Sonja Helasvuo

viool & altviool

De stem van de viool is vergelijkbaar met mooi gezang en raakt direct het hart.

Ik geloof in ieders ontwikkelingsvermogen en dat alle leren begint met een goede zelfvertrouwen, en zo worden mijn lessen gegeven in een veilige omgeving waar de kinderen kunnen groeien als violisten maar ook als mensen.

Ik werk doelgericht aan basisvaardigheden, in mijn lessen is er veel aandacht aan samenspel en meerdere keren per jaar organiseer ik uitvoeringen.

Ook enthousiaste amateurs zijn welkom. Samen werken we verder aan het vibrato of andere technische waardigheden welke als kind nog niet helemaal lukten. Of kan ik helpen met orkestpartijen, of met het zoeken naar kamermuziekpartners. Ook dan kan je altijd verder komen, nieuwe dingen blijven leren en zo verder ontwikkelen.

Door mijn leerlingen beschreven als “vrolijk, toegewijd, vakkundig, enthousiast, positief.”

Lessen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Duits, Engels en in het Fins.

Lid van bij de ESTA - European String Teachers Association.

Lessen door deze docent

Altvioolles Sonja Helasvuo

Denk aan de mooie diepe klank van de altviool... Leerlingen kunnen met duidelijke aanwijzingen hun oude of nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Maar op nummer 1 staat: de liefde voor de muziek!

Vioolles Sonja Helasvuo

Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg je daadwerkelijk het gereedschap in handen om je volop te kunnen ontplooien.

Over Sonja Helasvuo

Sonja Helasvuo, geboren in Helsinki, Finland, en begon viool te spelen met de Color Strings methode met Geza Zsilvay. Zij is afgestudeerd als uitvoerend musicus in het concervatorium van Utrecht bij Eeva Koskinen als docent.

Zij is een actieve muzikant, en al sinds haar studie tot heden remplaceert zij regelmatig bij beroepsorkest in Nederland. 

Zij voelt zich thuis in alle stijlen en is ook naast viool te horen op het altviool en op barokviool van kamermuziek tot experimentele muziektheater.

Al tijdens haar studie was zij geïnteresseerd in het lesgeven.

Om zich verder te verdiepen in het lesgeven voor kinderen volgt zij tot heden verschillende pedagogiek en methodiek cursussen oa. Bij Joyce Tan (Pedagogiek voor jonge talent), bij Wiesje Miedema en Geza Szilvay ( Colour Strings- methode).

Na vele jaren ervaring in het lesgeven in haar privepraktijk, is zij sinds vanaf 2007 verbonden als docent aan het Muziekpakhuis in Amsterdam.

Lid van bij de ESTA - European String Teachers Association.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws