Nieuws

7 dec 2017 Film Novecento in Concert

​Registratie van het bijzondere concert Novecento in Concert van 19 november 2017 in het Sieraad Amsterdam staat nu op YouTube!

Novecento in Concert is een productie gebaseerd op het boek Novecento van Alessandro Baricco ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van het Muziekpakhuis.

10 docenten van het Muziekpakhuis schreven een compositie voor ensembles en orkest. 32 docenten voerde deze uit samen met een projectkoor en een verteller.

https://www.youtube.com/watch?v=P6ziyqpyuQA

1 dec 2017 Muziekpakhuis in het Parool

​Muziekpakhuis bestaat 35 jaar: "Het is een soort familiebedrijf"

Leuk artikel in het Parool over het Muziekpakhuis zaterdag 18 november 2017.

Kleine aanvulling: In het artikel staat dat George Whitemore & Ellin Robles oprichters waren . Dat is anders. Zij zijn na elkaar directeur geweest in de jaren 90.

Lees het hier: klik

4 november 2017 35 jaar Muziekpakhuis: Novecento in Concert

Novecento in Concert 18 en 19 november 2017; het Muziekpakhuis bestaat in 2017 alweer 35 jaar. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Onze docenten zijn druk bezig met het project Novecento in Concert. Zie filmpje.

Klik op: O

Lustrumproject Novecento in Concert

• Een ode aan de muziek door docenten en van het Muziekpakhuis

• Een ode aan het Muziekpakhuis; al 35 jaar zelfstandig en eigenwijs

• Laten zien en horen hoeveel kwaliteit het docentencollectief van het Muziekpakhuis bezit als componisten en uitvoerende musici

• Laten zien en horen wat er kan gebeuren als talent uit verschillende muzikale disciplines gaan samenwerken om een muziekproductie te maken. Inhoud:

We nemen het publiek mee op een muzikale reis met de voorstelling die gebaseerd is op het verhaal Novecento van Alessandro Baricco. Het is het verhaal van “The legend” 1900, de beste pianist van de wereld. Hij is alleen maar te bewonderen door degene die meegaat op het cruiseschip omdat 1900 nooit een voet aan wal zet. De sleutelscenes worden op muziek gezet door docenten/componisten van het Muziekpakhuis. En de composities worden uitgevoerd door docenten en een koor van leerlingen van het Muziekpakhuis. Het verhaal van Baricco gaat over de kracht van muziek, over vriendschap, over virtuositeit, over contact maken via muziek, over het leven van een bijzondere muzikant. Zaken waarin wij ons als Muziekpakhuis herkennen.

Door wie wordt dit project uitgevoerd?

Componisten: Avi Darash, Simon Lutz, Miche Duijves, Charllotte Karlsted, Marcos Baggiani , Peter van Os, Tobias Klein , Raya Hadzhieva, Robin Assen & Marc Winder Regisseur en verteller: Luc van Loo Uitvoerders: 35 docenten van het Muziekpakhuis Koor o.l.v. Heleen Karsdorp: 25 koorzangers/ leerlingen

Dat het Muziekpakhuis al 35 jaar bestaat zonder subsidie is alleen mogelijk door de enorme inzet van iedereen die hier werkt(e), geeft of les heeft. Wij willen deze mensen eren, bedanken en een ervaring delen door middel van onze gezamenlijke taal, de muziek. Wij zijn blij dat het AFK Amsterdamse fonds voor de kunst, Prins Bernardfonds & Gemeente Amsterdam ons concert steunt! .

wanneer: zaterdagavond 18 november 2017 & zondagavond 19 november 2017

aanvang: 20.30 uur

waar: Het Sieraad Postjesweg 1 Amsterdam West route: klik

Ticketverkoop: Bestel tickets

Volg dit evenement op Facebook: evenement Novecento in Concert

8 juli 2017 Zomerfestival Muziekpakhuis "Westerlicht" fantastische dag! Bekijk het filmverslag!

Afgelopen zaterdag 8 juli vond de jaarlijkse afsluiting plaats voor leerlingen van het Muziekpakhuis. Onze muziekschool organiseert jaarlijks, op 3 buitenpodia in de Bosboom Toussaintstraat, een groot muziekfestival voor de buurt voor alle leerlingen, familie en vrienden. Op deze zomerse dag traden meer dan 350 leerlingen en docenten op van 13.30-23.00 uur. Het optreden van het Kinderorkest Start the Strings, met meer dan 20 jonge strijkertjes op viool en cello en de jongste Pakhuisstrijkers, werd door het publiek met een groots applaus bedankt voor hun prachtige muziek. Ook werd een gedeelte uit de kinderopera De Vuurpijl van Kees Olthuis uitgevoerd door het enthousiaste kinderkoor van het Muziekpakhuis. Om 20.00 uur mocht iedereen meedoen met het Groot Gitaarorkest. Meer dan 40 gitaristen en zangers brachten gezamenlijk de kampvuursongs " Als een cowboy" & "Wonderwalll" ten gehore. Deze act was een groot succes!

De bekende band Tangarine trad als afsluiting van het festival op. Wat was dat een ontzettend gave gig!

Bekijk hier het leuke filmverslag: klik op O onder de foto

Wil je de foto's bekijken ga naar instagram: .https://www.instagram.com/muziekpakhuis/

Blijf op de hoogte door te liken op facebookpagina Muziekpakhuis : https://www.facebook.com/muziekpakhuisamsterdam/


20 maart 2017 Ode aan het Muziekpakhuis

​Mooi filmpje over wat het Muziekpakhuis al 35 jaar zo'n bijzondere school voor muziek maakt. Het geeft een pracht beeld van het enthousiasme van iedereen in het Muziekpakhuis!