Thijs van Milligen

afrobeat workshop

Op de woensdag avond van 20.45 tot 22.30 geef ik de populaire workshop Afrobeat. Samenspel en groove staan centraal. Improvisatie en interactie zijn een belangrijk onderdeel en natuurlijk een diepgaande kennismaking met afrikaanse muziekstijlen.

Lessen door deze docent

De muziek van New Orleans(van Jazz, Rytm 'n' Blues naar Rock 'n' Roll, Soul, Funk tot Hip Hop) o.l.v. Thijs van Milligen

De muziek van New Orleans
Wat hebben Jazz, Rhythm ‘n’ Blues en Rock ‘n’ Roll gemeen? Ze hebben allen hun wortels in New Orleans! De havenstad New Orleans in de USA is altijd een smeltkroes geweest van culturen en muziekstijlen én de thuishaven van grootheden zoals Jelly Roll Morton, Fats Domino, Professor Longhair en Dr. John.
Aan de hand van een selectie van stukken komen we erachter wat de Spanish Tinge is waar Jelly Roll Morton het in de twintiger jaren over had en wat het verband is met Rock ‘n’ Roll. Wat is een Second Line en wat heeft die te maken heeft met Louis Armstrong maar ook The Funky Meters en de Rebirth Brass Band? En wie zijn de Black Indians en wat is hun connectie met Mardi Grass? Gedurende deze cursus ga je aan de hand van een breed scala van stukken werken aan samenspel, improvisatie, timing en groove en ontwikkel je een diepere kennis van de rijke muziekgeschiedenis van New Orleans.
- Voor bassisten, drummers, gitaristen, toetsenisten, blazers, zangers en alle overige instrumenten.

Thijs speelde als bandleider van afroband Mdungu over de hele wereld, zoals in China, Korea, Maleisië, Rusland, Canada en Turkije. Momenteel speelt hij in de band van Typhoon. Thijs heeft een brede muziekkennis die gaat van jazz tot Afrikaanse muziek, country, hiphop en funk. Thijs speelt tijdens de cursus waar nodig saxofoon, gitaar, bas, drums of toetsen.

6-16 personen € 300 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

Workshop Afrobeat o.l.v. Thijs van Milligen

Wat is Afrobeat? Afrobeat is een mix van Afrikaanse muziek met funk en jazz: stomende Afrikaanse funk met veel blazers, percussie en gitaren. Pioniers als Fela Kuti en Manu Dibango maakten er furore mee in de jaren zeventig en het wordt steeds vaker door westerse bands als inspiratiebron gebruikt.

Behalve Afrobeat behandelen we ook andere Afrikaanse stijlen, zoals Zuid-Afrikaanse Kwela, Ethiopische jazz en Guineese Mandinque.

Voor wie? Blazers, drummers, percussionisten, gitaristen, toetsenisten en bassisten. Enige instrumentbeheersing vereist.

Over Thijs van Milligen

Thijs van Milligen (1980) is saxofonist, saxofoonleraar en componist. Thijs studeerde bij onder andere Benjamin Herman, Sean Bergin en Piet Noordijk.


Naast saxofoonles geeft hij afrobeat workshop bij het Muziekpakhuis. Als bandleider van afroband Mdungu (2002 - 2013) speelde Thijs over de hele wereld zoals China, Korea, Maleisië, Rusland, Canada en Turkije. Verder is hij bandlid van jazztrio Insomniacs Lullaby en is hij momenteel vast bandlid van Typhoon. Thijs heeft een brede muzieksmaak die gaat van Ornette Coleman tot Radiohead en van Burning Spear tot Bach. Hij is een wandelende muziekencyclopedie.

De website van Thijs:

www.thijsvanmilligen.com

Thijs op Facebook:

www.facebook.com/thijs.vanmilligen

Gerelateerd nieuws

 1. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 2. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 3. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer

 5. 2 okt 2014 Muziekpakhuis docenten in de Wereld draait door

  Afgelopen weken speelden 4 docenten in de Wereld draait door…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 14 december - Kerstconcert Muziekpakhuis

  ​Kom naar het gezellige sfeervolle Muziekpakhuis kerstconcert in de Waalse…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda