Nieuws

9 oktober 2017 Leerlingen Muziekpakhuis participeren in internationaal concours

Eind oktober doen twee leerlingen van het Muziekpakhuis mee aan het internationale blokfluitconcours dat in het Conservatorium van Amsterdam gehouden wordt. De 10-jarige fluitisten Veronique Veldhuis en Amaya Kandelaars, leerlingen van Teresa Matias, treden op met muziekstukken uit verschillende perioden. In het repertoire zijn niet alleen stukken uit de renaissance ende barok opgenomen, maar ook klassieke en moderne muziek. De begeleiding op piano wordt verzorgd door Marjo van den Doel.

Naast het concours, zijn er optredens van internationale topartiesten, workshops en masterclasses op alweer de derde editie van de Open Recorder Days Amsterdam (ORDA). Dit grootste blokfluitfestival van Europa wordt gehouden van 26 tot en met 29 oktober met optredens van o.a. The Royal Wind Music, Antonio Politano, Spark, Mala Punica en, speciaal voor de allerkleinsten,Fluup!

Ook dit jaar is het Conservatorium (onderdeel van het AHK - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) officieel partner van ORDA. Het festival zal plaats vinden in mooie, nieuwe gebouw aan de Oosterdokskade, nabij Amsterdam Centraal Station.

8 juli 2017 Zomerfestival Muziekpakhuis "Westerlicht" fantastische dag! Bekijk het filmverslag!

Afgelopen zaterdag 8 juli vond de jaarlijkse afsluiting plaats voor leerlingen van het Muziekpakhuis. Onze muziekschool organiseert jaarlijks, op 3 buitenpodia in de Bosboom Toussaintstraat, een groot muziekfestival voor de buurt voor alle leerlingen, familie en vrienden. Op deze zomerse dag traden meer dan 350 leerlingen en docenten op van 13.30-23.00 uur. Het optreden van het Kinderorkest Start the Strings, met meer dan 20 jonge strijkertjes op viool en cello en de jongste Pakhuisstrijkers, werd door het publiek met een groots applaus bedankt voor hun prachtige muziek. Ook werd een gedeelte uit de kinderopera De Vuurpijl van Kees Olthuis uitgevoerd door het enthousiaste kinderkoor van het Muziekpakhuis. Om 20.00 uur mocht iedereen meedoen met het Groot Gitaarorkest. Meer dan 40 gitaristen en zangers brachten gezamenlijk de kampvuursongs " Als een cowboy" & "Wonderwalll" ten gehore. Deze act was een groot succes!

De bekende band Tangarine trad als afsluiting van het festival op. Wat was dat een ontzettend gave gig!

Bekijk hier het leuke filmverslag: klik op O onder de foto

Wil je de foto's bekijken ga naar instagram: .https://www.instagram.com/muziekpakhuis/

Blijf op de hoogte door te liken op facebookpagina Muziekpakhuis : https://www.facebook.com/muziekpakhuisamsterdam/


28 april 2017 Kinderconcert Muziekpakhuis op Salto tv

​Het kinderconcert van het Muziekpakhuis in de Hallen was afgelopen zaterdag in het programma "Het Gewilde Westen" op Salto tv.

Kijk hoe leuk het was: klik

30 maart 2017 Kinderconcert Muziekpakhuis 2017 succes!

​Kinderconcert Muziekpakhuis 2017 19 maart in de Hallen was een fantastische middag!

Veel publiek in de passage & ook in de entresol van Belcampo. Ook deden er tientallen peuters mee aan het peuterpretconcert in de bibliotheek.

Prachtige optredens & veel gezelligheid.

Kijk hier naar twee filmimpressies & foto's.

Klik op de: O O O O

20 maart 2017 Ode aan het Muziekpakhuis

​Mooi filmpje over wat het Muziekpakhuis al 35 jaar zo'n bijzondere school voor muziek maakt. Het geeft een pracht beeld van het enthousiasme van iedereen in het Muziekpakhuis!