Minco Coenraad

salsa & bandworkshops

Als ervaren salsa-bassist organiseer ik salsaworkshops, waarin je met de andere deelnemers een eigen salsaband vormt. De band bestaat uit percussie, piano, bas, zang, blaasinstrumenten, gitaar/tres, accordeon en eventueel viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast salsa speel je ook andere stijlen zoals merengue, cumbia en bolero. Jaarlijks worden er enkele concerten georganiseerd, met optredens van de band.

Lessen door deze docent

Salsaworkshop Salero, semi-gevorderd niveau o.l.v. Minco Coenraad

Met Salero vorm je een eigen salsaband en speel je nummers van onder andere Fania All-stars en Los Van Van. In de band Salero kun je deelnemen op de volgende instrumenten: zang, bas, gitaar/ tres, piano, accordeon, timbales, conga, bongo, sopraan-, alt-, tenor- of baritonsax, trompet, trombone, dwarsfluit en viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast salsa speel je ook andere stijlen zoals merengue, cumbia en bolero. Als je wilt deelnemen, moet je noten en akkoordenschema's kunnen lezen.

Salsaworkshop Cerveza Fria, gevorderd niveau o.l.v. Minco Coenraad

De band Cerveza Fria speelt salsanummers van onder andere Oscar d’Leon en Gloria Estefan. In de band Cerveza Fria is plek voor zang, bas, gitaar/ tres, piano, timbales, conga, bongo, sopraan-, alt-, tenor- of baritonsax, trompet, trombone, dwarsfluit en viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast salsa speel je ook andere stijlen zoals merengue, cumbia en bolero. De deelnemers kiezen het repertoire grotendeels zelf. Als je wilt deelnemen, moet je noten en akkoordenschema’s kunnen lezen.

Son-workshop Son Nuevo o.l.v. Minco Coenraad

Informatie volgt
beginners niveau

Son-workshop Los Flamantes, semi-gevorderd niveau o.l.v. Minco Coenraad

Los Flamantes is een band die zich toelegt op de Cubaanse Son in de stijl van de Buena Vista Social Club. Als deelnemer kies je ervoor om in een intiemere bezetting de Latijns-Amerikaanse muziek te leren spelen. Los Flamantes bestaat uit zang, bas, gitaar/tres, conga, bongo, klarinet, fluit en viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast son speel je ook andere stijlen zoals chachacha en bolero. De deelnemers kiezen het repertoire grotendeels zelf, waarna je de nummers samen instudeert. Als je wilt deelnemen, moet je noten en akkoordenschema’s kunnen lezen.

Over Minco Coenraad

Minco Coenraad is bassist in voornamelijk Caribische muziek, zoals de Cubaanse Son en de Dominicaanse Merengue. Hij studeerde basgitaar aan het Conservatorium in Hilversum. Sinds 2000 speelt hij in de groep Son Así. Met deze band heeft hij veel opgetreden, voornamelijk in Nederland en België maar ook op het Festival de la Trova in Santiago de Cuba.

Daarnaast speelt hij in een aantal andere formaties, zoals Latin Adventure met onder andere Jochen Hachgenei. Ook begeleidt hij de Rotterdamse fadozangeres Nicole Philoména.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws