Zanggroepen & koren pop/jazz/soul/gospel

Voor volwassenen die graag zingen en sámen zingen. In vele stijlen, in kleine en grote groepen werk je naar een uitvoering toe.

Lessen

Blame it on the Bossa Nova o.l.v. Jetta Starreveld

Blame it on the Bossa Nova is op zoek naar sopranen!

In dit seizoen zingen we naast het inmiddels vertrouwde Bossa Nova repertoire ook repertoire uit andere windstreken dmv persoonlijk gekozen nummers van de koorleden. Op maat gearrangeerd door Jetta.

Heb je ervaring met meerstemmig zingen? Een goed ritme gevoel?
Zin om te zingen in een enthousiaste vrouwen groep?
Meld je dan nu aan voor "Blame it on the Bossa Nova"!


meer info

SiZZTaH’s!

In dit nieuwe vocale project SiZZTaH! gaan we ons richten op 3 stemmige close harmony repertoire zoals bekend van groepen als bijvoorbeeld The Andrew Sisters, The Boswell Sisters, The Ross Sisters, The Puppini Sisters of The Wailing Jenny’s: Jazzy 3-stemmig repertoire met een hang naar de jaren ’40-‘50.

Dus 3-stemmige Close Harmony, waar enige zangervaring wel voor nodig is!

Als je je opgeeft volgt er eerst een kennismaking met de docent (telefonisch of in de vorm van een korte auditie) en zal na een gezamenlijke proefles op donderdag 16 januari worden gekeken of er een goeie muzikale klik is.

Er is plaats voor max 12 Sisters!

Periode: 16 januari t/m 25 juni 2020
Data op Donderdag avond, om de week: 16 & 30 jan, 13 feb, 5 & 19 maart, 2 & 16 april, 7 & 28 mei, 11 & 25 juni + 2 Concerten op zaterdag 20 juni (Zomerfestival Muziekpakhuis Helmerbuurt) & waarschijnlijk zondag 5 juli (Theater Munganga)

Er wordt gevraagd naar commitment aan de groep door eigen studie van partijen met opnames en bladmuziek (denk aan min. 1 u per week)

Kosten totaal pakket jan-juli:
bij 3-6 personen 325,- pp, 7-9 personen 300,- pp, 10-12 personen 275,- pp.
(incl. btw en op maat gemaakte arrangementen & opnames) (excl. een jaarlijkse contributie aan het Muziekpakhuis van 50,- per jaar)

meer info

From Scratch o.l.v. Heleen Karsdorp

Vocal group From scratch repeteert op de tweewekelijkse maandagavond van 19.45-21.15 uur. Stijl: poppy en jazzy, leeftijd tussen circa 30-55 jaar. Ze zijn sinds zomer 2019 in een vernieuwde bezetting en werken aan nieuw repertoire.

Er is momenteel geen instroom voor deze vocal group.

meer info

Luna o.l.v. Heleen Karsdorp

Luna is een gevorderde vocal group bestaande uit 8 dames.
Ze zingen sinds circa 4 jaar met elkaar en hebben een subtiel repertoire van singer- songwriter stukken, kleinkunst en wereldmuziek met een Zweeds/Scandinavische touch.
Er is geen instroom momenteel voor deze groep.

meer info

Free your voice II o.l.v. Machteld Wentzel

Wil je niet zoveel in je hoofd zitten en meer contact met je lichaam hebben?
Zingen en je lijf voelen? De Free voice singing cursus biedt jou dit.

Het gaat om jouw eigen unieke stem te gebruiken en te voelen. Emoties spelen daarbij een rol. Muziek raakt direct de emotie bij anderen en bij jou. Wat er in jouw lijf afspeelt heeft invloed op de zang. Dus je hoort buiten wat er van binnen in jou speelt.

Zingen heeft invloed op jouw lichaamsgesteldheid. Het doet bijvoorbeeld het stresshormoon cortisol dalen. Zang zorgt ervoor dat er stoffen worden aangemaakt in de hersenen waardoor je je prettig voelt.

Je zingt samen en soms alleen. Als er samen wordt gezongen dan zullen de melodieën en 2e stemmen in de groepszang makkelijk na te zingen zijn.

De onderdelen die in de cursus aan bod komen:
-adem
-lichaamsbewustzijn
-meditatieve zang
-solozang
-samenzang

Waarmee benaderen we deze onderdelen:
-ademtechnieken
-lichaamsgerichte oefeningen vanuit drama en yoga
-melodieën en klanken uit wereldmuziek, pop, jazz klassiek
-improvisaties
-luisteren naar muziek

Het gaat hier om Free your voice II. Het concept is hetzelfde als I, enkel is het een vervolg.
Aantal lessen: 18

meer info

Sing on Free Voice (vervolg van Free your voice II) o.l.v. Machteld Wentzel

In Free your voice II gaat het om het verkennen van de stem en het contact met het lijf.
Dat is in deze cursus nog steeds aan de orde. Het gaat hier om een vervolg op Free your Voice basis. Er is ook aandacht voor de zangtechniek door oefeningen te doen en door individuele tips, maar de focus ligt meer op samenzang en repertoire.
We zingen pop, jazz en lekkere soul. Nog steeds gaat het om laagdrempeligheid en ontspannen zingen. Heb je nog niet heel veel ervaring met samenzingen en zoek je een groep waar je dit beter in kan leren, dan is dit de juiste groep.
De lessen worden opgenomen zodat je thuis kan oefenen als je wilt.
Aantal lessen: 18

meer info

Level up start 3 februari 2020 o.l.v. Machteld Wentzel

Wil je met een gevorderde groep zingen en mooie arrangementen vertolken?
Dit is een groep van ongeveer 8 gevorderde zangers die meerstemmig zingen en ook wat meer willen, zoals werken aan interpretatie en presentatie. We sleutelen hieraan in allerlei genres.
Voorbeelden van nummers: Here comes the rain again ( Eurytmics), One day in a life ( Elbow), Saturday in the parc ( Chicago).
Ze treden op op de Muziekpakhuisconcerten.

Wil je meedoen, dan is het de bedoeling dat je thuis oefent. We werken met bladmuziek. Neem een opnameapparaat mee naar de les en alle nummers staan met aparte stemmen in een google drive.
Deze groep is geschikt voor gevorderden, mannen en vrouwen.
Aantal lessen: 18.

.

meer info

Vocapella o.l.v. Heleen Karsdorp

Vocapella is een vocal group die grotendeels pop/jazz zingt, ook a capella. De repetities zijn op de tweewekelijkse donderdagavond, van 19.15-20.45 uur.
Ze treden meerdere malen per jaar op.

Momenteel is er nog plek voor een hoge mannenstem (tenor/ bariton) en voor 1 a 2 sopranen/ mezzo sopranen.

Heb je meerstemmige zangervaring en ben je echt gemotiveerd om mee te doen? Neem dan contact met Heleen op, eerst voor een stemtest en kom daarna proefdraaien! heleenkarsdorp@gmail.com

meer info

Salt! o.l.v. Jeannet de Jager

Salt! Is de naam van een ambitieuze zanggroep! De groep zal gaan bestaan uit 8-14 (ver)gevorderde zangeressen waarvoor de audities inmiddels in volle gang zijn! Het repertoire zal zeer divers zijn: soul, blues, gospel en aanverwante stijlen. Er wordt gewerkt aan meerstemmigheid, blend, timing, klankkleur, frasering en performance. Er wordt geen gebruik gemaakt van bladmuziek, de partijen worden op het gehoor ingestudeerd. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende zangtechnieken zoals CVT en EVTS.

De arrangementen worden op maat gemaakt en er wordt ook in de les aan eigen nummers en/of arrangementen gewerkt. Om de week is er aan het eind van de les ruimte voor 1 masterclass, 1 van de zangeressen zingt een solo en krijgt hierop feedback, een soort openbare privéles, zodat niet alleen de meerstemmigheid wordt ontwikkeld, maar ook de solozang.

Er wordt naar optredens toegewerkt, al dan niet met begeleiding van een band. Het is de bedoeling dat de groep in de toekomst zelfstandig gaat optreden, zonder docent. Om aan deze groep mee te kunnen doen wordt van je verwacht dat je de partijen in de les opneemt, thuis de partijen goed voorbereidt, teksten uit je hoofd leert, en alle lessen zoveel mogelijk aanwezig bent. Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een auditie? Geef je op bij het Muziekpakhuis! In de vakantieperiode kun je ook rechtstreeks mailen met de docente voor het maken van een afspraak voor de auditie.
Emailadres: dejager.jeannet@gmail.com

meer info

Rise & Shine o.l.v. Jeannet de Jager

Het repertoire van deze in 1996 opgerichte zanggroep bestaat onder andere uit soulful swingende nummers van de Five Blind Boys uit de vijftiger jaren, maar ook zeventiger jaren gospel/soul van 'queen of soul' Aretha Franklin en de meer moderne gospel van Kirk Franklin. Ook eigen nummers en/of arrangementen komen aan bod. Rise & Shine is voor zangers en zangeressen die al enige zangervaring hebben. Ook moet je affiniteit hebben met gospel en soul.

meer info

Koor van Dam! o.l.v. Mirjam van Dam

Koor van Dam
2019

Koor van Dam zingt elke donderdagavond gevarieerd meerstemmig repertoire: klassiek, jazz, pop, gospel, chanson etc.
Er wordt met veel plezier gewerkt aan gezond stemgebruik, mooie samenklank, interpretatie, timing en performance.

Docent: Mirjam van Dam
Plaats: Muziekpakhuis, lokaal 1.1
Nota bene: Je kunt ook later instromen en een kortere periode meedoen!

meer info

Zanggroep De Richannies

Deze zang groep komt om de week 1,5 uur zingen op de donderdag avond. Ooit begonnen als een kleine beginners groep zijn ze nu uitgegroeid tot een grotere meer ervaren groep en zingen ze 3/4 stemmig repertoire in de Engelstalige stijlen pop, soul en country met hier en daar een uitstapje naar Nederlandstalige pop en wat wereldmuziek.

Er wordt in de warming up en tijdens het zingen van de nummers aandacht besteedt aan een gezonde stemtechniek en verder staat het plezier in samen zingen voorop.

Afgelopen kerst is er voor het eerst opgetreden op het Muziekpakhuis concert en dat smaakte naar meer!

Deze groep is op dit moment vol. Helaas is er nu dus geen instroom mogelijk. Je kunt wel altijd contact opnemen om eventueel op een wachtlijst te komen of op een later tijdstip in te stromen.

meer info

Close harmonygroep Tough & Tender o.l.v. Heleen Karsdorp

Tough & Tender is een gevorderde close harmonygroep m/v die bestaat uit 8 personen: een dubbelkwartet satb.
Ze repeteren op de tweewekelijkse donderdagavond van 19.30-21.30 uur.
T & T is inmiddels compleet, er is geen instroom meer mogelijk bij deze groep.

meer info

Wil je één van deze lessen volgen of staat jouw keuze er niet tussen? Schrijf je in of laat ons jouw wensen weten via hetzelfde inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Anna, Delphine en Mariska winnaars op het harpconcours.

  Fantastisch nieuws!!! Anna Petrovitsch, Delphine Palumbo en Mariska Doveren…
  Lees meer

 3. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 4. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 5. Muziekfeestje in het Muziekpakhuis?

  ​Have a "bravissimo" kind of birthday (klik op O) · Meer…
  Lees meer

 6. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws