• Les van ervaren musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of in een band, orkest of koor

Saxofoon

Over Saxofoon

Genoemd naar de Belgische instrumentenmaker Adolphe Sax (1814-1894).
Schertsend, improviserend en direct instrument.

 • Saxofoonles Marc Winder

  Marc geeft op een goede en prettige manier saxofoonles, vanaf de eerste toon maar ook voor gevorderden. In een tempo dat jou uitkomt, werk je aan ritmiek, toonvorming, gehoor, improvisatie, …

  Marc geeft op een goede en prettige manier saxofoonles, vanaf de eerste toon maar ook voor gevorderden. In een tempo dat jou uitkomt, werk je aan ritmiek, toonvorming, gehoor, improvisatie, theorie, samenspel en notenlezen. En dat allemaal om het instrument dát te laten doen wat jij wilt. Marc is thuis in vele stijlen: jazz, klassiek, blues, funk en groove, latin en afrikaans. In zijn lessen sluit ik zoveel mogelijk aan bij jouw wensen en de muziek die jij wilt spelen.

 • Saxofoonles Tobias Klein

  Ik geef saxofoon les aan volwassenen en kinderen, beginners en gevorderden. Pop, jazz, wereldmuziek, noten lezen of improviseren --- ik begeleid je daarbij.
  Muziek is communicatie! Samenspel en goed luisteren …

  Ik geef saxofoon les aan volwassenen en kinderen, beginners en gevorderden. Pop, jazz, wereldmuziek, noten lezen of improviseren --- ik begeleid je daarbij.
  Muziek is communicatie! Samenspel en goed luisteren vind ik belangrijk. En als je ergens plezier in hebt dan leer je sneller! Een degelijke techniek hoort daar uiteraard bij. We werken aan een brede basis die je in staat stelt je eigen muzikale voorkeuren te volgen

 • Saxofoonles Iman Spaargaren

  Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken …

  Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.
  Allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon zoals houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie komen aan bod.
  We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.