• Les van ervaren musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of in een band, orkest of koor

Klassiek samenspel

Over Klassiek samenspel

Klassiek samenspel Muziekpakhuis Wil je een Klassiek samenspel in Amsterdam doen? Dan ben je bij het Muziekpakhuis aan het juiste adres.

 • Ensemblelessen Cello 12- 18 jaar o.l.v. Tjakina Oosting

  Voor tieners die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, …

  Voor tieners die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld (minimaal 1 jaar les). Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

 • Ensemblelessen Cello t/m 12 jaar o.l.v. Tjakina Oosting

  Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd …

  Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld (minimaal 1 jaar les). Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

 • Samenspelpool (klassiek)

  Wil je samenspelen in een klassiek ensemble?
  Geef je op voor Samenspelpool!

  Wil je samenspelen in een klassiek ensemble?
  Geef je op voor Samenspelpool!

 • Minimal String Ensemble

  Met dit programma leer je dat spelen in een ensemble eenvoudig is... als je weet hoe!

  Deze lessen geven je de fundamentele muziektheorieën en -technieken die je nodig hebt …

  Met dit programma leer je dat spelen in een ensemble eenvoudig is... als je weet hoe!

  Deze lessen geven je de fundamentele muziektheorieën en -technieken die je nodig hebt om samen met anderen succesvol te spelen. Dit alles op een eenvoudige en makkelijk te begrijpen manier, aangepast aan elk niveau.
  Tijdens onze tweemaandelijkse lessen gaan we ons (uiteraard!) verdiepen in het repertoire van de minimal music van 1968 tot nu. Onlangs heeft deze stijl een breder en jonger publiek bereikt via hedendaagse componisten als Ludovico Einaudi en Max Richter. Toch is het belangrijk om de geschiedenis te kennen en te werken met de geweldige muziek van Glass, Reich & Riley.

  Met een training die ik in mijn dagelijkse praktijk als professionele tourmuzikant heb getest, zal ik je helpen bewust te worden van de in elkaar grijpende mechanismen tussen je lichaam en het instrument.

  Ik heb een plan ontwikkeld met groepsoefeningen en een specifiek repertoire. Mijn lessen zijn voor viool-, altviool- en cellostudenten van alle niveaus die hun eigen muzikale persoonlijkheid willen verkennen en een solide techniek willen ontwikkelen.