Nicolas Chientaroli

Over Nicolas Chientaroli

De piano is een prachtig instrument, vol mogelijkheden, voor beginners tot gevorderden, het geeft ons de kans het brede muzikale universum te verkennen. Het biedt de mogelijkheid verschillende stijlen te spelen als we een goede basis hebben van techniek en muziekkennis. In de lessen bij Nico ontwikkel je deze vaardigheden op een inspirerende, leuke en motiverende manier. Je kunt je favoriete nummers spelen of je eigen liedjes componeren. 

Tarieven Bio Contact

Lessen van Nicolas Chientaroli

  • Pianoles Nico Chientaroli

    Of je nu voor het eerst piano speelt of al ervaring hebt met het instrument, zal ik altijd proberen de juiste aanpak voor je te vinden, gebaseerd op je vaardigheden …

    Of je nu voor het eerst piano speelt of al ervaring hebt met het instrument, zal ik altijd proberen de juiste aanpak voor je te vinden, gebaseerd op je vaardigheden en muzikale wensen. Bij mij zijn alle niveaus en leeftijden welkom. Ik geef al twintig jaar pianoles en mijn ervaring leert mij dat elke leerling anders is en dat dit niet mag worden onderschat.
    Tijdens de lessen bouwen we een stevige relatie op met de piano, werken we met techniek, lezen van noten en akkoorden, improviseren en ontwikkelen we je muzikale gehoor. Afhankelijk van de wensen van elke leerling gaan we aan de slag met diverse stijlen: Jazz, Blues, Rock, Pop, Latin, Tango, Klassiek, Funk en meer!

Tarieven

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 27,50        
6 - 13 jaar € 27,50 € 41,25 € 55,00    
13 - 21 jaar € 27,50 € 41,25 € 55,00    
21 jaar > € 32,58 € 48,75 € 65,00    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

De Argentijnse componist, improvisator, piano/synthesizerspeler en zanger Nico Chientaroli begon zijn carrière met het spelen bij verschillende bands in Buenos Aires, waar hij een sleutelfiguur werd in de jazz/improscene. Hij verhuisde in 2013 naar Amsterdam en sindsdien is hij zeer actief met optredens in heel Nederland en Europa. 

Als pianist verkent en verlegt hij de grenzen van de piano en ontwikkelt hij een heel persoonlijke manier van spelen. In recensies wordt zijn muziek omschreven als “een prachtige en buitengewone geluidsreis. Sommige improvisaties zorgen ervoor dat prachtig gestructureerde en indrukwekkend melodieuze texturen naar boven komen.” 

Tegenwoordig is hij betrokken bij verschillende projecten: Solo Piano, nadat hij een album heeft uitgebracht en op verschillende locaties en festivals in Europa heeft gespeeld; Full Sun, een krachtige freejazzgroep onder leiding van basklarinettist Ziv Taubenfeld, die twee albums heeft uitgebracht en op verschillende locaties en festivals in Europa heeft gespeeld; Migrant Mountains Trio, een drumloos trio met Michael Moore op altsax en klarinet en Uldis Vitols op contrabas; Conjunto Papa Upa, een opzwepende latin band, die twee albums heeft uitgebracht en op verschillende locaties en festivals in Europa heeft gespeeld; Bacchanalia Orchestra, een groep die latin ritmes combineert met vrije improvisatie onder leiding van gitarist en bassist Miguel Petruccelli, speelde op verschillende locaties in Amsterdam en kende een groot succes door eens per jaar op te treden in het Bimhuis; en Owlman, een grote eenheid waarin Nico synth en piano speelt en fragmenten voordraagt/zingt van teksten van onder meer Jorge Luis Borges, William Burroughs, Martin Calegari en Nico zelf, gebruikt als elementen voor de improvisatie, in combinatie met hypnotiserende grooves, soulvolle wind, abstracte landschappen en rockknallers.