• Les van professionele en internationale musici
  • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
  • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Hoboles

Over Hoboles

De naam hobo komt van het Franse woord 'hautbois' wat 'hoog hout' betekent. Prachtig lyrisch instrument waar veel voor geschreven is. Wil je hoboles in Amsterdam dan ben je bij het Muziekpakhuis aan het juiste adres.

  • Hoboles Ella Botter

    Tijdens mijn hobolessen staat het genieten van het muziek maken centraal. Het dubbelriet speelt een belangrijke rol bij zowel de klank als het speelgemak van de hobo. Ik zorg ervoor …

    Tijdens mijn hobolessen staat het genieten van het muziek maken centraal. Het dubbelriet speelt een belangrijke rol bij zowel de klank als het speelgemak van de hobo. Ik zorg ervoor dat er altijd een riet is wat fijn speelt. Daarnaast zal ik veel aandacht besteden aan de manier van blazen. Dit is de basis die ervoor zorgt dat de leerlingen al vanaf het begin plezier hebben en muziek kunnen maken. Samen muziek maken is het leukste dat er is, dus speel ik graag met de leerlingen mee in een duet. Gevorderde leerlingen begeleid ik bij het ontwikkelen van hun (muzikale) creativiteit en bied ik, als zij dat willen, rietenlessen aan. In deze lessen geef ik tips voor het bijwerken van rieten en leg ik alle stappen van het rietenmaak proces uit.