Thijs van Milligen

afrobeat workshop

Op de woensdag avond van 20.45 tot 22.30 geef ik de populaire workshop Afrobeat. Samenspel en groove staan centraal. Improvisatie en interactie zijn een belangrijk onderdeel en natuurlijk een diepgaande kennismaking met afrikaanse muziekstijlen.

Lessen door deze docent

Cursus Zuid Afrikaanse jazz o.l.v. Thijs van Milligen

Thijs speelde als bandleider van afroband Mdungu over de hele wereld, zoals in China, Korea, Maleisië, Rusland, Canada en Turkije. Momenteel speelt hij in de band van Typhoon. Thijs heeft een brede muziekkennis die gaat van jazz tot Afrikaanse muziek, country, hiphop en funk. Thijs speelt tijdens de cursus waar nodig saxofoon, gitaar, bas, drums of toetsen.Cursus Zuid Afrikaanse Jazz!
Zuid Afrikaanse Jazz is een krachtige mengsel van jazz, gospel, afrikaanse muziek en rhythm 'n' Blues. Gedurende de lessen duiken we met de muzikanten in de rijke jazz scene van Zuid Afrika aan de hand van stukken van bijvoorbeeld Kippie Moeketsi, Winston Mankunku, Dollar Brand en Dudu Pukwana. Hoe krijg je als blazer die Zuid Afrikaanse snik in je toon, en hoe vertel je een verhaal in je solo? Voor bassisten, drummers, gitaristen, toetsenisten, blazers, zangers en alle overige instrumenten.


Minimum 8 personen € 300 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

Workshop Afrobeat o.l.v. Thijs van Milligen

Wat is Afrobeat? Afrobeat is een mix van Afrikaanse muziek met funk en jazz: stomende Afrikaanse funk met veel blazers, percussie en gitaren. Pioniers als Fela Kuti en Manu Dibango maakten er furore mee in de jaren zeventig en het wordt steeds vaker door westerse bands als inspiratiebron gebruikt.

Behalve Afrobeat behandelen we ook andere Afrikaanse stijlen, zoals Zuid-Afrikaanse Kwela, Ethiopische jazz en Guineese Mandinque.

Voor wie? Blazers, drummers, percussionisten, gitaristen, toetsenisten en bassisten. Enige instrumentbeheersing vereist.

Over Thijs van Milligen

Thijs van Milligen (1980) is saxofonist, saxofoonleraar en componist. Thijs studeerde bij onder andere Benjamin Herman, Sean Bergin en Piet Noordijk.


Naast saxofoonles geeft hij afrobeat workshop bij het Muziekpakhuis. Als bandleider van afroband Mdungu (2002 - 2013) speelde Thijs over de hele wereld zoals China, Korea, Maleisië, Rusland, Canada en Turkije. Verder is hij bandlid van jazztrio Insomniacs Lullaby en is hij momenteel vast bandlid van Typhoon. Thijs heeft een brede muzieksmaak die gaat van Ornette Coleman tot Radiohead en van Burning Spear tot Bach. Hij is een wandelende muziekencyclopedie.

De website van Thijs:

www.thijsvanmilligen.com

Thijs op Facebook:

www.facebook.com/thijs.vanmilligen

Gerelateerd nieuws

 1. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 2. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 3. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 4. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 5. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer

 6. 2 okt 2014 Muziekpakhuis docenten in de Wereld draait door

  Afgelopen weken speelden 4 docenten in de Wereld draait door…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 31 maart - Kinderconcert Muziekpakhuis in de Hallen

  ​Kinderconcert in de Hallen · Concerten in Bel Campo, de Kunstuitleen…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda