• Les van professionele en internationale musici
  • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
  • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Peter van Os

Over Peter van Os

accordeondocent & filmorkest

"Shot in the Dark" speelt aanstekelijk leuke, mooie, ontroerende pareltjes uit 100 jaar filmmuziek geschiedenis, van Chaplin tot Tarantino. Muziek die niet ongespeeld mag blijven! Starring: Mancini, Morricone, Rota, LeGrand, The Who, Monty Python enz enz Muziektheorie Met mijn niet aflatende interesse in, en twee jaar studie "Theorie der Muziek", geef ik je graag inzicht in alle aspecten van de muziektheorie: inzichten die het spel nog boeiender maar ook makkelijker maken! Ik breng je er graag mee naar het Conservatorium.
Tarieven Bio Contact

Lessen van Peter van Os

  • Filmorkest o.l.v. Peter van Os

    "Shot in the Dark" speelt aanstekelijk leuke, mooie, ontroerende pareltjes uit 100 jaar filmmuziek geschiedenis, van Chaplin tot Tarantino. Muziek die niet ongespeeld mag blijven! Starring: Mancini, Morricone, Rota, …

    "Shot in the Dark" speelt aanstekelijk leuke, mooie, ontroerende pareltjes uit 100 jaar filmmuziek geschiedenis, van Chaplin tot Tarantino. Muziek die niet ongespeeld mag blijven! Starring: Mancini, Morricone, Rota, LeGrand, The Who, Monty Python enz. enz. Bezetting: 10 blazers, toetsen, bas drums gitaar, cello accordeon

    Vacature: el. bas, trompet

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 21        
6 - 13 jaar € 21        
13 - 21 jaar € 21        
21 jaar >   € 36     € 16

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Peter van Os (1964) studeerde hoofdvak accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Als tweede hoofdvak studeerde hij 'theorie der muziek'. Na zijn afstuderen volgde hij privé-dirigeerlessen bij o.a. Bob Eliscu. Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als theatermuziek en (balkan) folklore.

Een greep uit de activiteiten van de laatste jaren: Nederlands Philharmonisch Orkest (Janacek), Asko-Schönberg Ensemble (Hans Werner Henze), Noord Hollands Philharmonisch (Hindenmith en Shostakovitsch) en het Metropole Orkest. Met klarinettist Michel Marang maakte hij een cd met originele werken voor accordeon en basklarinet van onder andere Daan Manneke en Jacob ter Veldhuis.

Peter werkte mee als muzikant en/of componist aan diverse jeugdtheaterproducties, waaronder die van Frank Groothof, Rene Groothof, Het Filiaal en Opera Xynix. Hij heeft twee producties gemaakt (compositie en uitvoering) met zijn eigen jeugdtheatergroep: 'Theater Trovato' (waaronder 'De prinses met de lange haren' naar het prentenboek van A. van Haeringen). Hij was jarenlang vaste begeleider van singer-songwriter Alex Roeka (Edison 2009), Niki Jacobs (Nikitov) en Shura Lipovsky.

Dit seizoen (2016 - 2017) tourt hij met Jenny Arean door het land

Met Muziekpakhuiscollega’s Michel Duijves (klarinet) en Paul Pallesen (gitaar) speelde Peter in 'Maalstroom' en nam met deze formatie 2 cd's op. Behalve muziek voor diverse jeugdtheatervoorstellingen componeerde hij de muziek voor de documentaire over de dichter Hrabal (VPRO/Viewpoint Productions). Ook maakte Peter een dvd over het werk van poppenspeler Feike Boschma, en speelde hij als studiomuzikant voor diverse cd-, film- en tv-producties.

Hij geeft workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, dirigeert een salonorkest, werkt voor de 'Vereniging Huismuziek' en speelt trombone in de 'Amsterdam Big Band'.