Sonja Helasvuo

viool & altviool

De stem van de viool is vergelijkbaar met mooi gezang en raakt direct het hart. Vioolspelen kan je leren, ook al heb je hiervoor geduld en regelmatig onderwijs nodig. De motorische complexiteit in verbinding met muziek is voor iedereen een heerlijke uitdaging. Deze betaalt zich terug in vele andere vaardigheden, die je ongemerkt door de studie van dit instrument stimuleert.

Lessen door deze docent

Altvioolles Sonja Helasvuo

Denk aan de mooie diepe klank van de altviool... Leerlingen kunnen met duidelijke aanwijzingen hun oude of nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Maar op nummer 1 staat: de liefde voor de muziek!

Vioolles Sonja Helasvuo

Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg je daadwerkelijk het gereedschap in handen om je volop te kunnen ontplooien.

Over Sonja Helasvuo

Sonja Helasvuo, geboren in Helsinki, Finland, en begon viool te spelen met de Color Strings methode met Geza Szilvay, en later studeerde zij met Päivyt Rajamäki.

Zij kwam naar Nederland om te studeren met Benzion Shamir op het conservatorium in Rotterdam, en het masteropleiding op het conservatorium in Utrecht met Eeva Koskinen. Daarna deed zij aan vervolgstudie barokviool met Elizabeth Wallfish, en volgde lessen bij Antoinette Lohmann.

Om zich verder nog te verdiepen in het lesgeven voor jonge kinderen volgde zij verschiellende pedadogiek en methodiek cursussen oa bij Joyce Tan (“Pedagogiek voor jonge talent’), Wiesje Miedema en Geza Szilvay van het Colour Strings.

Sonja is een actieve muzikant, en al sinds haar studie tot heden remplaceerd zij regelmatig bij verschiellende beropesorkesten In Nederland. Wegens haar grote liefde aan kamermuziek speelt zij regelmatig kamermuziekconcerten in verschiellende bezettingen. Zij voelt zich thuis in alle stijlen en is ook naast viool te horen op het altviool en op barokviool. ZIj werkt naast lesgeven en musicus in verschillende ensembles van verschillende genres van barok tot experimentele muziektheater.


Na vele jaren ervaring met lesgeven in haar eigen prive pratijk zowel in Rotterdam en in Amsterdam, is zij sinds vanaf 2007 verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam.

Gerelateerd nieuws

 1. Ook Morning Music Academy weer van start vanaf 30 september 2019!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws