Talitha van der Spek

Over Talitha van der Spek

klassieke zang

De focus van de lessen ligt op een zo natuurlijk mogelijke manier van zingen, die fysiek prettig voelt. Manieren om dit te bereiken verschillen van persoon tot persoon. Ik werk vanuit wat jij inbrengt en wat zich aandient. Speerpunten zijn: goed gesteunde ademvoering en heldere, lichte dictie. Je kunt individueel les nemen, maar ook in kleine groepjes. Daarnaast kun je je inschrijven als vocaal ensemble voor vocale en muzikale coaching.
Tarieven Bio Contact

Lessen van Talitha van der Spek

 • Presentatie en interpretatie (openbaar)

  Openbare les met publiek, waarbij twee zangdocenten en een pianist aanwezig zijn. Het accent ligt op presentatie en interpretatie.

  De twee zangdocenten geven les aan elkaars leerlingen. Andere leerlingen zijn …

  Openbare les met publiek, waarbij twee zangdocenten en een pianist aanwezig zijn. Het accent ligt op presentatie en interpretatie.

  De twee zangdocenten geven les aan elkaars leerlingen. Andere leerlingen zijn daarbij als publiek aanwezig. Doel is om in een veilige situatie ervaring op te doen met het zingen voor publiek. Daarnaast is het bijwonen van een groepsles ook voor publiek heel interessant, omdat je bij een ander ziet gebeuren waar je zelf mee bezig bent. Ook leer je van hoe een ander zich presenteert: wanneer komt iets overtuigend over?

  *Op drie weekenddagen in het seizoen

 • Zangles Talitha van der Spek

  In deze klassieke zanglessen wordt uitgegaan van een zo natuurlijk en plezierig mogelijke manier van zingen, die dicht bij de eigen spreekstem en fysiek ligt. Wat is nu eigenlijk jouw …

  In deze klassieke zanglessen wordt uitgegaan van een zo natuurlijk en plezierig mogelijke manier van zingen, die dicht bij de eigen spreekstem en fysiek ligt. Wat is nu eigenlijk jouw stem, jouw geluid? En hoe vind je die?

  Naast technische oefeningen om ademsteun, resonans en articulatie te verbeteren, werk je in de lessen ook veel aan de hand van liederen en aria's uit het (licht-) klassieke repertoire. Daarin ligt het accent op persoonlijke interpretatie en tekstbehandeling en hoe je met behulp van de geleerde technieken je expressiemogelijkheden vergroot.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein

Groep
groot

0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 30 € 45      
13 - 21 jaar € 30 € 45      
21 jaar >   € 48,50 € 65    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Talitha van der Spek studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Tegenwoordig wordt zij gecoacht door Ira Siff. De afgelopen jaren zong zij rollen bij diverse operagezelschappen, waaronder De Nederlandse Opera (Carmen), De Nationale Reisopera (Dritte Dame- Zauberflöte; Vendredi- Robinson Crusoé), en verschillende rollen bij o.a. Opera Nijetrijne, Opera Spanga, Holland Opera, de Dutch National Opera Academy en Opera Festa. In 2013 zong zij de titelrol in Carmen. Talitha zong en danste in de dansvoorstelling Merg van het dansgezelschap LeineRoebana, waarin zij werkte met o.a. Helena Rasker en het Locke Consort. In 2008 werd het Concerto delle Donne (barokmuziek voor drie vrouwenstemmen) met Claron McFadden geselecteerd om het slotconcert van de week van Jong Talent op Radio 4 te verzorgen. Ook zong zij meerdere malen met barokorkest Eik en Linde o.l.v. Franc Polman, waarvan in 2007 een live-registratie op cd verscheen: La Diavolessa. Als soliste in het oratoriumrepertoire werkt zij met dirigenten als Jos Vermunt, Nico van der Meel en Alfredo Bernardini. In september 2012 verscheen de zeer goed ontvangen cd ‘de Triomfeerende Min’, een zangspel uit 1678, dat werd opgenomen door Camerata Trajectina, waarop zij verschillende rollen zingt. Zij vormt een duo met pianist Harimada Kusuma en zij spelen hun liedprogramma’s door het hele land.Hun nieuwste programma ‘Lied en Literatuur’, waarin de liederen onderdeel zijn van een raamvertelling gebaseerd op romans van o.a. Goethe en Möricke, werd door het publiek bijzonder goed ontvangen.Op dit moment werkt zij regelmatig met LeineRoebana, en zingt zij in oratoria in binnen- en buitenland.