Muziekcursussen extra aanbod

Naast het reguliere aanbod worden er ook regelmatig zomermuziekworkshops & extra muziekworkshops gegeven in het Muziekpakhuis in hartje Amsterdam.

Lessen

Ochtendcursus Ukelele

Ukelele leren spelen voor (groot)ouders

Wil je graag snel een liedje kunnen spelen?

Altijd al mee willen jammen bij het kampvuur?

De prachtige stem van jouw kleintje leren begeleiden?

Kom dan naar deze ochtendcursus op 22 en 29 mei,

5, 19 en 26 juni in het Muziekpakhuis van 10.30 tot 11.30.


Kosten zijn €65 dit is inclusief het lesmateriaal. Exclusief het instrument!

Meer informatie: mailto:babettejanemusic@gmail.com

meer info

Cursus muziek maken met Ableton Live o.l.v. Raya Hadzhieva & Maarten Diesfeldt

8 zaterdagen van 12.30 tot 14.30 aan de slag om muziek te maken met behulp van je computer.
In een groep van maximaal 8 personen.
Beats maken, opnemen, arrangeren, mixen, produceren etc.

Cursus wordt gegeven door 2 ervaren studio muzikanten; drummer Maarten Diesfeldt en trompetiste Raya Hadzhieva

Vraag onze powerpoint van deze cursus aan voor meer informatie!

meer info

saxofoonworkshop Klank & Sound

Jazz meets Classic – workshop Klank & Sound

Op zaterdag 25 mei organiseert Saxofoonschool Amsterdam een workshop ‘Klank & Sound’, in samenwerking met het Muziekpakhuis. We gaan samen spelen en ontdekken, en zo werken aan hoe je klank muzikaal in kunt zetten.

De workshop wordt gegeven door Frank Paavo & Floor Wittink. Frank is oprichter van Saxofoonschool Amsterdam en jazzmusicus en Floor is uitvoerend klassiek saxofoniste.

Praktische gegevens
- locatie: Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam
- datum: zaterdag 25 mei
- tijd: van 13:00 tot 16:00 uur (inclusief pauze)
- maximaal aantal deelnemers: 15
- prijs: € 50,-
- aanmelding/ inschrijving

Wat gaan we doen?
In deze workshop gaan we nader in op hoe je je klank muzikaal kunt inzetten. Dit passen we direct toe door gezamenlijk een bekende saxofoonsolo in te studeren. Aan bod komen intonatie, kleuren en het maken van effecten zoals bending, vibrato en scheuren: alles om je te leren praten met je sax!

Voor jou?
Je kunt deze technieken op meerdere niveaus toepassen, dus zowel na een paar jaar les als op gevorderd niveau.

Voor meer beginnende spelers geeft het bewustzijn van wat je eigenlijk doet met embouchure en keel. Van daaruit kun je je klank gaan ontwikkelen.

Gevorderden krijgen veel meer tools om kleuren te maken en op verschillende manieren te articuleren. Bovendien zijn effecten - hoe je deze maakt en hoe je ze kunt oefenen - lang niet bij alle saxofonisten bekend.

Je krijgt verschillende oefeningen mee, zodat je je na de workshop verder kunt ontwikkelen.

meer info

Cursus Speel jezelf

Maak de muziek die je leuk vindt op jouw manier!

Een cursus van vijf zaterdagochtenden in het Muziekpakhuis in Amsterdam.
We gaan samenspelen en improviseren aan de hand van stukken en opdrachten. Centraal staat de vraag: hoe blijf ik geïnspireerd? Hoe maak ik muziek vanuit het plezier en kan ik dat thuis ook?

