• Les van ervaren musici
  • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
  • Alleen of in een band, orkest of koor

Lesgeven

Lesgeven

We hebben een rijk en gevarieerd docentencollectief. Ben je docent en heb je een bijzondere, aanvullende praktijk in te brengen? Maak je bekend bij ons!

Stichting Het Muziekpakhuis biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan ca. zestig musici die binnen het pand studeren, repeteren en lesgeven. Stichting het Muziekpakhuis steunt musici in het vormgeven van een zelfstandige muziekonderwijspraktijk. Als musicus profiteer je van de meerwaarde van een collectief door collegiale uitwisseling, gezamenlijke projecten, leerlingenconcerten en inspraak via diverse commissies. Docenten zijn uitvoerende musici wat door het Muziekpakhuis gekoesterd wordt omdat dit de ontwikkeling van het docentschap en de bevlogenheid voor muziek levend houdt. 

Wat betekent een eigen lespraktijk bij Het Muziekpakhuis?
Het Muziekpakhuis is een ongesubsidieerde stichting zonder winststreven. Als docent draag je maandelijks een percentage van je omzet af als management fee aan de stichting. Je bent verantwoordelijk voor je eigen lespraktijk: voor het werven van leerlingen, het innen van lesgelden en het voeren van een administratie. 

Je krijgt ondersteuning.

Het Muziekpakhuis stelt lesruimten en basisapparatuur ter beschikking en levert administratieve, publicitaire en organisatorische diensten. De werving van leerlingen wordt bijvoorbeeld vergemakkelijkt doordat de meeste leerlingen op de naam van het Muziekpakhuis afkomen. De leerlingen van het Muziekpakhuis zijn over het algemeen kritische consumenten. Zij kiezen voor het Muziekpakhuis omdat ze iets bijzonders willen in hun muzikale ontwikkeling. Veel leerlingen willen niet alleen leren, maar ook uitvoerend bezig zijn. De leerlingen concerten van het Muziekpakhuis worden dan ook enthousiast bezocht. Naast de reguliere lessen biedt het Muziekpakhuis koren, bandjes, speciale workshops etc. Voor een idee: kijk naar ons aanbod.

Je ziet dat we al een rijk en gevarieerd aanbod hebben met vele kundige collega’s. Heb je echter een bijzondere praktijk in te brengen? En beschik jij over de volgende competenties:

• Kundig en professioneel
• Betrokken en actief 
• Creatief en origineel 
• Toegewijd en bevlogen 
• Ondernemend 
• Uitvoerend musicus

Heb je belanstelling of heb je muzikaal inhoudelijke vragen of suggesties? Stuur je CV en korte motivatiebrief of je vraag naar artistiek coördinator Marc Winder: 

E-mail             mwinder@muziekpakhuis.nl.

Telefoon:        020-6270202