Marcos Baggiani

drums

Passie & techniek zijn gereedschappen om muziek te maken. Dat is mijn filosofie. Mijn lessen ontstaan vanuit het spelen, jouw nieuwsgierigheid en de technische uitdagingen die de muziek met zich meebrengt. Ik werk vanuit de inspiratie naar het leerproces. Mijn aanpak pas ik aan jouw niveau, tempo, leervermogen, leeftijd en interesse aan.

Lessen door deze docent

Drummen Marcos Baggiani

Theorie, techniek en noten lezen en schrijven zijn allemaal hulpmiddelen om muziek te maken. Dat leer je ook in mijn lessen, maar het is duidelijk: ze zijn niet het hoofddoel. We gaan jammen, samenspelen, meespelen met opnames en verschillende methodes en boekjes gebruiken. Muziek maken: daar gaan we voor!

Over Marcos Baggiani

Marcos Baggiani (1973) is in Buenos Aires (Argentië) geboren. Hij werkt zelfstandig op het gebied van: live-drums en percussie, studio-opnames, compositie/arrangementen, ensembles leiden, moderne-dans-lessen begeleiden en lesgeven.

Marcos heeft de opleiding Master Drums-Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond. Sinds 1994 is Marcos al in de professionele muziekwereld bezig – sinds 2001 in Nederland.

Met verschillende bands en projecten stond hij op podia, zoals Paradiso, Melkweg, Bimhuis, Panama, Laantaren Vester (Rotterdam), North Sea Jazz Festival, Berlin Muziek Week, Buenos Aires Jazz Fest, 12 Points (Dublín), Moers Fest (Duitsland), Uitmarkt, Paradox (Tilburg), Toonzaal (Den Bosch), Jamboree (Barcelona), Jimmy Glass (Valencia). Hij is regelmatig op tournees door Nederland, Spanje, Oostenrijk, Polen, Duitsland, België, Frankrijk, Argentinië, Brazilië en Turkije.

Zijn persoonlijke focus in de muziek is flexibiliteit, improvisatie en de dynamiek van expressie en energie. Sinds 1994 geeft Marcos drumles aan verschillende leeftijden en niveaus. Dat doet hij in privé-lessen, groepslessen en workshops. Marcos geeft ook workshops over jazz en improvisatie in conservatoria en andere instituten.

Gerelateerd nieuws

  1. Film Novecento in Concert

    ​Registratie van het bijzondere concert Novecento in Concert van 19…
    Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

  1. 7 juli - Zomerfestival Muziekpakhuis 2018 "Ciao Italia!"

    · 3 Buitenpodia op de Bosboom Toussaint voor restaurant de Italiaan…
    Lees meer


Bekijk de hele agenda