Tjakina Oosting

Over Tjakina Oosting

cello

Al vele jaren geef ik cellolessen op het Muziekpakhuis, inmiddels alleen nog aan (jonge)kinderen. Mijn uitgangspunt is plezier brengen in het ontdekken van wat er allemaal mogelijk is op het prachtige instrument - de cello. Ik geef de kinderen een goede en gezonde technische basis mee en start zo vroeg mogelijk met samenspelen, die toewerken naar (kleine) concertjes. Afhankelijk van de interesse van het kind komen verschillende muziekstijlen aan bod, ik kijk graag naar de bijzonderheden van de individuele leerling en wat er nodig is om de inspiratie aan te wakkeren. Als mogelijk start ik met duolessen als meerderen kinderen starten.
Tarieven Bio Contact

Lessen van Tjakina Oosting

 • Celloles Tjakina Oosting

  Voor kinderen vanaf 5 jaar

  Voor elke leeftijd heb ik eigen materiaal ontwikkeld om op een speelse manier cello te leren spelen. Aan bod komt noten leren lezen (onder andere met …

  Voor kinderen vanaf 5 jaar

  Voor elke leeftijd heb ik eigen materiaal ontwikkeld om op een speelse manier cello te leren spelen. Aan bod komt noten leren lezen (onder andere met kikkervisjes), techniek, houding, ritmes, samenspelen en muzikale expressie.

  Om goed cello te leren spelen, is het nodig om thuis te oefenen. We werken toe naar meerdere concerten per jaar. Daarnaast gaan we meteen samenspelen! Iedere laatste woensdag van de maand is er groepsles (zie ensemblelessen).

 • Ensemblelessen Cello 12- 18 jaar o.l.v. Tjakina Oosting

  Voor tieners die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, …

  Voor tieners die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld (minimaal 1 jaar les). Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

 • Ensemblelessen Cello t/m 12 jaar o.l.v. Tjakina Oosting

  Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd …

  Voor kinderen en volwassenen, die bij mij of bij een andere cellodocent les hebben. Iedere laatste woensdag van de maand geef ik ensembleles. Ik vorm meerdere groepjes afhankelijk van leeftijd en niveau, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Er kan op alle niveaus worden samengespeeld (minimaal 1 jaar les). Hoe kun je je eigen partij goed spelen en ook nog ervaren wat voor mooie muziek er om je heen klinkt!

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 28        
6 - 13 jaar € 28 € 38,50   vanaf € 21  
13 - 18 jaar   € 38,50  €51 vanaf € 21  
20 jaar >   € 38,50  €51    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Tjakina Oosting heeft zich als zelfstandige cellist ontwikkeld en speelt, creëert, soleert en produceert. Haar opleiding als cellist heeft ze genoten in Utrecht en New York. Ze is te horen in muziektheaterproducties, orkesten, als soliste (met orkest of koor) en in verschillende kamermuziekformaties.

Tjakina’s interesse gaat vooral uit naar muziek in combinatie met andere disciplines. Ze is thuis in verschillende muziekstijlen. Ze ontwikkelde muziek als soliste bij dansvoorstellingen, waarbij de pers kopte: "Vurige cello versterkt dansbetoog…"

Tjakina is oprichter van Muziek aan Bed, waarbij twee cellisten op één cello duetten spelen aan bed van zieke kinderen en volwassenen in het ziekenhuis. Sinds 2010 treden zij op in het hele land in ziekenhuizen en zorginstellingen. Het is uitgegroeid tot een team van inmiddels 18 cellisten die ruim 400 optredens per jaar geven. 

Daarnaast is Tjakina muzikant in nieuwe producties, waarbij haar kracht ligt in het inbrengen en uitwerken van nieuwe ideeën. Ze was onder andere te horen bij Toneelgroep Amsterdam, Tis theater, Vagina Monologen en Chris Hinze Band. Je kunt haar ook tegenkomen in orkesten, als continuospeler bij een Matthäus of Johannes Passion, en in kleine bezettingen om het prachtige cellorepertoire uit te voeren.

Tjakina was van 2008-2019 hoofdproducent educatie voor de Cello Biënnale Amsterdam. Ze produceerde en initieerde het Hello Cello orkest, de Hello Cello dagen in het land en de Bestorming op A'damse scholen.