Iman Spaargaren

Over Iman Spaargaren

Saxofoonles

Iman geeft saxofoon en improvisatielessen aan alle niveau's: ben je nieuwsgierig naar de saxofoon maar heb je nog nooit zo'n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijt-optant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoonkoffer halen?
Kom naar het Muziekpakhuis!

Tarieven Bio Contact

Lessen van Iman Spaargaren

 • Saxofoonles Iman Spaargaren

  Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken …

  Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.
  Allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon zoals houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie komen aan bod.
  We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

 • De Wereldblazer

  Deze cursus is voor alle blaasinstrumenten. We gaan een kijkje nemen over de grens en gaan muziek spelen uit vele windstreken. Joodse klezmer, Argentijnse tango, Afrikaanse grooves, Braziliaanse samba, Surinaamse …

  Deze cursus is voor alle blaasinstrumenten. We gaan een kijkje nemen over de grens en gaan muziek spelen uit vele windstreken. Joodse klezmer, Argentijnse tango, Afrikaanse grooves, Braziliaanse samba, Surinaamse kaseko, etc. komen voorbij in smakelijke arrangementen die het speelplezier verhogen en een hechte groepsklank smeden. Improvisatie op de stukken wordt behandeld en een uitvoering ligt in het verschiet! Voor iedereen met al wat speel ervaring.
  Donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur
  8 lessen € 136

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 29,50 € 44,25 € 59,00    
6 - 13 jaar € 29,50 € 44,25 € 59,00    
13 - 21 jaar € 29,50 € 44,25 € 59,00    
21 jaar > € 29,50 € 44,25 € 59,00   € 17

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

“Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als mensen met elkaar verbinden door samen muziek te maken.”

Iman volgde zijn Bachelor-opleiding Saxofoon Lichte Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn Masteropleiding Saxofoon Jazz bij Codarts in Rotterdam. Iman speelt tenor saxofoon, klarinet en basklarinet in diverse bands zoals StarkLinnemann Quartet, Undercurrent Trio, Eyeman All Stars en Pelican Three. Hij heeft de succesvolle storytelling-voorstelling My Father Held A Gun met filmische live muziek gemaakt.

Hij tourt regelmatig in Europa en de VS. Iman heeft verscheidene albums opgenomen en op belangrijke festivals als het North Sea Jazzfestival en in jazzclubs, zoals het BIMhuis gespeeld.

In 2012 werd hij tot Young VIP benoemd: een jaarlijkse bekroning voor de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Naast rietblazer, arrangeur en componist is Iman ook saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Dit doet hij o.a. bij de DJAM-opleiding voor jazz en geïmproviseerde muziek in Amsterdam en Stichting Buitenkunst.

https://imanspaargaren.bandcamp.com