• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Jazzbands & -workshops

Over Jazzbands & -workshops

Jazzband- & workshops Muziekpakhuis Wil jij jazzband in Amsterdam of een jazzband workshop in Amsterdam dan ben je bij het muziekpakhuis aan het juiste adres.

 • Tiener Bigband Give up the Funk o.l.v. Simon Lutz

  Ook zin om in een spetterende band te spelen? Niet voor niets wil iedereen graag lekkere muziek maken. Met 'Give up the Funk' spelen we jazz, latin en funky/groovy …

  Ook zin om in een spetterende band te spelen? Niet voor niets wil iedereen graag lekkere muziek maken. Met 'Give up the Funk' spelen we jazz, latin en funky/groovy nummers van onder andere Bruno Mars, Kool & the Gang, John Newman en Michael Bublé.

  Mijn bands treden minstens drie keer jaar op diverse podia op, zoals Maloe Meloe, Pakhuis Wilhelmina, de Sugarfactory en andere mooie plekken.

  Enige ervaring op je instrument is vereist.

  Er is plek voor drums, percussie, bas, gitaar, piano, trompetten, trombones, saxen, klarinetten, fluiten en toe zang.

 • Friday on your mind o.l.v. Harm Wijntjes

  Tijdens deze workshop werk je aan een repertoire dat bestaat uit jazzstandards, eigen ideeën of muziek uit een andere hoek, zoals de Balkan. Je werkt aan verschillende elementen uit …

  Tijdens deze workshop werk je aan een repertoire dat bestaat uit jazzstandards, eigen ideeën of muziek uit een andere hoek, zoals de Balkan. Je werkt aan verschillende elementen uit de jazz: swinggevoel, improvisatie, samenspel, timing en je eigen sound vinden met de bedoeling om aan het einde van de rit te gaan optreden.

 • Jazz workshop o.l.v. Walter Lampe

  Er worden traditionele songvormen en schema’s geanalyseerd, maar ook meer complexe harmonieën van onder andere Monk & Ellington. Ik draag ook eigen leuke geharmoniseerde stukken en ideeën …

  Er worden traditionele songvormen en schema’s geanalyseerd, maar ook meer complexe harmonieën van onder andere Monk & Ellington. Ik draag ook eigen leuke geharmoniseerde stukken en ideeën aan. Er is ook aandacht voor de riff waarbij meerdere spelers een hechte lijn creëren. Daarmee breng je de improvisatie tot een hoger plan. Er is plek voor alle instrumentalisten.

 • Do da Boogaloo o.l.v. Mechteld Bannier en Eric Hartgers

  Iedereen die zin heeft om lekker dansbare groovy muziek te komen spelen is welkom. Het repertoire bestaat uit groovy jazzbluesjes en boogaloo (New Cool Collective, Lou Donaldson) afgewisseld met soul/…

  Iedereen die zin heeft om lekker dansbare groovy muziek te komen spelen is welkom. Het repertoire bestaat uit groovy jazzbluesjes en boogaloo (New Cool Collective, Lou Donaldson) afgewisseld met soul/funk (Maceo Parker, Motown) en Afrikaanse nummers (African Jazz Pioneers, Hugh Masekela).
  De workshop is bedoeld voor muzikanten die al een paar jaar bezig zijn, aardig noten lezen en lekker willen samenspelen. Er zal worden gefocust op samenspel, dynamiek, energie in je spel leggen, improviseren (zowel op ritmisch, melodisch als harmonisch vlak) en heel veel plezier hebben.

 • Warehouse 164 o.l.v. Marc Winder

  Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. …

  Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. Er is nog plaats voor enkele nieuwe muzikanten.
  Warehouse repeteert op donderdagavond vanaf 20.45 uur. Daarnaast treedt Warehouse een paar keer per jaar op. De cursus wordt gegeven in twee blokken van +/- 18 lessen.

 • Blue Moose o.l.v. Simon Lutz

  Blue Moose is een groep volwassenen die voornamelijk jazz spelen. Voor het repertoire put ik uit de rijke traditie en pas het vervolgens aan de mogelijkheden van de individuele spelers …

  Blue Moose is een groep volwassenen die voornamelijk jazz spelen. Voor het repertoire put ik uit de rijke traditie en pas het vervolgens aan de mogelijkheden van de individuele spelers aan. Het samenspel staat hoog op de agenda en er is veel ruimte voor improvisatie. De bezetting is piano, gitaar, drums, bas, diverse blazers en een zangeres.

  Interesse? Je kan altijd een keer langskomen voor een vleugje inspiratie.

 • Samenspelpool (jazz & pop)

  Wil je samenspelen in een popband of jazztrio, kwartet , etc?
  Geef je op voor Samenspelpool!

  Wil je samenspelen in een popband of jazztrio, kwartet , etc?
  Geef je op voor Samenspelpool!

 • Zomer jazzweek 2022

  Van 22 T/M 26 AUGUSTUS 2022
  Elke dag van 10.30 tot 16.30 uur
  Voor de 4e keer organiseren 4 Muziekpakhuis jazzmusici een jazzweek op het Muziekpakhuis. Mede door de feedback van de deelnemers van de …

  Van 22 T/M 26 AUGUSTUS 2022
  Elke dag van 10.30 tot 16.30 uur
  Voor de 4e keer organiseren 4 Muziekpakhuis jazzmusici een jazzweek op het Muziekpakhuis. Mede door de feedback van de deelnemers van de vorig 2 edities krijgt deze week een steeds betere en boeiendere vorm.
  Voor wie en wat gaan we doen.
  Deze week is voor instrumentalisten. Aan de hand van jazznummers (in de ruime zin van het woord) behandelen we de theorie en praktijk van de jazzmuziek. Naast theorie, harmonieleer en de geschiedenis gaan we natuurlijk veel spelen. Voor iedereen met ervaring met jazzmuziek en improviseren (medium/gevorderd niveau).


  Onderwerpen:
  - Het spelen van jazz nummers.
  - Harmonieleer
  - Improvisatie benaderingen
  - Tips & tricks
  - Muziekgeschiedenis
  - Studeer tips
  - Luisteren naar verschillende stijlen en interpretaties.
  - De week wordt afgesloten met een gemeenschappelijk optreden

  Dag indeling (onder voorbehoud)
  Elke dag staat in het teken van een bepaalde stroming binnen de jazzmuziek.
  In de ochtend zullen we bezig zijn met de theorie achter de nummers, we zullen deze theorie zoveel mogelijk praktisch benaderen zodat je deze ook direct kunt toepassen.
  In de middag ga je de nummers spelen in combo vorm, zullen er individuele lessen zijn en is er ruimte om zelf te oefenen. Ruim voor de aanvang van de week worden de te spelen stukken met de deelnemers gedeeld ter voorbereiding.
  We sluiten de week af met een concertje op een nader te bepalen podium.
  Kosten
  Kosten voor de hele week € 320,- inclusief btw, lunch, koffie en thee.
  Opgeven en/of meer informatie
  Mail naar: winder.marc@gmail.com of bel naar Marc: 06 52612388
  Geef je op voor maandag 2 augustus!
  Waar
  Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam
  Docenten:
  Marc Winder, Filippo Castellazzi, Harm Wijntjes en Bernt Nellen

 • Cursus Nederlandse Jazz- start donderdag 7 oktober 2021

  Aan de hand van stukken van o.a. Leo Cuypers, Theo Loevendie, Sean Bergin en Misha Mengelberg nemen we een duik in de rijke Nederlandse jazz. In deze cursus focussen …

  Aan de hand van stukken van o.a. Leo Cuypers, Theo Loevendie, Sean Bergin en Misha Mengelberg nemen we een duik in de rijke Nederlandse jazz. In deze cursus focussen we op samenspel, luisteren en improviseren.
  14 x kosten € 280 & € 25 contributie Muziekpakhuis