• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Pedro Ivo Ferreira

Over Pedro Ivo Ferreira

Basgitaar en Contrabas

De bas is het hart van de band en verantwoordelijk voor de groove en de harmonische beweging, de bas verbindt de band met de drummer.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Pedro Ivo Ferreira

 • Basgitaarles Pedro Fereirra

  De basgitaar is verantwoordelijk voor het maken van de groove en het goed laten klinken van de band. De basgitaar is te horen in veel verschillende muziekstijlen zoals: jazz, rock, …

  De basgitaar is verantwoordelijk voor het maken van de groove en het goed laten klinken van de band. De basgitaar is te horen in veel verschillende muziekstijlen zoals: jazz, rock, pop, Latin muziek, folk en elektronische muziek. Het is een heel belangrijk instrument en bijna elke band heeft een elektrische bas of contrabas. Er zijn veel manieren om dit prachtige instrument te ontdekken: de band begeleiden en groove / lijnen creëren, de zanger(es) of het solo-instrument begeleiden, soleren en nog veel meer ...

  In mijn lessen help ik de leerling om de basisprincipes van het instrument te ontdekken, door te werken aan techniek, houding, muziektheorie, improvisatie en groove / lijnen. De lessen zijn voor beginners tot gevorderden, voor volwassenen of kinderen. Ik personaliseer mijn lessen op basis van ieders wensen en streef ernaar om een unieke relatie met elke student op te bouwen. Ik heb ervaring met veel verschillende stijlen zoals: jazz, Braziliaanse muziek, rock, reggae, blues en volksmuziek.

 • Contrabasles Pedro Fereirra

  De contrabas is het hart van de band en verantwoordelijk voor de groove en de harmonische beweging, de contrabas verbindt de band met de drummer. Het is een zeer geschikt …

  De contrabas is het hart van de band en verantwoordelijk voor de groove en de harmonische beweging, de contrabas verbindt de band met de drummer. Het is een zeer geschikt instrument om de menselijke stem of een solo instrument te begeleiden, maar het kan ook een mooi solo-instrument zijn. Met pizzicato (vingers) of met de stok (strijken) kunnen we een breed scala aan klanken, klankkleuren en dynamiek maken en dat maakt het leren spelen op een contrabas een plezierige en spannende ervaring.

  In mijn lessen help ik de leerling om de basisprincipes van het instrument te ontdekken, door te werken aan techniek, houding, muziektheorie, improvisatie en groove / lijnen. De lessen zijn voor beginners tot gevorderden, voor volwassenen of kinderen. Ik personaliseer mijn lessen op basis van ieders wensen en streef ernaar om een unieke relatie met elke student op te bouwen. Ik heb ervaring met veel verschillende stijlen zoals: jazz, Braziliaanse muziek, rock, reggae, blues en volksmuziek.

  Lessen kunnen in het Nederlands, Engels, Portugees, Spaans, Italiaans en Frans zijn.

  Muziek is de mooiste uitingsvorm. Let’s have fun together!

 • Brazilian Music workshop/ensemble Pedro Ferreira

  - Wil je in een Braziliaans ensemble spelen? In deze les leert Pedro je verschillende soorten muziek uit zijn geboorteland te spelen. Van choros, baião en samba tot bossa nova …

  - Wil je in een Braziliaans ensemble spelen? In deze les leert Pedro je verschillende soorten muziek uit zijn geboorteland te spelen. Van choros, baião en samba tot bossa nova en forró. Het doel is om plezier te hebben in het spelen van Braziliaanse muziek en om de historische context van elk ritme te leren kennen. Het repertoire wordt persoonlijk afgestemd op het ensemble. Alle niveaus en instrumenten zijn welkom!
  De workshop start september 2022 en bestaat uit 10 lessen in een kleine groep.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 23 € 35 € 46    
6 - 13 jaar € 23 € 35 € 46    
13 - 21 jaar € 23 € 35 € 46 € 26  
21 jaar > € 28 € 46 € 58 € 26  

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Pedro Ivo Ferreira is een Braziliaanse bassist/contrabassist die sinds 2015 in Amsterdam woont. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ernst Glerum, Frans van de Hoeven, Yaniv Nachum en Harmen Fraanje.

Hij is zeer actief in de muziekscene van Amsterdam en Parijs, hij neemt deel aan veel muziekprojecten in verschillende stijlen: jazz traditioneel, moderne jazz, Braziliaanse muziek, geïmproviseerde muziek en Muziek voor Kinderen.

Hij speelt o.a. in Nefertiti, Canvas, Noneto Desconcertante, Maripepa Contreras Quintet, Gabriel Milliet Duo, Sama / Ferreira / Jaspers, Delicat, Willem de Beer, Poppen Jazz.

Met deze groepen nam hij meerdere albums op en speelde hij veel in Nederland en Europa op festivals en locaties zoals:

BimHuis (Amsterdam), Lantaren Venster (Rotterdam), Concertgebouw (Amsterdam), Paradox (Tilburg), Festival La Defense (Parijs), Copenhagen Jazz Festival, Umbria Jazz Festival (Italië), Avignon Jazz Festival (Frankrijk), Injazz (Nederland).

Als docent geeft hij zowel privé muzieklessen als contrabas- en cello groepslessen. Sinds 2019 werkt hij als assistent en docent bij het Leerorkest in Amsterdamse middelbare scholen.

https://www.pifbass.com/nl