• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Marc Winder

Over Marc Winder

saxofoon

Al 25 jaar combineert Marc zijn uitvoerende werk als muzikant en componist - arrangeur met lesgeven bij het Muziekpakhuis. Hij studeerde lichte muziek aan het Sweelink conservatorium in Amsterdam en speelde o.a. bij de Broeders (Tuba funk) en momenteel in het Artbeat Saxophone Quartet.  Zijn lyrische jazz improvisaties zijn touching bij elk concert. Marc geeft les aan beginners en gevorderden in de stijlen jazz, klassiek, blues, funk, Latin en Afrikaans en besteedt op geduldige wijze aandacht aan ritmiek, toonvorming, gehoor, improvisatie, theorie en samenspel. En dat allemaal om het instrument dát te laten doen wat jij wilt. 

Tarieven Bio Contact

Lessen van Marc Winder

 • Warehouse 164 o.l.v. Marc Winder

  Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. …

  Dit workshoporkest 'Warehouse 164' is al enige jaren een begrip in het Muziekpakhuis. Het speelt mooie, swingende en verrassende nummers, onder andere in de stijlen blues, latin, afrikaans en jazz. Er is nog plaats voor enkele nieuwe muzikanten.
  Warehouse repeteert op donderdagavond vanaf 20.45 uur. Daarnaast treedt Warehouse een paar keer per jaar op. De cursus wordt gegeven in twee blokken van +/- 18 lessen.

 • Saxofoonles Marc Winder

  Marc geeft op een goede en prettige manier saxofoonles, vanaf de eerste toon maar ook voor gevorderden. In een tempo dat jou uitkomt, werk je aan ritmiek, toonvorming, gehoor, improvisatie, …

  Marc geeft op een goede en prettige manier saxofoonles, vanaf de eerste toon maar ook voor gevorderden. In een tempo dat jou uitkomt, werk je aan ritmiek, toonvorming, gehoor, improvisatie, theorie, samenspel en notenlezen. En dat allemaal om het instrument dát te laten doen wat jij wilt. Marc is thuis in vele stijlen: jazz, klassiek, blues, funk en groove, latin en afrikaans. In zijn lessen sluit ik zoveel mogelijk aan bij jouw wensen en de muziek die jij wilt spelen.

 • Zomer jazzweek 2022

  Van 22 T/M 26 AUGUSTUS 2022
  Elke dag van 10.30 tot 16.30 uur
  Voor de 4e keer organiseren 4 Muziekpakhuis jazzmusici een jazzweek op het Muziekpakhuis. Mede door de feedback van de deelnemers van de …

  Van 22 T/M 26 AUGUSTUS 2022
  Elke dag van 10.30 tot 16.30 uur
  Voor de 4e keer organiseren 4 Muziekpakhuis jazzmusici een jazzweek op het Muziekpakhuis. Mede door de feedback van de deelnemers van de vorig 2 edities krijgt deze week een steeds betere en boeiendere vorm.
  Voor wie en wat gaan we doen.
  Deze week is voor instrumentalisten. Aan de hand van jazznummers (in de ruime zin van het woord) behandelen we de theorie en praktijk van de jazzmuziek. Naast theorie, harmonieleer en de geschiedenis gaan we natuurlijk veel spelen. Voor iedereen met ervaring met jazzmuziek en improviseren (medium/gevorderd niveau).


  Onderwerpen:
  - Het spelen van jazz nummers.
  - Harmonieleer
  - Improvisatie benaderingen
  - Tips & tricks
  - Muziekgeschiedenis
  - Studeer tips
  - Luisteren naar verschillende stijlen en interpretaties.
  - De week wordt afgesloten met een gemeenschappelijk optreden

  Dag indeling (onder voorbehoud)
  Elke dag staat in het teken van een bepaalde stroming binnen de jazzmuziek.
  In de ochtend zullen we bezig zijn met de theorie achter de nummers, we zullen deze theorie zoveel mogelijk praktisch benaderen zodat je deze ook direct kunt toepassen.
  In de middag ga je de nummers spelen in combo vorm, zullen er individuele lessen zijn en is er ruimte om zelf te oefenen. Ruim voor de aanvang van de week worden de te spelen stukken met de deelnemers gedeeld ter voorbereiding.
  We sluiten de week af met een concertje op een nader te bepalen podium.
  Kosten
  Kosten voor de hele week € 320,- inclusief btw, lunch, koffie en thee.
  Opgeven en/of meer informatie
  Mail naar: winder.marc@gmail.com of bel naar Marc: 06 52612388
  Geef je op voor maandag 2 augustus!
  Waar
  Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam
  Docenten:
  Marc Winder, Filippo Castellazzi, Harm Wijntjes en Bernt Nellen

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 23,00 € 32,00  € 40,50    
13 - 21 jaar € 23,00 € 32,00  € 40,50    
21 jaar >   € 38,50  € 46,00   € 15,00

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Marc Winder speelt alt- sopraan- en tenorsaxofoon. Hij was o.a.oprichter en bandleider van de "Groove Collectors" Groove Collectors

Hij Speelde veel in Afrikaanse groepen en vele jaren maakte hij deel uit van 'de Broeders', een funk blazersgroep. Op dit moment speelt hij o.a. in het Art Beat Saxophone en de Amsteram Bigband.

http://artbeatsax4.nl/

http://www.amsterdambigband.nl/