Mechteld Bannier

Paly it Cool workshop

De saxofoon is een relatief makkelijk instrument om geluid uit te krijgen en een eerste melodietje op te spelen. Maar daarna komt het echte werk: een mooie toon maken, vingertechniek, spiertraining van de kleine spiertjes rond de mond. Nog afgezien van notenlezen en improviseren. Al met al een hele uitdaging. Maar als het eenmaal lukt maakt het je zo intens gelukkig.
Kom langs voor een proefles en ondervind zelf het plezier dat dit prachtige instrument je kan brengen.

Lessen door deze docent

Play it Cool o.l.v. Mechteld Bannier

Play it Cool speelt dansbare groovy muziek in de stijl van New Cool Collective, afgewisseld met funk, disco en latin. De workshop is voor alle blazers die al een paar jaar bezig zijn en aardig noten lezen. Speel je trombone of trompet, dan ben je extra welkom om onze blazerssectie aan te komen vullen.

De groep bestaat uit een geoliede ritmesectie (drums, percussie, toetsen, gitaar en bas), 10 strakke blazers en 2 fantastische zangeressen. Play it Cool treedt een aantal keer per jaar op en heeft al een cd op zijn naam staan. We streven ernaar zo strak mogelijk te klinken.

www.play-it-cool.nl

Over Mechteld Bannier

Mechteld Bannier is saxofoniste. Zij heeft eerst klassiek saxofoon gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam maar is in 2000 afgestudeerd als pop/jazz saxofoniste aan het Conservatorium in Alkmaar. Zij heeft in diverse bands gespeeld en is nog steeds veel op pad met zowel eigen opgerichte bands als theaterprojecten. Haar hoofdinstrumenten zijn baritonsaxofoon en altsaxofoon.

Bands waarin zij heeft gespeeld zijn onder andere: Jazzmania Big Band, Amsterdam Jazz Orchestra (medeoprichter), Voicst, Benjamin Herman Quartet (Lowlands), Dane and the Dukes of Soul.

Momenteel speelt zij al weer jaren met de Brass Babes. Dat is een blazerstrio dat ook vaak als blazerssectie wordt gevraagd. Verder speelt ze met de Non Melting Icecream Band, een New Orleans Brass Band die vooral de Europese festivals afreist, Disco Disciples, een jaren '70 showband en af en toe een theatertournee met diverse gezelschappen.

Naast al het spelen is Mechteld Docent Ondernemerschap aan het Conservatorium Inholland in Haarlem. Ook is zij oprichter van het productiebedrijf Bannier Producties dat theaterproducties produceert als High Heels in Concert, Worst of the 80s en Woezel en Pip.

.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws