Mechteld Bannier

Over Mechteld Bannier

Mechteld Bannier & Eric Hartgers

Mechteld Bannier is saxofoniste met een jazz- en popachtergrond. Zij heeft in diverse bands gespeeld en is nog steeds veel op pad met zowel eigen opgerichte bands als theaterprojecten. Haar hoofdinstrumenten zijn baritonsaxofoon en altsaxofoon.

Eric Hartgers is zowel contrabassist als basgitarist. Hij heeft een fikse staat van dienst en speelde onder meer in Top 40 band Remedy, Disco Disciples, en verschillende bigbands.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Mechteld Bannier

  • Do da Boogaloo o.l.v. Mechteld Bannier en Eric Hartgers

    Iedereen die zin heeft om lekker dansbare groovy muziek te komen spelen is welkom. Het repertoire bestaat uit groovy jazzbluesjes en boogaloo (New Cool Collective, Lou Donaldson) afgewisseld met soul/…

    Iedereen die zin heeft om lekker dansbare groovy muziek te komen spelen is welkom. Het repertoire bestaat uit groovy jazzbluesjes en boogaloo (New Cool Collective, Lou Donaldson) afgewisseld met soul/funk (Maceo Parker, Motown) en Afrikaanse nummers (African Jazz Pioneers, Hugh Masekela).
    De workshop is bedoeld voor muzikanten die al een paar jaar bezig zijn, aardig noten lezen en lekker willen samenspelen. Er zal worden gefocust op samenspel, dynamiek, energie in je spel leggen, improviseren (zowel op ritmisch, melodisch als harmonisch vlak) en heel veel plezier hebben.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar          
13 - 21 jaar          
21 jaar >         € 15,42

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Mechteld Bannier is saxofoniste. Zij heeft eerst klassiek saxofoon gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam maar is in 2000 afgestudeerd als pop/jazz saxofoniste aan het Conservatorium in Alkmaar. Zij heeft in diverse bands gespeeld en is nog steeds veel op pad met zowel eigen opgerichte bands als theaterprojecten. Haar hoofdinstrumenten zijn baritonsaxofoon en altsaxofoon. Bands waarin zij heeft gespeeld zijn onder andere: Jazzmania Big Band, Amsterdam Jazz Orchestra (medeoprichter), Voicst, Benjamin Herman Quartet (Lowlands), Dane and the Dukes of Soul. Momenteel speelt zij al weer jaren met de Brass Babes. Dat is een blazerstrio dat ook vaak als blazerssectie wordt gevraagd. Verder speelt ze met de Non Melting Icecream Band, een New Orleans Brass Band die vooral de Europese festivals afreist, Disco Disciples, een jaren '70 showband en af en toe een theatertournee met diverse gezelschappen. Naast al het spelen is Mechteld docent Ondernemerschap aan het Conservatorium Inholland in Haarlem. Ook is zij oprichter van het productiebedrijf Bannier Producties dat theaterproducties produceerde als High Heels in Concert, Worst of the 80s en Woezel en Pip.

Brass Babes

Non Melting Icecream Band