• Les van ervaren musici
  • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
  • Alleen of in een band, orkest of koor

Over ons

Het Muziekpakhuis

Het Muziekpakhuis dankt haar naam aan de eerste locatie: een karakteristiek pakhuis aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Op deze locatie ging een groep muzikanten in 1982 aan de slag met één doel: een plek creëren voor muziekles die wél leuk is. En met succes! Inmiddels geven we bij Het Muziekpakhuis al meer dan 40 jaar muziekles op eigen wijze. In 2011 verhuisde de muziekschool naar een oud schoolgebouw in het centrum van Amsterdam, waar we een fijne plek hebben gecreëerd voor muzikanten van alle leeftijden.

‘Het Muziekpakhuis is een plek waar speelplezier voorop staat. Op welk niveau dan ook.’


Altijd een docent die bij je past

Bij Het Muziekpakhuis bepalen we graag zelf hoe we lesgeven. Ons docentencollectief bestaat uit zo’n 60 muzikanten uit binnen- en buitenland met allen een eigen achtergrond in de muziek en een eigen manier van lesgeven. Van jazzliefhebber tot rocker en van beginner tot ervaren muzikant: bij Het Muziekpakhuis is er altijd een docent die bij je past.


Muziekles op jouw manier

Van jazz tot fado en van pop tot klezmer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij onze muziekschool. ‘Voor ieder wat wils’ is hier niet zomaar een gezegde, maar een streven. Onze leerlingen kunnen dan ook kiezen uit vele muziekgenres en instrumenten. Hoe je jouw lessen het liefste ziet is ook aan jou. Alleen of in groepsverband, wekelijks of af en toe. Je zegt het maar!

‘Binnen onze muziekschool is er ruimte voor jouw eigen geluid.’


Meer dan muziek

Geen presteerdruk, wel speelplezier. Daar gaan we voor bij Het Muziekpakhuis. We vinden het belangrijk dat jij je muzikaal ontwikkelt op je eigen tempo en in een goede sfeer. Want muziekles draait om meer dan muziek alleen. Daarom is onze locatie in Amsterdam-Centrum een gezellige ‘hang out’ waar jong en oud, voor en na de lessen, graag even rondhangen. Voor een kop koffie, een uurtje huiswerk maken of een goed gesprek.

‘Bij ons gaat het om plezier hebben in muziek maken, zonder talentontwikkeling uit het oog te verliezen’

Dit zeggen leerlingen

Dit is wat onze leerlingen tussen 2 en 92 jaar zeggen:

Inspirerende omgeving

Een muzikale werkplaats waar musici studeren, repeteren en lesgeven. 

Musicus, 43 jaar

Alle leeftijden en niveaus

Je kan op elk niveau starten op deze school die muziek ademt. 

Mijntje, 30 jaar

Bijzondere sfeer en muzikale ontmoeting

Alle leeftijden en niveaus delen hier hun passie voor muziek.

Deelnemen aan concerten

Ik kon mijn klas vertellen dat ik in Paradiso heb gespeeld!

Sarah, 12 jaar

Professionele lessen 

Als ik ergens geen spijt van heb, dan is het wel mijn opwelling om een instrument te leren bespelen.

Thea, 92 jaar

Flexibiliteit

Ik heb een drukke baan dus ik neem tweewekelijks les.

Lieke, 42 jaar

Samenspelen op alle niveaus en in alle genres

Je kan al heel snel met andere mensen samenspelen, het leukste wat er is!

John, 55 jaar

Bepaal zelf het tempo

Niets dan lof voor de docenten, je wordt serieus genomen en ze halen het beste uit je. 

Gerenommeerde docenten

Cool om je docent in het Bimhuis te zien spelen.

Tim, 38 jaar

Docenten zijn profs

Het docentencollectief bestaat uit ca. 65 musici uit binnen-, en buitenland. Alle musici zijn hoog geschoold en uitvoerend kunstenaar. Zij staan op gerenommeerde podia. Hun passie voor muziek en hun enorme uitvoerende ervaring weten zij op enthousiaste wijze over te dragen op jou!

Wil je een indruk van hen: kijk eens in het menu bij docenten.


Onze sfeer

Het Muziekpakhuis staat voor openbaar, professioneel en toegankelijk onderwijs.

Wij hechten aan een goede sfeer waarin jij je muzikaal en in je eigen tempo kunt ontwikkelen. We zoeken naar de juiste match tussen jou – je instrument – je docent – je leerstijl. Zo leveren we maatwerk en word je gezien en gehoord! 

Daarnaast is onze locatie een gezellige “hang-out” waar jong en oud, voor en na de lessen nog even verpoost, huiswerk maakt, kopje koffie drinkt. 

Kom gerust eens, vrijblijvend, kijken! 


Samenspel en concerten

Het Muziekpakhuis draagt samenspel hoog in het vaandel. Het stimuleert je muzikale ontwikkeling en het zo ontzettend leuk om samen te musiceren. Daarom is er een rijk aanbod aan groepslessen en organiseert het Muziekpakhuis jaarlijks diverse concerten.

Uitvoeringen vonden al plaats op vermaarde podia: Bimhuis, Panama, Paradiso, Pakhuis Wilhelmina, Muziekgebouw aan het IJ, de Amstelkerk, Vondelkerk, De Hallen etc.

Als jij dat ambieert dan zijn er, naast de individuele lessen, vele mogelijkheden om deel te nemen aan cursussen, bands, koren, ensembles en speciale projecten. Vraag er gerust naar of houd onze updates op sociale media in de gaten!