• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Muziekcursussen voor kinderen

Over Muziekcursussen voor kinderen

Muziekcursussen voor kinderen

 • Instrumenten Proeven o.l.v. Tanaquil Schuttel (6-10 jaar)

  Leeftijd van 6-10 jaar. Adviesleeftijd vanaf 7 jaar.
  Wil je een instrument leren spelen, maar weet je nog niet goed welke? Dan is de cursus Instrumenten proeven waarschijnlijk wat voor jou! …

  Leeftijd van 6-10 jaar. Adviesleeftijd vanaf 7 jaar.
  Wil je een instrument leren spelen, maar weet je nog niet goed welke? Dan is de cursus Instrumenten proeven waarschijnlijk wat voor jou! In deze cursus bekijk, beluister en bespeel je allerlei instrumenten: percussie, gitaar, keyboard/piano en strijk- en blaasinstrumenten. Samenspelen, improviseren en zingen horen er ook bij. De laatste les treed je op voor jouw familie en vriendjes om te laten zien wat je hebt geleerd.

  - 15.45-16.45 uur

  Start cursus vrijdag nieuwe cursus imogelijk in mei 2023:
  Is nog onder voorbehoud.
  Opgeven kan al!

  - 15.45-16.45 uur & 17.00-18.00 uur
  Geef je op!

 • Kids Play Conga Jochen Hachgenei

  In deze percussieworkshop voor kinderen van 6 tot 10 jaar maak je kennis met conga, bongo, bellen, shakers en zelfs met het drumstel. Het wordt feesten! Voor kinderen die zich aangetrokken voelen …

  In deze percussieworkshop voor kinderen van 6 tot 10 jaar maak je kennis met conga, bongo, bellen, shakers en zelfs met het drumstel. Het wordt feesten! Voor kinderen die zich aangetrokken voelen tot slaginstrumenten en ritme. De cursus kan gezien worden als vervolg op 'Instrumenten Proeven'. In tien lessen leer je spelenderwijs verschillende Latijns-Amerikaanse ritmes kennen, zoals cumbia, calypso, chachacha en samba. Aan het einde van de cursus geven we een slotconcertje. Bij voldoende animo is er een vervolgcursus mogelijk.

 • Instrumenten proeven o.l.v. Felicity Provan 6-10 jaar

  Wil je een instrument leren spelen, maar weet je nog niet goed welke? Dan is de cursus Instrumenten proeven waarschijnlijk iets voor jou! In deze cursus bekijk, beluister en bespeel …

  Wil je een instrument leren spelen, maar weet je nog niet goed welke? Dan is de cursus Instrumenten proeven waarschijnlijk iets voor jou! In deze cursus bekijk, beluister en bespeel je allerlei instrumenten: percussie, gitaar, keyboard/piano en strijk- en blaasinstrumenten. Samenspelen, improviseren en zingen horen er ook bij.

  Volgende cursus start in april 2023
  Proefles op een woensdag in 12 april 15.00-16.00
  Week daarna start de cursus: om 15.00-16.00 en 16.30-17.30
  Opgeven kan al!

 • Instrumenten proeven vervolgcursus drums & percussie

  Weet je na de cursus Instrumenten proeven nog niet zeker welk instrument je wilt gaan spelen? Of wil je een instrument verder uitproberen? Dan is de vervolgcursus Instrumenten proeven wat …

  Weet je na de cursus Instrumenten proeven nog niet zeker welk instrument je wilt gaan spelen? Of wil je een instrument verder uitproberen? Dan is de vervolgcursus Instrumenten proeven wat voor jou. Dit seizoen gaan 4 vervolgcursussen van start voor de instrumenten: gitaar, viool, drums & percussie en saxofoon. Je hoeft niet eerst Instrumenten proeven gevolgd te hebben. Voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

  Vervolgcursus drums & percussie
  Dag: Maandag-, woensdag- & donderdagmiddag
  Docent: Jochen Hachgenei

 • Muzikale Reis rond de Wereld o.l.v. Felicity Provan

  In Muzikale Reis rond de Wereld ontdek je verschillende landen door liedjes zingen, dansen/bewegen, muzikale spelletjes en cd's luisteren. Je maakt ook kennis met sommige instrumenten en probeert deze …

  In Muzikale Reis rond de Wereld ontdek je verschillende landen door liedjes zingen, dansen/bewegen, muzikale spelletjes en cd's luisteren. Je maakt ook kennis met sommige instrumenten en probeert deze uit.


