• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Vioolles

Over Vioolles

Temperamentvol strijkinstrument ten zuiden van de Alpen ontstaan eind 15de eeuw.
Een viool herbergt vele klankkleuren en sferen.

 • Vioolles Sonja Helasvuo

  Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg …

  Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg je daadwerkelijk het gereedschap in handen om je volop te kunnen ontplooien.

 • Vioolles Jiska ter Bals

  In de privelessen bij Jiska werk je aan toonvorming, ritmegevoel en techniek. Om mooi viool te kunnen spelen moet je heel goed luisteren. Dat is een kunst op zich! Iedere …

  In de privelessen bij Jiska werk je aan toonvorming, ritmegevoel en techniek. Om mooi viool te kunnen spelen moet je heel goed luisteren. Dat is een kunst op zich! Iedere les houd je je bezig met alle facetten van het vioolspelen en maak je zelfs van een paar losse snaren muziek. De lessen zijn veelal individueel, maar je speelt ook al snel samen.

 • Vioolles Sandra Wallner

  VIOOLLES VOOR KINDEREN
  Hou je van de hoge strijkersklank en ben je 5 jaar of ouder? Dan is de viool met haar rijke klankkleuren voor jou het passende instrument! Al ben …

  VIOOLLES VOOR KINDEREN
  Hou je van de hoge strijkersklank en ben je 5 jaar of ouder? Dan is de viool met haar rijke klankkleuren voor jou het passende instrument! Al ben je nog zo jong, al vanaf de eerste vioolles leer je om vanuit je hart te musiceren.

  VIOOLLES VOOR JONG TALENT
  Ben je heel gedreven en hou je van musiceren, veel oefenen, concerten spelen en concoursen doen? Dan is dit het juiste traject voor jou. Leerlingen van mij hebben aan concoursen op nationaal niveau deelgenomen (zoals SJMN) en zijn doorgestroomd naar de jong talentafdeling van het conservatorium of aangenomen bij de Academie Muzikaal Talent.

  INDIVIDUELE VIOOLLES - VOLWASSENEN
  Heb je net de liefde voor de viool ontdekt? Of heb je als kind viool gespeeld en wil je het weer opfrissen? Dan is deze cursus iets voor jou!

 • Vioolles Mara Tieles

  Ik laat studenten van alle niveaus met passie voor muziek zien hoe ze hun praktijk kunnen optimaliseren en versterken om hun doelen te bereiken en hun creatieve potentieel te vinden. …

  Ik laat studenten van alle niveaus met passie voor muziek zien hoe ze hun praktijk kunnen optimaliseren en versterken om hun doelen te bereiken en hun creatieve potentieel te vinden. Ik ontwerp individuele lesplannen om het natuurlijke talent van de leerlingen te vergroten. Originaliteit is iets om naar te streven!

  Ik pas de Socratische methode toe, waarbij vragen worden gesteld en introspectie wordt aangemoedigd tijdens de lessen om studenten aan het denken te zetten over de fundamentele manier waarop zij het bespelen van hun instrument kunnen benaderen. Vaak verandert de les in een uitwisseling waardoor de student een actieve deelnemer kan zijn in het leerproces.

  Tijdens de lessen leer je een solide technische basis en raak je van slechte oude gewoontes af door de fundamentele principes van de viool techniek te begrijpen. Leer hoe jij jouw dagelijkse bewegingen integreert in de benadering van het instrument. Breng bewustzijn en balans in je spel.

  In de lessen komt ook muziektheorie en geschiedenis aan bod. Hierdoor vergroot je je muzikale invloeden en ontwikkel je je creativiteit.

  Ik help je erachter te komen wat voor jou het beste werkt, door je de meest effectieve stappen te laten zien die zijn afgestemd op jouw behoeften. Je leert hoe je goed en effectief studeert.

  Je zult ook leren hoe je een positieve en bemoedigende innerlijke criticus kunt koesteren door je denkproces te begrijpen, zodat je je spel kunt optimaliseren. Vaak kunnen overtuigingen de student ervan weerhouden het gewenste doel te bereiken.

 • Cursus voorbereidend viool

  Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de cursus voorbereidend viool. De kinderen zullen dit jaar veel zingen, bewegen en vioolspelletjes doen in een groepje van 5-9 kinderen.
  Het …

  Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de cursus voorbereidend viool. De kinderen zullen dit jaar veel zingen, bewegen en vioolspelletjes doen in een groepje van 5-9 kinderen.
  Het hele eerste jaar is auditief. Spelenderwijs leren de kinderen vooral luisteren en om een mooie vioolklank te maken. Na elke les krijgen de kinderen een lesbrief mee. Thuis wordt iedere dag herhaald wat in de les gedaan is.
  Het jaar wordt afgesloten met een muzikale voorstelling waarbij kinderen op hun gehoor de liedjes spelen