Tjakina Oosting

cello

Al zo'n 18 jaar geef ik cellolessen op het Muziekpakhuis. Hierbij is mijn uitgangspunt plezier hebben in het ontdekken van wat er allemaal mogelijk is op het prachtige instrument - de cello. Een goede technische basis, samenspelen, verschillende muziekstijlen ontdekken en werken naar concertjes zijn elementen die in mijn lesgeven belangrijk zijn. Mijn methode van lesgeven pas ik aan, aan de leeftijd en bijzonderheden van de individuele leerling.

Lessen door deze docent

Ensemblelessen Cello t/m 12 jaar o.l.v. Tjakina Oosting

Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld (minimaal 1 jaar les). Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

Celloles Tjakina Oosting

Voor kinderen vanaf 5 jaar

Voor elke leeftijd heb ik eigen materiaal ontwikkeld om op een speelse manier cello te leren spelen. Aan bod komt noten leren lezen (onder andere met kikkervisjes), techniek, houding, ritmes, samenspelen en muzikale expressie.

Om goed cello te leren spelen, is het nodig om thuis te oefenen. We werken toe naar meerdere concerten per jaar. Daarnaast gaan we meteen samenspelen! Iedere laatste woensdag van de maand is er groepsles (zie ensemblelessen).

Cello voor beginners o.l.v. Tjakina Oosting

Heb je altijd al cello willen spelen en denk je dat het te laat is om ermee te beginnen? Doe dan mee met de beginnersworkshop voor volwassenen. In tien lessen leer je in een kleine groep de beginselen van het cellospelen.

De workshop start eens per jaar bij voldoende deelname. De eerstvolgende cursus start op 5 april 2017.

Ensemblelessen Cello 12- 18 jaar o.l.v. Tjakina Oosting

Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld (minimaal 1 jaar les). Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

Ensemblelessen Cello voor volwassen o.l.v. Tjakina Oosting

Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van niveau. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld. Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

Over Tjakina Oosting

Tjakina Oosting heeft zich als zelfstandige celliste ontwikkeld en speelt, creëert, soleert en produceert. Haar opleiding als celliste heeft ze genoten in Utrecht en New York. Ze is te horen in muziektheaterproducties, orkesten, als soliste (met orkest of koor) en in verschillende kamermuziekformaties.

Tjakina’s interesse gaat vooral uit naar muziek in combinatie met andere disciplines. Ze is thuis in verschillende muziekstijlen. Ze ontwikkelde muziek als soliste bij dansvoorstellingen, waarbij de pers kopte: "Vurige cello versterkt dansbetoog…"

Tjakina is oprichtster van celloduo deuXcel met wie ze eigen muziekvoorstellingen maakt voor (jonge) kinderen en workshops ontwikkelt. Ook heeft ze met deuXcel MUZIEK AAN BED ontwikkeld, waarbij twee cellisten tegelijk op één cello spelen aan bed van (chronisch) zieke kinderen in het ziekenhuis. Zij treden hiermee op in het hele land in verschillende ziekenhuizen. 

Daarnaast is ze muzikant in nieuwe producties, waarbij haar kracht ligt in het inbrengen en uitwerken van nieuwe ideeën. Ze was onder andere te horen bij Toneelgroep Amsterdam, Tis theater, Vagina Monologen en Chris Hinze Band. Je kunt haar ook tegenkomen in orkesten, het liefst als continuospeler bij een Matthäus of Johannes Passion, en in kleine bezettingen om het prachtige cellorepertoire uit te voeren.

Tjakina is hoofdproducent educatie voor de Cello Biënnale Amsterdam. Ze produceert het Hello Cello orkest, de Hello Cello dagen in het land en de Bestorming op A'damse scholen. Daarnaast produceert ze ook voor het electrisch gitaarfestival Amsterdam Electric.

Gerelateerd nieuws

 1. Ook Morning Music Academy weer van start vanaf 30 september 2019!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 14 maart 2017 Bijzonder mooie project van Tjakina en Marieke bij Podium Witteman

  ​ · Heb je zondag 12 maart het bijzondere project Muziek aan bed gemist…
  Lees meer

 5. 1 juni 2016 Nieuwe mini docu Muziek aan bed uit

  ​ · De nieuwe mini docu van MUZIEK AAN BED is uit. · Onze cellodocent…
  Lees meer

 6. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer

 7. 21 april 2013 Muziekpakhuis in Man Bijt Hond

  ​ · Muziekpakhuis vandaag woensdag 17 april in het televisieprogramma “Man…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws