Renate Jörg

Over Renate Jörg

Accordeonles

De accordeon is een vrij jong instrument en is de afgelopen decennia aan een nieuwe muzikale carrière begonnen. In heel veel genres binnen de wereldmuziek heeft de accordeon een belangrijke rol verworven, zoals bij Klezmer, Tango, Balkanmuziek, Franse Musette, Ierse Folkmuziek, Zuidamerikaanse muziek, maar ook in de Jazz, Pop en de klassieke muziek. In de lessen kunnen we samen – als je wil - op een muzikale wereldreis gaan!

Tarieven Bio Contact

Lessen van Renate Jörg

  • Accordeonles Renate Jörg

    In de accordeon lessen spelen en interpreteren wij bestaande stukken van bladmuziek, maar je leert ook te luisteren en op het gehoor na te spelen. De accordeon is een ideaal …

    In de accordeon lessen spelen en interpreteren wij bestaande stukken van bladmuziek, maar je leert ook te luisteren en op het gehoor na te spelen. De accordeon is een ideaal instrument om eenvoudige harmonische samenhang te begrijpen. Daardoor wordt de drempel ook iets lager, om zelf een keer een stukje te schrijven en/of te leren improviseren.

    Ik vind musiceren het allerfijnst, als je kennis maakt met diverse muziekgenres en leert deze verschillende muzikale werelden met elkaar te verbinden. Fantastisch hoeveel raakvlakken er dan zijn tussen verschillende stijlen. Als docent wil ik al deze mogelijkheden aan de leerling doorgeven, zodat hij/zij, na een tijdje zijn/haar eigen weg en voorkeur kan bepalen en verdiepen.

    “Culture cannot be taken over like an apartment, furniture or clothing. Each generation has to study it and experience it afresh.” Zoltán Kodály

Tarieven

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 22,00 € 33,00      
13 - 21 jaar € 22,00 € 33,00      
21 jaar >   € 38,00      

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Renate Jörg begon als klassieke pianodame. Tijdens haar studie kreeg ze op een dag een accordeon op haar schoot, wat haar tweede instrument werd. Ongeveer tegelijkertijd ontdekte ze de achterdeur van het theater (artiesteningang). Ze componeerde en musiceerde voor en met muziektheatergroepen.

Renate was jarenlang de vaste muzikante bij Verteltheater De Overkant, ze toerde door de Nederlandse theaters met de formatie KAAL (2e prijs Amsterdams Kleinkunstfestival) en werkte mee bij producties van Kindertheater Basta en Theater van Santen. Ze maakte kindertheater met haar eigen Theatergroep Roosanne, schreef muziek voor de Hoorspelfabriek en voor de radio en was jarenlang muzikante bij Trio d'Affaire. Ze was de vaste accordeoniste van het kleinkunstduo Matroesjka en speelde bij Dorine van der Klei. Op dit moment speelt Renate bij Trio Bartolussi. 

Ze bracht haar eigen liederenprogramma op CD uit: UND SCHIEFE SCHEITEL KÄMMT DER WIND. Dit programma speelde ze ook live in kleine zalen: een “eenvrouws-muziektheater op basis van klassieke kamermuziek” (Ntb Muziekwereld)

www.renatejorg.com