  Leeftijd 4-5 jaar
  Start nieuwe cursus in april 2023
  Proefles op een woensdag 12 april 13.45-14.30 week daarna starten de cursussen.
  De groep is mogelijk wel al vol!
  Het is wel mogelijk om voor april 2023 op te geven en/of voor de proefles op 11 januari.

 • theorie en solfege

  In deze cursus kijken we op een speelse manier vanaf de andere kant naar muziek. Wat hoor ik eigenlijk als ik de noten niet zie? Kan ik een melodietje ook …

  In deze cursus kijken we op een speelse manier vanaf de andere kant naar muziek. Wat hoor ik eigenlijk als ik de noten niet zie? Kan ik een melodietje ook horen en zingen, zonder dat ik het op mijn instrument speel? En wat betekenen eigenlijk al die verschillende tekens en woorden op mijn bladmuziek? Samen gaan we doormiddel van spelletjes en oefeningen op ontdekkingstocht!

  Als er genoeg animo is wordt de groep opgesplitst op niveau.

  Dit blok is er ook een groep met leerlingen die al eerder hebben deelgenomen!

 • Beginners Band

  Een instrument leren bespelen en meteen in een band spelen?
  Dat kan!
  Het Muziekpakhuis heeft een Beginners Band voor alle kinderen die dit schooljaar beginnen met instrument- of zangles.

  De …

  Een instrument leren bespelen en meteen in een band spelen?
  Dat kan!
  Het Muziekpakhuis heeft een Beginners Band voor alle kinderen die dit schooljaar beginnen met instrument- of zangles.

  De BeginnersBand is voor kinderen t/m 12 jaar die na de zomer zijn begonnen op een instrument. Dus de échte beginners!

  Speciaal voor kinderen die net beginnen een instrument te leren. We gaan muzikale verhalen maken, improviseren, ritmes en simpele/gevarieerde stukken spelen. Ze zullen ook zelf dirigeren met handtekens.
  Nora Mulder & Felicity Provan geven de BeginnersBand.Geef je op voor de proefles!

  Proefles is 5 euro.

  Er zijn 10 lessen op woensdag van 17u15 tot 18u15
  10 lessen voor €50

 • Kinderkoren o.l.v. Hester Hentzepeter

  We zingen vrolijke, spannende en leuke liedjes uit alle delen van de wereld. Van Annie M.G. Schmidt tot Afrikaans, van oud-hollandse canons tot Walt-Disney musical. Je leert je stem …

  We zingen vrolijke, spannende en leuke liedjes uit alle delen van de wereld. Van Annie M.G. Schmidt tot Afrikaans, van oud-hollandse canons tot Walt-Disney musical. Je leert je stem goed te gebruiken en maakt kennis met noten lezen. Tweemaal per jaar geven we een echt concert waar iedereen mag komen kijken!
  Het koor zingt van 15.40 tot 16.40.

 • PopVOX (9-14 jaar) o.l.v. Charllotte

  PopVox zingt leuke muziek die kids leuk vinden, bijvoorbeeld Pop en R&B. We zingen samen (veelal in het Engels) en maken er óók nog een leuke show van! …

  PopVox zingt leuke muziek die kids leuk vinden, bijvoorbeeld Pop en R&B. We zingen samen (veelal in het Engels) en maken er óók nog een leuke show van! Als je tussen de 9-14 jaar bent kun je meedoen.

  Doe eens een proefles mee (dat kan iedere vrijdag), dan weet je hoe leuk het is!

 • Luistergoed- Baby`s

  Voor baby's van 5 tot 18 maanden
  De babymuziekles is een warm bad van klank, melodie en ritme. Liedjes klinken zonder woorden, zodat je kind de essentie van muziek kan leren begrijpen, …

  Voor baby's van 5 tot 18 maanden
  De babymuziekles is een warm bad van klank, melodie en ritme. Liedjes klinken zonder woorden, zodat je kind de essentie van muziek kan leren begrijpen, zonder afleiding van taal. De sfeer is liefdevol, vrolijk en rustig.
  Volgende cursussen:

  Let op! Bij deze cursus is de eerste les NIET vrijblijvend. De cursus dient in zijn geheel van tevoren betaald te worden.

  Maandag
  8, 15, 22, 29 mei + 5, 12, 19, 26 juni
  Woensdag
  10, 17, 24, 31 mei + 7, 14, 21, 28 juni
  Vrijdag
  12, 19, 26 mei + 2, 9, 16, 23, 30 juni
  Zaterdag 10x
  13, 20, 27 mei + 3, 10, 17, 24 juni + 1 .8, 15 juli

  11:00 Baby's (5 tot 18 maanden)
  Cursusduur: 8 lessen van 45 min. zaterdag 10 lessen
  Locatie: Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam

 • Luistergoed- Peuters

  Voor peuters van 18 tot 36 maanden
  In de peutermuziekles gaat je kind op ontdekkingstocht naar de basis van muziek (hoog/laag, hard/zacht, lang/kort, snel/langzaam). Met spelletjes, kleurrijke materialen, …

  Voor peuters van 18 tot 36 maanden
  In de peutermuziekles gaat je kind op ontdekkingstocht naar de basis van muziek (hoog/laag, hard/zacht, lang/kort, snel/langzaam). Met spelletjes, kleurrijke materialen, beweging en improvisatie stimuleren we de muzikale fantasie en groeit de les uit tot een waar feest.

  Maandag
  8, 15, 22, 29 mei + 5, 12, 19, 26 juni
  Woensdag
  10, 17, 24, 31 mei + 7, 14, 21, 28 juni
  Vrijdag
  12, 19, 26 mei + 2, 9, 16, 23, 30 juni
  Zaterdag
  13, 20, 27 mei + 3, 10, 17, 24 juni , 1 ,8 15 juli

  Tijd: 10:00 Peuters (18 tot 36 maanden)
  Cursusduur: 8 lessen van 45 min .zaterdag 10 lessen
  Locatie: Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam
  Let op! Bij deze cursus is de eerste les NIET vrijblijvend. De cursus dient in zijn geheel van tevoren betaald te worden.

 • Cursus voorbereidend viool

  Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de cursus voorbereidend viool. De kinderen zullen dit jaar veel zingen, bewegen en vioolspelletjes doen in een groepje van 5-9 kinderen.
  Het …

  Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de cursus voorbereidend viool. De kinderen zullen dit jaar veel zingen, bewegen en vioolspelletjes doen in een groepje van 5-9 kinderen.
  Het hele eerste jaar is auditief. Spelenderwijs leren de kinderen vooral luisteren en om een mooie vioolklank te maken. Na elke les krijgen de kinderen een lesbrief mee. Thuis wordt iedere dag herhaald wat in de les gedaan is.
  Het jaar wordt afgesloten met een muzikale voorstelling waarbij kinderen op hun gehoor de liedjes spelen.

 • Proeflessen voorbereidend viool

  Dit is een proefles voor de cursus Voorbereidend viool.
  Wanneer: donderdag 29 juni 2023 tussen 15 en 17 uur
  Voor wie: kinderen van 4 t/m 6 jaar
  Hoe: workshops van 30 minuten
  Kosten: geen
  Waar: lokaal 2.3

  Dit is een proefles voor de cursus Voorbereidend viool.
  Wanneer: donderdag 29 juni 2023 tussen 15 en 17 uur
  Voor wie: kinderen van 4 t/m 6 jaar
  Hoe: workshops van 30 minuten
  Kosten: geen
  Waar: lokaal 2.3