Michel Duijves

Over Michel Duijves

klarinet

Michel heeft een een brede interesse: jazz, klassiek, improvisatie en volksmuziek. In deze stijlen of een combinatie hiervan geeft hij klarinetles. Zowel aan kinderen als volwassenen, beginners en gevorderden. Michel gelooft dat plezier in muziek maken een belangrijke bron voor jouw motivatie is. De lesinhoud bepalen jullie samen waarbij Michel kan putten uit vele jaren ervaring om jou bij jouw ideen te ondersteunen.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Michel Duijves

 • Klarinetles Michel Duijves

  Kinderen van 7/8 jaar beginnen, afhankelijk van de grootte van de handen, op een 'Lyons klarinet' of een echte (kunststof) besklarinet. We beginnen heel spelenderwijs: liedjes spelen, liedjes zingen en wat …

  Kinderen van 7/8 jaar beginnen, afhankelijk van de grootte van de handen, op een 'Lyons klarinet' of een echte (kunststof) besklarinet. We beginnen heel spelenderwijs: liedjes spelen, liedjes zingen en wat op de piano en trommel spelen. Oudere kinderen beginnen met op het gehoor naspelen van tonen en bekende melodietjes. Daarna werken we met een leerboek in combinatie met jazz, klezmer of ander licht genre, zoals het boek (met cd) 'The Swinging Beginning'.
  Voor volwassenen hebben de lessen een open karakter. Al snel na het eerste begin bepaal je zelf de muzikale koers. Plezier in het klarinetspelen is een belangrijke bron voor je motivatie. Dit wordt geprikkeld doordat de lessen een samenspel zijn tussen jouw wensen en de grote ervaring aan ondersteuning door Michel. Basistechnieken zoals blazen, vingertechniek en toonvorming komen zeker aan de orde en ondersteunen de muzikale koers. Michel geeft ook basklarinetles.

 • Klezmer & More! o.l.v. Michel Duijves- start september 2023

  Klezmer & More!
  We leren de hora, bulgar, freilach en
  dolna. Natuurlijk komen de versieringen en
  begeleidingspatronen, die typisch zijn voor Klezmer
  aan bod. Met welk instrument doe jij mee?

  Klezmer & More!
  We leren de hora, bulgar, freilach en
  dolna. Natuurlijk komen de versieringen en
  begeleidingspatronen, die typisch zijn voor Klezmer
  aan bod. Met welk instrument doe jij mee?
  Niveau+ gevorderde instrumentalisten.

  Michel Duijves:
  Michel is klarinettist in de Jewish Musicband. In 2005 maakte deze band met zangeres Claron McFadden de CD Glick. Michel geeft klezmer workshops bij diverse scholen en de klarinettistendagen van NERV.
  6-15 personen
  De cursus start vrijdag 6 oktober 11.00 - 12.30. Kosten 9 x €180
  (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 25,- per jaar i.p.v. € 50,-).

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 23,50        
13 - 21 jaar € 23,50        
21 jaar >   €  43      

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Michel Duijves haalde in 1985 zijn diploma docerend musicus klarinet aan het Conservatorium Alkmaar. Michel speelt in de band Maalstroom, eigenwijze Keltische muziek met veel eigen composities. Maalstroom maakte 4 cd’s. Daarnaast speelt hij in de band Bite the Gnatze, onder leiding van gitarist en componist Paul Pallesen. Dit collectief speelt een mix van jazz, impro en folk. Deze band maakte inmiddels 5 cd’s. Mind the Midgie is een echte Ierse folkband. Michel speelt hierin naast klarinet, de tinwhistle en piano. Vergeet ook niet de Jewish Musicband. Klezmer and more, zoals we meestal zeggen, speelt deze formatie. De Jewish Musicband maakte een cd met de bekende sopraan Claron McFadden.

Michel componeert ook. Natuurlijk voor de bands waarin hij speelt, maar ook voor zijn solo projecten 'To the Island' en 'Jump!'

www.michelduijves.nl 

Facebook

Maalstroom