Extra aanbod

Naast het reguliere aanbod worden er ook regelmatig zomermuziekworkshops & extra muziekworkshops gegeven in het Muziekpakhuis in hartje Amsterdam.

Lessen

Ken je stem (C.V.T. cursus)

10 weken werken aan je zangtechniek.
Leer alles over je stem met de Complete Vocal Technique (C.V.T.)
- Opzoek naar je eigen sound?
- Je niveau opkrikken?
- Alles leren over gezond stemgebruik?

Ben jij gek op zingen en wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn van je stem? We gaan in deze 10 bijeenkomsten intensief aan de slag en gebruiken hierbij de methode Complete Vocal Technique(CVT). Dė gereedschapskist voor elke zanger; van opera tot rock met een rauw randje, alles kan. De lessen zullen bestaan uit een ideale mix van theorie en praktijk. Je stembanden kunnen alle gewenste geluiden produceren, als ze maar niet gehinderd worden.
Met humor, positiviteit, en duidelijke uitleg van CVT, helpt cursus docent Jacqueline je bij het vinden van je eigen unieke sound!!.
De zangtechniek, ontwikkeld door Catherine Sadolin uit Denemarken, is geschikt voor alle muziekstijlen. Iedere les wordt er een gedeelte theorie uitgelegd en direct omgezet in handige tools voor in de praktijk. De nadruk zal komen te liggen op het zingen, samen met de groep en iedereen krijgt individueel zangles waar de rest van de groep bij is. Je pikt namelijk ontzettend veel op door te luisteren naar anderen. Geschikt voor ALLE stijlen en niveaus.

meer info

Heb ik het gehoord of ken ik het akkoord?

zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur
11-18-25 januari+1-8-15 februari 2020

Improviseren op akkoorden lijkt een lastige bezigheid: als je niet (goed) thuis bent in akkoorden, hoe kun je er dan op improviseren? Bij veel cursussen improviseren krijg je zoveel theorie daarover, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dan moet je het geleerde ook nog eens in praktijk kunnen brengen, d.w.z. je moet het ook nog naar je instrument vertalen.

Improviseren op je oren (min of meer instinctief reageren op de akkoorden die je hoort), is vaak ook lastig. Hoe ontwikkel je je gehoor, hoe kan je horen in welke toonsoort het nummer staat, welke toonladder(s) je kunt gebruiken?

In deze cursus leer je deze twee manieren van improviseren te verbinden.
We gaan uit van je gehoor, en naar aanleiding van wat je daarmee kunt ontdekken, gaan we naar de theorie. Waarom in deze volgorde? Omdat (muziek-) theorie niet meer dan een middel is om de over de (muziek-) praktijk te kunnen communiceren. De theorie is altijd een afleiding van de praktijk.

De cursus is bedoeld voor blazers, strijkers, akkoordinstrumenten en bassisten. Een basisniveau op je instrument is vereist. Kennis van de theorie hoef je niet te hebben, dat leer je, voor zover nodig, op de cursus, maar altijd naar aanleiding van, en als ondersteuning voor het improviseren.

meer info

Lezingen (3x) muziek en natuur

Als componisten muziek schrijven, kunnen daar talrijke inspiraties aan ten grondslag liggen. Hun werk kan een reflectie zijn op een politieke situatie, het kan geschreven zijn in opdracht voor een speciale gelegenheid, maar de natuur waarin wij leven kan ook de bron zijn voor hun auditief kunstwerk. We stellen in deze cursus componisten centraal die de natuur als basis nemen voor hun composities en zien wat hun overeenkomsten en verschillen zijn.

1) Natuurschoon in Noord-Europese landen, Baltische Staten, Finland
2) Het weer en vogels
3) Natuurschoon in Zuid-Europa: Griekenland

In deze cursus staan componisten uit de afgelopen honderd jaar centraal die de natuur als basis nemen voor hun composities en we zullen ontdekken wat overeenkomsten en grote verschillen zijn.

Onderwijsvorm
Hoorcollege met veel geluidsfragmenten en korte video’s als illustratie van het verhaal. Elk college sluit af met een live gespeeld stuk op klarinet door docent Fie Schouten.

Literatuur
Na afloop van elke lezing ontvangen de cursisten een overzicht met alle links en namen van de stukken die in de colleges live ten gehore zijn gebracht, en van de fragmenten die digitaal zijn afgespeeld.

meer info

Fado Cursus zangles Magda Mendes

Voor wie: De leerlingen krijgen zes individuele lessen.
Programma: We zullen kennismaken met de geschiedenis van de fado, de verschillende fado-stijlen, de zangers, de cultuur en natuurlijk het zingen van fado’s. Iedere leerling leert 1 of liever 2 Fado´s die hij/zij solo kan zingen.
Concert: de leerlingen krijgen de kans om op te optreden met een professionele begeleiding door fado gitaristen. De uitvoering vindt plaats op een podium dat de ambiance van een Lissabons Fado huis ademt. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom!

meer info

Cursus muziek maken met Ableton Live o.l.v. Raya Hadzhieva & Maarten Diesfeldt

8 zaterdagen van 12.30 tot 14.30 aan de slag om muziek te maken met behulp van je computer.
In een groep van maximaal 8 personen. Kosten cursus: €320,- Iedere cursist krijgt gratis Ableton Intro of korting op Ableton Standard of Ableton Suite.
Beats maken, opnemen, arrangeren, mixen, produceren etc.

Cursus wordt gegeven door 2 ervaren studio muzikanten; drummer Maarten Diesfeldt en trompetiste Raya Hadzhieva

Vraag onze powerpoint van deze cursus aan voor meer informatie!

meer info

Wil je één van deze lessen volgen of staat jouw keuze er niet tussen? Schrijf je in of laat ons jouw wensen weten via hetzelfde inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

 1. Ook Morning Music Academy weer van start vanaf 30 september 2019!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws