Paul Pallesen

gitaar & folk workshops

Ik geef akoestisch en elektrisch gitaarles. De lessen zijn gericht op wat jij op de gitaar wilt leren. Bijvoorbeeld het begeleiden van liedjes, het spelen van een rock-solo , riffs, of klassieke muziek . Maar je kunt ook leren improviseren aan de hand van jazz of traditionele muziek. Er wordt aandacht besteed aan techniek en theorie, maar het belangrijkste is dat je plezier in het spelen hebt.
Ik geef ook banjo les, met name het leren spelen van Ierse en Schotse trad tunes.

Lessen door deze docent

Gitaarles Paul Pallesen

De lessen zijn gericht op wat jij op de gitaar wilt leren. Bijvoorbeeld het begeleiden van liedjes, het spelen van een rock-solo of licht klassiek. Maar je kunt ook leren improviseren aan de hand van jazz of traditionele muziek. Er wordt aandacht besteed aan techniek en theorie, maar het belangrijkste is dat je plezier in het spelen hebt.

Ik geef les aan volwassenen en aan kinderen vanaf 8 jaar. Je kan ook duolessen volgen. Ook geef ik solfège en theorielessen voor wie zich wil voorbereiden op een professionele muziekstudie.

Folkworkshop o.l.v. Paul Pallesen

Een cursus van tien weken waarin je de traditionele muziek uit Ierland, Schotland, Engeland, Bretagne en Galicie gaat spelen. Aan de hand van de swingende jigs & reels, hornpipes, polka's, airs en song, leer je de tunes spelen en begeleiden.

Het leren van de tunes gaat op de traditionele manier. Door voor- en naspelen leer je de muziek uit je hoofd. Thuis oefen je met een cd waarop alle tunes staan.

Ben je ouder dan zestien en kan je redelijk viool, gitaar, piano, fluit, mandoline, accordeon, banjo, harp of mondharmonica spelen? Meld je aan!

Over Paul Pallesen

Biografie Gitarist en Componist Paul Pallesen

Als gitarist heeft hij meegewerkt aan vele projecten , theatervoorstellingen en bands.

De meest recente projecten waren Pillow Circles en Spoken Beat Night, 

De belangrijkste theatervoorstellingen: Black in Bakkum, Der Drei Groschen Opern van theatergroep de Appel,  De voorstelling “Circus Whitman” met theatergroep Suver Nuver en “Dikwijls” van mimetheatergroep de Daders.

Het trio Tone Dailing, De Astronotes , De Gravitones , Hoi , de Commotieen folkband Maalstroom waren en zijn de meest memorabele formaties.

Hij speelt en speelde met oa, Joost Buis , Eric Boeren, Wilbert de JoodeAlan Purves, Raoul van der weide, Wim Jansen, Bart van de Putten,Felicity Provan, Michael Moore , Michael Vatcher , Lily Kiara, Jorrit Dijkstra,Maarten Ornstein,Jeb Bishop, Frank Rosaly, Jason Roebke, Tobias Delius en vele anderen.

Zijn meest opvallende compositions schrijft hij voor zijn eigen band Bite the Gnatze, een band “with many Colours” beïnvloed doorJazz , traditionele folk, “contempory music” and geïmproviseerde muziek

Gerelateerd nieuws

 1. Open Dag & Repair Café zaterdag 18 mei

  ​OPEN DAG en REPAIR CAFÉ · Altijd al willen weten hoe je je gitaar…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 5. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 6. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer

 7. 15 juli 2012 Paradise Database van docent Bartel Bartels winnaar Amsterdamse Muziekprijs!

  ​ · We zijn als Muziekpakhuis ontzettend trots op onze leerlingen van de…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws