• Les van ervaren musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of in een band, orkest of koor

Jazzbands & -workshops

Over Jazzbands & -workshops

Jazzband- & workshops Muziekpakhuis Wil jij jazzband in Amsterdam of een jazzband workshop in Amsterdam dan ben je bij het muziekpakhuis aan het juiste adres.

 • Tiener Bigband Give up the Funk o.l.v. Simon Lutz

  Ook zin om in een spetterende band te spelen? Niet voor niets wil iedereen graag lekkere muziek maken. Met 'Give up the Funk' spelen we jazz, latin en funky/groovy …

  Ook zin om in een spetterende band te spelen? Niet voor niets wil iedereen graag lekkere muziek maken. Met 'Give up the Funk' spelen we jazz, latin en funky/groovy nummers van onder andere Bruno Mars, Kool & the Gang, John Newman en Michael Bublé.

  Mijn bands treden minstens drie keer jaar op diverse podia op, zoals Maloe Meloe, Pakhuis Wilhelmina, de Sugarfactory en andere mooie plekken.

  Enige ervaring op je instrument is vereist.

  Er is plek voor drums, percussie, bas, gitaar, piano, trompetten, trombones, saxen, klarinetten, fluiten en toe zang.

 • Friday on your mind o.l.v. Harm Wijntjes

  Tijdens deze workshop werk je aan een repertoire dat bestaat uit jazzstandards, eigen ideeën of muziek uit een andere hoek, zoals de Balkan. Je werkt aan verschillende elementen uit …

  Tijdens deze workshop werk je aan een repertoire dat bestaat uit jazzstandards, eigen ideeën of muziek uit een andere hoek, zoals de Balkan. Je werkt aan verschillende elementen uit de jazz: swinggevoel, improvisatie, samenspel, timing en je eigen sound vinden met de bedoeling om aan het einde van de rit te gaan optreden.

 • Jazz workshop o.l.v. Walter Lampe

  Er worden traditionele songvormen en schema’s geanalyseerd, maar ook meer complexe harmonieën van onder andere Monk & Ellington. Ik draag ook eigen leuke geharmoniseerde stukken en ideeën …

  Er worden traditionele songvormen en schema’s geanalyseerd, maar ook meer complexe harmonieën van onder andere Monk & Ellington. Ik draag ook eigen leuke geharmoniseerde stukken en ideeën aan. Er is ook aandacht voor de riff waarbij meerdere spelers een hechte lijn creëren. Daarmee breng je de improvisatie tot een hoger plan. Er is plek voor alle instrumentalisten.

 • Do da Boogaloo o.l.v. Mechteld Bannier en Eric Hartgers

  Iedereen die zin heeft om lekker dansbare groovy muziek te komen spelen is welkom. Het repertoire bestaat uit groovy jazzbluesjes en boogaloo (New Cool Collective, Lou Donaldson) afgewisseld met soul/…

  Iedereen die zin heeft om lekker dansbare groovy muziek te komen spelen is welkom. Het repertoire bestaat uit groovy jazzbluesjes en boogaloo (New Cool Collective, Lou Donaldson) afgewisseld met soul/funk (Maceo Parker, Motown) en Afrikaanse nummers (African Jazz Pioneers, Hugh Masekela).
  De workshop is bedoeld voor muzikanten die al een paar jaar bezig zijn, aardig noten lezen en lekker willen samenspelen. Er zal worden gefocust op samenspel, dynamiek, energie in je spel leggen, improviseren (zowel op ritmisch, melodisch als harmonisch vlak) en heel veel plezier hebben.

 • Warehouse 164 o.l.v. Marc Winder

  Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. …

  Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. Er is nog plaats voor enkele nieuwe muzikanten.
  Warehouse repeteert op donderdagavond vanaf 20.45 uur. Daarnaast treedt Warehouse een paar keer per jaar op. De cursus wordt gegeven in twee blokken van +/- 18 lessen.

 • Blue Moose o.l.v. Simon Lutz

  Blue Moose is een groep volwassenen die voornamelijk jazz spelen. Voor het repertoire put ik uit de rijke traditie en pas het vervolgens aan de mogelijkheden van de individuele spelers …

  Blue Moose is een groep volwassenen die voornamelijk jazz spelen. Voor het repertoire put ik uit de rijke traditie en pas het vervolgens aan de mogelijkheden van de individuele spelers aan. Het samenspel staat hoog op de agenda en er is veel ruimte voor improvisatie. De bezetting is piano, gitaar, drums, bas, diverse blazers en een zangeres.

  Interesse? Je kan altijd een keer langskomen voor een vleugje inspiratie.

 • Samenspelpool (jazz & pop)

  Wil je samenspelen in een popband of jazztrio, kwartet , etc?
  Geef je op voor Samenspelpool!

  Wil je samenspelen in een popband of jazztrio, kwartet , etc?
  Geef je op voor Samenspelpool!

 • Improvised Music and Instant Composing o.l.v. Marcos Baggiani & Paul Pallesen -start in oktober & maart

  Hoe kun je met elkaar, zonder een enkele afspraak, muziek maken?
  Omdat improvisatie in haar onzekerheid en onvoorspelbaarheid lijkt op het echte en dagelijks
  leven, bevat het een element van …

  Hoe kun je met elkaar, zonder een enkele afspraak, muziek maken?
  Omdat improvisatie in haar onzekerheid en onvoorspelbaarheid lijkt op het echte en dagelijks
  leven, bevat het een element van realisme. We zullen spelen, leren luisteren en experimenteren met concepten, klanken en ideeën voor het musiceren ‘in het moment’.
  Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom, of je nu klassiek, jazz of rock georiënteerd bent.
  Leeftijd: vanaf 18 jaar
  Niveau: redelijk gevorderd
  Groepsgrootte 6-15 personen
  Aantal lessen: tussen 8 & 14 keer wisselend qua lengte & een uitvoering
  Kosten: € 22 (incl per les) & € 25 jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage
  *Voor cursussen van de Morning Music Academy rekent het Muziekpakhuis € 25,- per jaar i.p.v. € 50,-.

 • De Wereldblazer

  Deze cursus is voor alle blaasinstrumenten. We gaan een kijkje nemen over de grens en gaan muziek spelen uit vele windstreken. Joodse klezmer, Argentijnse tango, Afrikaanse grooves, Braziliaanse samba, Surinaamse …

  Deze cursus is voor alle blaasinstrumenten. We gaan een kijkje nemen over de grens en gaan muziek spelen uit vele windstreken. Joodse klezmer, Argentijnse tango, Afrikaanse grooves, Braziliaanse samba, Surinaamse kaseko, etc. komen voorbij in smakelijke arrangementen die het speelplezier verhogen en een hechte groepsklank smeden. Improvisatie op de stukken wordt behandeld en een uitvoering ligt in het verschiet! Voor iedereen met al wat speel ervaring.
  Donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur
  8 lessen € 136

 • The Latin Jazz Big Band o.l.v. Jaime Rodriguez

  Ontdek de ritmische en melodische wonderen van Latin Jazz tijdens onze boeiende workshop.

  Latin Jazz is een opwindende muziekstijl die de ritmische flair van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie combineert met …

  Ontdek de ritmische en melodische wonderen van Latin Jazz tijdens onze boeiende workshop.

  Latin Jazz is een opwindende muziekstijl die de ritmische flair van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie combineert met de improvisatie en harmonieën van jazz. Latin Jazz heeft de afgelopen decennia artiesten en luisteraars over de hele wereld geïnspireerd.

  Van de kenmerkende ritmes zoals de clave tot de betoverende harmonieën en onbeperkte mogelijkheden voor improvisatie voor de trompetten, trombones, saxofoons, piano, bas, gitaar en drums. Deze workshop zal je inspireren en je laten onderdompelen in de opwindende wereld van Latin Jazz en geeft je de tools om je eigen unieke klanken te creëren."