Vertrek bij je inspiratie
Je begon muziek te maken omdat je dat wilde, maar gaandeweg het musiceren kan het zomaar gebeuren dat het willen overschaduwd wordt door moeten. ‘Ik zou eens wat vaker moeten oefenen’, ‘ik moet nu toch echt eens beginnen met improviseren, die en die methode, lessen’, noem maar op. En als je dan de moed bij elkaar hebt geraapt en je bent aan het spelen heb je kans dat er nog allerlei stemmen op de achtergrond doorheen lopen te kakelen. ‘Dit loopje moet zachter, daar meer ademsteun, knieën niet op slot, keel open, en vooral: ontspan!’ En waar is de muziek gebleven? Waar is het verlangen waar het allemaal mee begon? Daar kom je misschien helemaal niet meer bij!

Word eigenwijs!
In deze cursus leer ik je hoe je de wil leidend kunt laten zijn bij wat je doet. Je begint in de eerste les met een eigen persoonlijke leervraag waarin je je wens formuleert: wat wil ik op dit moment het liefste leren? Op het moment dat je die helder hebt sta je een stuk steviger en krijgt je oefenen richting: dit doe ik wel, dit niet. Een uitnodiging tot gezonde eigenwijsheid. Ook leer je over de innerlijke tegenkracht die onvermijdelijk om de hoek komt kijken (‘ik kan dit helemaal niet’) maar die per saldo niet meer is dan een proef op de som, een test van je wil. Door er zo naar te kijken wordt het leren weer leuk en krijgt het lucht. Je maakt muziek immers voor je plezier?

Coaching en samenspel
Tijdens de cursus word je gecoacht in je muzikale ontwikkeling en krijg je oefeningen aangereikt om de stappen te nemen die aan de beurt zijn. Zaken als improvisatie, thuis oefenen en hoe je dat heel concreet en praktisch aanpakt komen aan bod en bovendien ga je tussendoor thuis met een maatje aan de slag zodat je je bevindingen kunt delen en elkaar kunt begeleiden bij soleren: live interactie. De cursus verschaft je concrete handvatten hoe je je eigen leren kunt inspireren, hoe je gaandeweg de rit die inspiratie behoudt en hoe je die laat uitmonden in frisse eigen muziek.

Smijt je boek in de hoek en wees niet braaf.

Braaf zijn leidt tot brave muziek maar in improvisatie wil je avontuur. Daarom: keer het om. Maak iedere oefening leuk en ieder samenspel bevlogen door eigenaar te worden van je spelen én je oefenen. Dan blijf je geïnspireerd en daar begint het plezier.

Want welke stijl het ook is: jij wilt hem leren. De vonk is in jou en als je met die inspiratie het innerlijke vuurtje flink opstookt word je aanstekelijk. Voor jezelf en voor anderen.
Dat is lekker samenspelen!

Daarom: begin bij jezelf en maak je muziek van binnenuit. Oefening of samenspel, repetitie of optreden. Als je dat eenmaal beheerst kun je je boek weer uit de hoek pakken en er geïnspireerd mee aan de slag. Want nu is iedere oefening dienstbaar aan jouw ontwikkeling. Je bent niet de slaaf van de oefening en loopt erop leeg, nee, je voedt je inspiratie ermee en geniet van je progressie.

SPEEL JEZELF

INSPIREER JE OEFENEN en OEFEN INSPIRATIE

maak de muziek die je leuk vindt op jouw manier
een cursus van vijf zaterdagochtenden in het muziekpakhuis
door Onno van Swigchem

Dit is een individuele cursus in groepsverband. We gaan aan de slag met stukken en improvisatie, maar boven dit alles hangt jouw eigen leervraag: wat je aangereikt krijgt maakt je dienstbaar aan dat wat jij wilt
leren. Je krijgt persoonlijke coaching en feedback op je samenspel, want daarin gebeurt het.
Interesse? Aanmelden? Meer info? Kijk op de website, mail of bel Onno, 06 205 64 016 voor meer informatie.

meer info

Fado Cursus zangles Magda Mendes

Voor wie: De leerlingen krijgen zes individuele lessen.
Programma: We zullen kennismaken met de geschiedenis van de fado, de verschillende fado-stijlen, de zangers, de cultuur en natuurlijk het zingen van fado’s. Iedere leerling leert 1 of liever 2 Fado´s die hij/zij solo kan zingen.
Concert: de leerlingen krijgen de kans om op te optreden met een professionele begeleiding door fado gitaristen. De uitvoering vindt plaats op een podium dat de ambiance van een Lissabons Fado huis ademt. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom!

meer info

Songwriting workshops (2 mogelijkheden) o.l.v. Charllotte

De afgelopen tijd was het toevallig hip om een singer-songwriter te zijn, maar het vermogen om liedjes te kunnen schrijven bied je veel meer dan een kans op een prijs in een televisie programma! ;-)

Daarom bied Charllotte twee mogelijkheden:

1.) SONGWRITING WORKSHOP

Woorden:
Tijdens het maken van een liedje schrijf je aan teksten. Teksten over iets wat je belangrijk vindt, iets waar je een mening over hebt, over diepe verlangens of over platte behoeftes. Alles kan verwoord worden als je er de tijd voor neemt.
Charllotte helpt je om achter je woorden en zinnen te komen. Middels brainstorm oefeningen en veel feedback kom je tot ingangen, teksten en uiteindelijk naar vorm. Of geen vorm.
Een ieder die ooit een liedje heeft geschreven weet het:
een song krijgt op een gegeven moment een eigen leven. Het wordt snel duidelijk wat het wél en wat het niet is.

Muziek:
We herontdekken of maken kennis met bekende en succesvolle muzikale structuren die de wetmatigheden van een song zullen verhelderen. Uiteindelijk heb je alle vrijheid. Je kan het vergelijken met schilderen.

1. Songwriting uitgaande van verhaal/tekst
2. Songwriting uitgaande van melodie/riff/chords.
3. Songwriting uitgaande van opdrachten: Oefening baart kunst!
4. Voor wie wil: SHOWTIME!


2.) SONGWRITING NOVEMBER -EDITIE 'SHINE A LIGHT' (held in English en in het Nederlands)

Heerlijk om samen in november 'het licht aan te doen'! Kom schrijven, brainstormen, verwoorden en uitvinden.

Ervaring of niet, dit is jouw stok achter de deur om de donkere maanden met expressievermogen te ontvangen, omlijsten, aanvaarden, tegemoet te komen, voor te zijn. Met een zelfgeschreven liedje. Jouw song!

meer info

Masterclass oude muziek: The Hanseatic Way


Master courses and open rehearsals for music students
The Hanseatic way is een samenwerkingsproject van ensemble Canto Fiorito uit Litouwen en Musica Antiqua Salzburg uit Oosterijk

In dit project wordt de culturele (muzikale) uitwisseling en beïnvloeding onderzocht tussen hanzen steden in de jaren 1300 tot 1700. Het project bestaat uit een concertserie en een aantal educatieve programma`s. Het project wordt ondersteund door Europese subsidie.

Het Muziekpakhuis is trots dat ze een masterclass mag aanbieden. De masterclass is open voor alle leerlingen die ervaring hebben met oude muziek.

Instrumentalisten en zangers/essen

meer info

Workshop klein percussie o.l.v. Jochen Hachgenei

Deze workshop is bedoeld voor mensen die al bekend zijn met Zuid-Amerikaanse ritmes zoals son, salsa en merengue. Speel je al in een latin band (bijvoorbeeld als blazer of zanger) en wil je jouw muziekspel uitbreiden, verbeteren of verdiepen? Dan is dit de ideale workshop voor jou! In vijf sessies komen de belangrijkste klein percussie instrumenten aan bod: guïro, guïra, maracas, clave, shakers en bellen. Je werkt aan basistechnieken en gaat met diverse ritmes aan de slag. Daarbij oefen en speel je veel samen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

meer info

Wil je één van deze lessen volgen of staat jouw keuze er niet tussen? Schrijf je in of laat ons jouw wensen weten via hetzelfde inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

 1. Open Dag & Repair Café zaterdag 18 mei

  ​OPEN DAG en REPAIR CAFÉ · Altijd al willen weten hoe je je gitaar…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 5. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 6. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws