• Les van ervaren musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of in een band, orkest of koor

Viool

Over Viool

Temperamentvol strijkinstrument ten zuiden van de Alpen ontstaan eind 15de eeuw.
Een viool herbergt vele klankkleuren en sferen.

 • Vioolles Sonja Helasvuo

  Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg …

  Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg je daadwerkelijk het gereedschap in handen om je volop te kunnen ontplooien.

 • Vioolles Sandra Wallner

  VIOOLLES VOOR KINDEREN
  Hou je van de hoge strijkersklank en ben je 5 jaar of ouder? Dan is de viool met haar rijke klankkleuren voor jou het passende instrument! Al ben …

  VIOOLLES VOOR KINDEREN
  Hou je van de hoge strijkersklank en ben je 5 jaar of ouder? Dan is de viool met haar rijke klankkleuren voor jou het passende instrument! Al ben je nog zo jong, al vanaf de eerste vioolles leer je om vanuit je hart te musiceren.

  VIOOLLES VOOR JONG TALENT
  Ben je heel gedreven en hou je van musiceren, veel oefenen, concerten spelen en concoursen doen? Dan is dit het juiste traject voor jou. Leerlingen van mij hebben aan concoursen op nationaal niveau deelgenomen (zoals SJMN) en zijn doorgestroomd naar de jong talentafdeling van het conservatorium of aangenomen bij de Academie Muzikaal Talent.

  INDIVIDUELE VIOOLLES - VOLWASSENEN
  Heb je net de liefde voor de viool ontdekt? Of heb je als kind viool gespeeld en wil je het weer opfrissen? Dan is deze cursus iets voor jou!

 • Vioolles Mara Tieles

  Ik laat studenten van alle niveaus met passie voor muziek zien hoe ze hun praktijk kunnen optimaliseren en versterken om hun doelen te bereiken en hun creatieve potentieel te vinden. …

  Ik laat studenten van alle niveaus met passie voor muziek zien hoe ze hun praktijk kunnen optimaliseren en versterken om hun doelen te bereiken en hun creatieve potentieel te vinden. Ik ontwerp individuele lesplannen om het natuurlijke talent van de leerlingen te vergroten. Originaliteit is iets om naar te streven!

  Ik pas de Socratische methode toe, waarbij vragen worden gesteld en introspectie wordt aangemoedigd tijdens de lessen om studenten aan het denken te zetten over de fundamentele manier waarop zij het bespelen van hun instrument kunnen benaderen. Vaak verandert de les in een uitwisseling waardoor de student een actieve deelnemer kan zijn in het leerproces.

  Tijdens de lessen leer je een solide technische basis en raak je van slechte oude gewoontes af door de fundamentele principes van de viool techniek te begrijpen. Leer hoe jij jouw dagelijkse bewegingen integreert in de benadering van het instrument. Breng bewustzijn en balans in je spel.

  In de lessen komt ook muziektheorie en geschiedenis aan bod. Hierdoor vergroot je je muzikale invloeden en ontwikkel je je creativiteit.

  Ik help je erachter te komen wat voor jou het beste werkt, door je de meest effectieve stappen te laten zien die zijn afgestemd op jouw behoeften. Je leert hoe je goed en effectief studeert.

  Je zult ook leren hoe je een positieve en bemoedigende innerlijke criticus kunt koesteren door je denkproces te begrijpen, zodat je je spel kunt optimaliseren. Vaak kunnen overtuigingen de student ervan weerhouden het gewenste doel te bereiken.

 • Cursus voorbereidend viool

  Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de cursus voorbereidend viool. De kinderen zullen dit jaar veel zingen, bewegen en vioolspelletjes doen in een groepje van 5-9 kinderen.
  Het …

  Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de cursus voorbereidend viool. De kinderen zullen dit jaar veel zingen, bewegen en vioolspelletjes doen in een groepje van 5-9 kinderen.
  Het hele eerste jaar is auditief. Spelenderwijs leren de kinderen vooral luisteren en om een mooie vioolklank te maken. Na elke les krijgen de kinderen een lesbrief mee. Thuis wordt iedere dag herhaald wat in de les gedaan is.
  Het jaar wordt afgesloten met een muzikale voorstelling waarbij kinderen op hun gehoor de liedjes spelen
  Start september 2023

 • Vioolles Ruth Bosboom

  In mijn lessen staat het ontwikkelen van een goede technische en muzikale basis centraal. Met dit als
  vertrekpunt ben je flexibel om verschillende muzikale richtingen op te gaan. De connectie …

  In mijn lessen staat het ontwikkelen van een goede technische en muzikale basis centraal. Met dit als
  vertrekpunt ben je flexibel om verschillende muzikale richtingen op te gaan. De connectie met de viool is voor
  iedereen anders, ik neem dan ook uitgebreid de tijd om duidelijke doelen op te stellen waar naartoe gewerkt
  wordt. Hiernaast is er veel aandacht voor samenspel, zowel met mij als met andere leerlingen.
  Dit om ook te zorgen dat het muzikale gehoor meegroeit met de technische ontwikkelingen die de leerling maakt tijdens de
  lessen.
  Muziek kan een aangrijpend woordeloos verhaal vertellen waarbij iedereen vrij is in zijn of haar eigen
  interpretatie, dat is wat mij motiveert om deze prachtige kunstvorm met zoveel mogelijk mensen te delen!
  Alle leeftijden zijn welkom bij mij in de les, als je muziek wilt maken en gemotiveerd bent om regelmatig te
  studeren is er oneindig veel plezier te vinden in het spelen van de viool!