Peter van Os

accordeondocent & filmorkest

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

Schilderen=‘kijken’, muziekmaken=‘luisteren’. In mijn lessen besteed ik daar dus veel aandacht aan! Aan de hand van jouw voorkeuren, of door mij aangeboden materiaal laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van dit instrument. Ik help je op weg om alle expressieve mogelijkheden te benutten. Daar hoort uiteraard veel aandacht en zorg bij voor: houding, techniek, muzieknotatie en theorie.

Lessen door deze docent

Accordeonles Peter van Os

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

Alleen of samen met mij speel je je repertoire. Aan stijlen en idiomen geen gebrek: de accordeon is een wereldmuziekinstrument!

Ik laat je via mijn ervaring kennismaken met het plezier van het accordeonspelen en wat er voor nodig is om het onder de knie te krijgen. Aanvankelijk is het een 'snel resultaat'-instrument: je kunt al vrij snel een melodie met begeleiding combineren. Maar om echt met gemak het hele scala aan mogelijkheden te benutten, heb je wel tijd en discipline nodig.

Filmorkest Peter van Os

Met het filmmuziekorkest 'Shot in the dark' spelen we bekende en onbekende parels uit de filmmuziekgeschiedenis...starring: Morricone, Rota, Chaplin, LeGrand....

Vacatures: viool, altviool, cello, trombone, fluit

Klezmer and more o.l.v. Peter van Os

We leren de hora, bulgar, freilach en dolna. Natuurlijk komen de versieringen en begeleidingspatronen, die typisch zijn voor Klezmer aan bod. Met welk instrument doe jij mee?
Niveau+ gevorderde instrumentalisten.

15 x kosten € 300 & € 25 contributie Muziekpakhuis

Over Peter van Os

Peter van Os (1964) studeerde hoofdvak accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Als tweede hoofdvak studeerde hij 'theorie der muziek'. Na zijn afstuderen volgde hij privé-dirigeerlessen bij Bob Eliscu. Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als theatermuziek en (balkan) folklore.

Een greep uit de activiteiten van de laatste jaren: Nederlands Philharmonisch Orkest (Janacek), Asko-Schönberg Ensemble (Hans Werner Henze), Noord Hollands Philharmonisch (Hindenmith en Shostakovitsch) en het Metropole Orkest. Met klarinettist Michel Marang maakte hij een cd met originele werken voor accordeon en basklarinet van onder andere Daan Manneke en Jacob ter Veldhuis.

Peter werkte mee als muzikant en/of componist aan diverse jeugdtheaterproducties, waaronder die van Frank Groothof, Rene Groothof, Het Filiaal en Opera Xynix. Hij heeft twee producties gemaakt (compositie en uitvoering) met zijn eigen jeugdtheatergroep: 'Theater Trovato' (waaronder 'De prinses met de lange haren' naar het prentenboek van A. van Haeringen). Hij was jarenlang vaste begeleider van singer-songwriter Alex Roeka (Edison 2009), Niki Jacobs (Nikitov) en Shura Lipovsky.

Dit seizoen (2016 - 2017) tourt hij met Jenny Arean door het land

Met Muziekpakhuiscollega’s Michel Duijves (klarinet) en Paul Pallesen (gitaar) speelde Peter in 'Maalstroom' en nam met deze formatie 2 cd's op. Behalve muziek voor diverse jeugdtheatervoorstellingen componeerde hij de muziek voor de documentaire over de dichter Hrabal (VPRO/Viewpoint Productions). Ook maakte Peter een dvd over het werk van poppenspeler Feike Boschma, en speelde hij als studiomuzikant voor diverse cd-, film- en tv-producties.

Hij geeft workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, dirigeert een salonorkest, werkt voor de 'Vereniging Huismuziek' en speelt trombone in de 'Amsterdam Big Band'.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 7 dec 2017 Film Novecento in Concert

  ​Registratie van het bijzondere concert Novecento in Concert van 19…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws