Created with Sketch.
  • Les van professionele en internationale musici
  • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
  • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Sonja Helasvuo

Over Sonja Helasvuo

viool & altviool

De stem van de viool is vergelijkbaar met mooi gezang en raakt direct het hart. Ik geloof in ieders ontwikkelingsvermogen en dat alle leren begint met een goede zelfvertrouwen, en zo worden mijn lessen gegeven in een veilige omgeving waar de kinderen kunnen groeien als violisten maar ook als mensen. Ik werk doelgericht aan basisvaardigheden, in mijn lessen is er veel aandacht aan samenspel en meerdere keren per jaar organiseer ik uitvoeringen. Ook enthousiaste amateurs zijn welkom. Samen werken we verder aan het vibrato of andere technische waardigheden welke als kind nog niet helemaal lukten. Of kan ik helpen met orkestpartijen, of met het zoeken naar kamermuziekpartners. Ook dan kan je altijd verder komen, nieuwe dingen blijven leren en zo verder ontwikkelen. Door mijn leerlingen beschreven als “vrolijk, toegewijd, vakkundig, enthousiast, positief.” Lessen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Duits, Engels en in het Fins. Lid van bij de ESTA - European String Teachers Association.
Tarieven Bio Contact

Lessen van Sonja Helasvuo

  • Vioolles Sonja Helasvuo

    Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg …

    Als viooldocent wil ik een omgeving creëren, waar het plezier in muziek maken voorop staat en de eigen creativiteit ontdekt wordt. Ik werk doelbewust aan technische vaardigheden. Zo krijg je daadwerkelijk het gereedschap in handen om je volop te kunnen ontplooien.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 25,00 € 35,00      
6 - 13 jaar € 25,00 € 35,00      
13 - 21 jaar € 25,00 € 35,00      
21 jaar >     € 50,00    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Sonja Helasvuo, geboren in Helsinki, Finland, en begon viool te spelen met de Color Strings methode met Geza Zsilvay. Zij is afgestudeerd als uitvoerend musicus in het concervatorium van Utrecht bij Eeva Koskinen als docent.

Zij is een actieve muzikant, en al sinds haar studie tot heden remplaceert zij regelmatig bij beroepsorkest in Nederland. 

Zij voelt zich thuis in alle stijlen en is ook naast viool te horen op het altviool en op barokviool van kamermuziek tot experimentele muziektheater.

Al tijdens haar studie was zij geïnteresseerd in het lesgeven.

Om zich verder te verdiepen in het lesgeven voor kinderen volgt zij tot heden verschillende pedagogiek en methodiek cursussen oa. Bij Joyce Tan (Pedagogiek voor jonge talent), bij Wiesje Miedema en Geza Szilvay ( Colour Strings- methode).

Na vele jaren ervaring in het lesgeven in haar privepraktijk, is zij sinds vanaf 2007 verbonden als docent aan het Muziekpakhuis in Amsterdam.

Lid van bij de ESTA - European String Teachers Association.