Michel Duijves

klarinet

Ik heb een brede interesse: jazz, klassiek, improvisatie en volksmuziek. In deze stijlen of een combinatie hiervan geef ik klarinetles. Zowel aan kinderen als volwassenen, beginners en gevorderden. Ik geloof dat plezier in muziek maken een belangrijke bron voor jouw motivatie is. De lessen zijn een samenspel tussen mijn ideeën en jouw eigen inbreng.

Lessen door deze docent

Klarinetles Michel Duijves

De lessen hebben een open karakter. Al snel na het eerste begin bepaalt je eigen persoonlijkheid de muzikale koers. Plezier in het klarinetspelen is een belangrijke bron voor je motivatie. Dit wordt geprikkeld doordat de lessen een samenspel zijn tussen mijn ideeën en jouw eigen inbreng. Basistechnieken zoals blazen, vingertechniek en toonvorming komen zeker aan de orde en ondersteunen de muzikale koers.

Klarinetles Michel Duijves

Kinderen van 7/8 jaar beginnen, afhankelijk van de grootte van de handen, op een 'Lyons klarinet' of een echte (kunststof) besklarinet. We beginnen heel spelenderwijs: liedjes spelen, liedjes zingen en wat op de piano en trommel spelen. Oudere kinderen beginnen met op het gehoor naspelen van tonen en bekende melodietjes. Daarna werken we met een leerboek in combinatie met jazz, klezmer of ander licht genre, zoals het boek (met cd) 'The Swinging Beginning'.

Over Michel Duijves

Michel Duijves is sinds 1986 klarinetdocent bij het Muziekpakhuis in Amsterdam. Hij haalde in 1985 zijn diploma docerend musicus klarinet aan het Conservatorium Alkmaar. Ook geeft hij basklarinetles.

Michel speelt in de band Maalstroom, eigenwijze Keltische muziek met veel eigen composities. Maalstroom maakte 4 cd’s. Daarnaast speelt hij in de band Bite the Gnatze, onder leiding van gitarist en componist Paul Pallesen. Dit collectief speelt een mix van jazz, impro en folk. Deze band maakte inmiddels 5 cd’s. Mind the Midgie is een echte Ierse folkband. Michel speelt hierin naast klarinet, de tinwhistle en piano.

Maar vergeet ook niet de band Jewish Musicband. Klezmer and more, zoals we meestal zeggen. Deze band maakte een cd met de bekende sopraan Claron McFadden. Nieuw zijn Gadjo Orkestra, een grote band uit Haarlem die zich toelegt op Oost-Europese volksmuziek en het duo Duijves & Duijves. In deze laatste band spelen Michel en zijn zoon Nikolai op cello, klassiek, klezmer, maar ook jazz en eigen composities.

Michel componeert ook. Natuurlijk voor de bands waarin hij speelt, maar ook voor zijn solo project 'Jump!'

www.michelduijves.nl of kijk op Facebook

Gerelateerd nieuws

 1. Open Dag & Repair Café zaterdag 18 mei

  ​OPEN DAG en REPAIR CAFÉ · Altijd al willen weten hoe je je gitaar…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 5. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 6. 7 dec 2017 Film Novecento in Concert

  ​Registratie van het bijzondere concert Novecento in Concert van 19…
  Lees meer

 7. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws