Morning Music Academy

Start je dag om 11 uur op de Morning Music Academy. Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! Deze cursussen worden aangeboden vanaf de week van 11 maart 2019 & wordt afgesloten met een eindpresentatie op vrijdagmiddag/begin avond 5 juli 2019. Een cursus bestaat uit 15 lessen van 1,5 uur (14 lessen & de eindpresentatie). Kijk hieronder voor de inhoud van de cursussen per dag. Schrijf je rechts boven in bij de knop: "vraag een les aan".

Lessen

Improvised Music and Instant Composing o.l.v. Marcos Baggiani & Paul Pallesen

‘Hoe kun je met elkaar, zonder een enkele afspraak
muziek maken?’
Omdat improvisatie in haar onzekerheid
en onvoorspelbaarheid lijkt op het echte en dagelijks
leven, bevat het een element van realisme. We zullen
spelen, leren luisteren en experimenteren met concepten,
klanken en ideeën voor het musiceren ‘in het moment’.

Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom, of je nu
klassiek, jazz of rock georiënteerd bent.

Marcos Baggiani en Paul Pallesen zijn beiden componisten
en improviserende musici, die beiden hun inspiratie vinden
in de zeer levendige, Amsterdamse improvisatiescène.

Niveau: redelijk gevorderd, va. 18 jaar.
6-15 personen € 200(10 lessen) & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Morning Music Academy: What's Jazz o.l.v. Tobias Klein

What’s Jazz: Miles, Coltrane & Cannonball revisited

De jaren ’50 en ’60, de rijkste periode van de jazzgeschiedenis waar deze 3 veel invloed op hadden. Wat maakt hun composities zo bijzonder, hoe kunnen wij ze spelen en interpreteren?
Niveau: redelijk gevorderd, basiskennis van muziektheorieTobias is saxofonist, basklarinettist, componist en docent. Hij studeerde jazzsaxofoon en basklarinet in Amsterdam. Tobias is artistiek (co)leider van de ensembles Spinifex, Almeida/Duynhoven/Klein en Büyükberber/Klein, waarmee hij regelmatig op tournee gaat en CD’s uitbrengt.
5-8 personen € 325 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Play that Rythm o.l.v. Jochen Hachgenei

Play that Rythm We leren de basistechniek op Conga en
Cajon. Ritmes als bv Calypso, Cumbia, Chachacha, Tangos
en Rumba (Flamenco) komen aan bod. Samenspel met
andere percussie-instrumenten en Latin ritmes staat
centraal. Ervaar hoe de verschillende instrumenten en
ritmes klinken!

Voor spelers, die al bekend zijn met de
basistechniek en ritmes is een aansluiting aan
een bestaande licht gevorderde groep mogelijk.

Jochen is sinds 1995 Latin percussiedocent in het
Muziekpakhuis. Hij geeft privéles en workshops voor
groepen, families en bedrijven, zomerworkshops in
Frankrijk en cursussen bij vereniging huismuziek.
Uitvoerend speelt hij in talloze Latinbands waaronder
de Burnin Burritos en Tipica Trova.

2-7 personen € 300 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

The Road to Songwriting! o.l.v. Charllotte

The Road to Songwriting!
Van idee naar tekst 
naar jouw eigen lied. Charllotte gaat je liedjes 
leren schrijven en je vervolgens laten zien hoe 
je deze kunt presenteren. Je gaat aan de slag met het schrijven van teksten, het ontwikkelen van melodieën en je leert hoe je deze in een harmonische structuur kunt plaatsen. Zo gauw als
er eigen materiaal is, ontstaat er de volgende 
leuke uitdaging: hoe kun je laten horen en zien 
wat je zelf gemaakt hebt en dat goed overbrengen? In deze cursus leer je dit.

Charllotte is een songwriter in hart en nieren, haar werk
(en haar zangkunsten) krijgt al jaren veel erkenning
door de internationale pers: “Jazzdemand and
Popappeal combined on a high level.” “Een mysterieus
bruisende muse.” Kijk op haar website voor meer
informatie: www.charllottemusic.com

3-10 personen € 325 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Het Nino Rota orkest o.l.v. Joost van Son

Het Nino Rota orkest
Nino Rota is vooral bekend als componist van de muziek voor de films van Fellini. 
In zijn muziek hoor je invloeden uit de circusmuziek, jazz, de Italiaanse opera en volksmuziek, maar ook die van Stravinsky. Het is bovenal instrumentale muziek. Het Rota Orkest is dan ook bedoeld voor akoestische instrumenten als de klarinet, viool, contra bas, accordeon, etc. Interesse? Meld je aan!

Joost geeft muziekles in het Muziekpakhuis. Daarnaast coacht hij ensembles zowel bij het Muziekpakhuis als daarbuiten. Alle arrangementen schrijft hij zelf, daarbij rekening houdend met het niveau van de deelnemers. Wat betreft Rota speelt Joost van Son in de orkesten La Strada en de Benonies.

Minimaal 6 personen € 275 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Cursus Zuid Afrikaanse jazz o.l.v. Thijs van Milligen

Cursus Zuid Afrikaanse Jazz!
Zuid Afrikaanse Jazz is een krachtige mengsel van jazz, gospel, afrikaanse muziek en rhythm 'n' Blues. Gedurende de lessen duiken we met de muzikanten in de rijke jazz scene van Zuid Afrika aan de hand van stukken van bijvoorbeeld Kippie Moeketsi, Winston Mankunku, Dollar Brand en Dudu Pukwana. Hoe krijg je als blazer die Zuid Afrikaanse snik in je toon, en hoe vertel je een verhaal in je solo? Voor bassisten, drummers, gitaristen, toetsenisten, blazers, zangers en alle overige instrumenten.

Thijs speelde als bandleider van afroband Mdungu over de hele wereld, zoals in China, Korea, Maleisië, Rusland, Canada en Turkije. Momenteel speelt hij in de band van Typhoon. Thijs heeft een brede muziekkennis die gaat van jazz tot Afrikaanse muziek, country, hiphop en funk. Thijs speelt tijdens de cursus waar nodig saxofoon, gitaar, bas, drums of toetsen.Minimum 8 personen € 300 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

How to write a top 40 hit

Filippo is gitaar docent en componist. In 1998 begint Filippo zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam met Jesse van Ruller en Maarten van der Grinten. Hij behaalde zijn master in 2004. Filippo trad op met allerlei groepen en bands in verschillende projecten o.a. Cantare string orchestra voor de musical 'Anatevka, a fiddler on the roof' en het BBC Philharmonic Orchestra. Voor meer informatie, kijk op: www.filippocastellazzi.com


In deze cursus leer je muziekharmonie begrijpen op een toegankelijke manier. Je leert een nummer schrijven en arrangeren doormiddel van enkele eenvoudige maar zeer effectieve regels die gelden bij het maken van een hit. Tijdens de cursus worden ook populaire nummers geanalyseerd in verschillende stijlen. Deze cursus is geschikt voor iedereen met interesse voor muziek.Er wordt zowel gecomponeerd als gearrangeerd in gemakkelijke en overzichtelijke stappen.

minimum aantal deelnemers 3 € 295 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Klezmer and more o.l.v. Peter van Os

We zullen, heel folkloristisch, de muziek benaderen vanuit het luisteren en naspelen… Maar wees gerust: er zijn voor alle instrumentalisten noten op papier! Je moet dus ook goed kunnen lezen en redelijk ver gevorderd zijn op je instrument.

Peter studeerde hoofdvak accordeon, kwam begin jaren negentig via de balkanmuziek in aanraking met klezmermuzikanten en werd direkt geraakt door de extreem vrolijke én melancholieke, ongehoorde melodieën. Hij speelde vervolgens o.a.met: L'Chayim, Duo Marang/van Os, Shtetl Band Amsterdam, Shura Lipowsky en Niki Jacobs. Door het hele land geeft hij workshops. .
6-15 personen € 300 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Its Friday koor o.l.v. Charllotte Kerlsted

Bij dit koor wordt de drempel laag gehouden. Je kunt als beginner en als gevorderde zanger(es) meedoen. We zingen samen, soms meerstemmig, pop, jazz en wereldmuziek. Theater- en stemoefeningen zijn een onderdeel van de les, maar relax! Het is tenslotte vrijdag!

Charllotte is een songwriter in hart en nieren, haar werk (en haar prachtige zangkunsten) krijgt al jaren veel erkenning door de internationale pers: “Jazzdemand and Popappeal combined on a high level.” “een mysterieus bruisende muse.” Neem een kijkje op haar website voor meer informatie: www.charllottemusic.com


5-15 personen € 225 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

meer info

Wil je één van deze lessen volgen of staat jouw keuze er niet tussen? Schrijf je in of laat ons jouw wensen weten via hetzelfde inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

 1. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 2. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 3. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 29 juni - Muziekpakhuis Zomerfestival "Picknick" 2019

  ​Zomerfestival PICKNICK Muziekpakhuis 2019 i.s.m. café Toussaint · Muziek…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda