Manja Smits

Over Manja Smits

harp

Vind je eigen muzikale geluid door de mooie klank van de harp te verkennen in creatieve en inspirerende harplessen.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Manja Smits

 • Harples Manja Smits

  - Voor jong en oud en alle niveaus.
  - De lessen worden afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de leerling.
  - Ruimte voor samenspel en voorspeelavonden.
  - Extra expertise: jong …

  - Voor jong en oud en alle niveaus.
  - De lessen worden afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de leerling.
  - Ruimte voor samenspel en voorspeelavonden.
  - Extra expertise: jong talent begeleiding en voorbereiding conservatorium
  - Lessen ook mogelijk in de talen: engels, frans, duits en russisch.
  - Lesfacturen zijn per cursusjaar en gebaseerd op 38 wekelijkse lessen.
  - Andere lesfrequentie in overleg mogelijk.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte. Bij een jaarles pakket van 38 lessen geef ik een korting. Een 10 lessenkaart is een jaar geldig. 

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar € 28,50        
6 - 13 jaar € 28,50 € 42,75    21,50 p.p  
13 - 21 jaar € 28,50 € 42,75  € 57,00    
21 jaar >   € 51,73  € 68,97    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Manja Smits is een gepassioneerde docente met een jarenlange ervaring. Naast haar docentschap aan het Muziekpakhuis te Amsterdam is ze hoofdvakdocente harp aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en het ArtEZ Conservatorium (Zwolle).

Ze geeft masterclasses in Europa, is artistiek leider van de door haar geïnitieerde 'Harp Summer Masterclass' in La Roche sur Foron in Frankrijk. Tevens leidt ze het 2 jaarlijkse nationale Rosa Spier Harp Concours.

Regelmatig wordt ze als jurylid uitgenodigd bij nationale en internationale concoursen.

Manja studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Arnhem en zette haar studie voort bij Prof. Vera Dulova aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou. Ze werd o.a uitgenodigd door het International Harp Festival in Japan, het Rio Harp Festival in Brazilië, de Spring Harp Days in Szeged in Hongarije, Harpe Diem in België, Het Glowing Harp Festival in Kroatië, het Peter de Grote Festival in Groningen en zij is regelmatig terugkerende gast bij het World Harp Congress (Parijs, Kopenhagen, Seattle, Genève, Amsterdam). Als soliste trad zij op met Het Gelders Orkest, de nederlandse Radio Orkesten, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Ensemble XXI (Moskou), de London Festival Strings, Deutsche Kammerakademie Neuss en Northwest Sinfonietta ( USA ). Ook de hedendaagse muziek heeft haar bijzondere belangstelling.

Ze werd o.a uitgenodigd door het Berio ConSequenze Festival, het Goebaidoelina Festival, het Holland Festival, Vlaamse Kamermuziek Festival en het 4e Festival ‘Harp Art of Russia’ (Moskou) De componisten Marius Flothuis, Calliope Tsoupaki en Arne Werkman schreven verschillende werken voor haar.

Manja Smits ontving als eerste harpiste de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding voor musici op het gebied van de klassieke muziek. Tevens was zij prijswinnares in het 'Torneo Internazionale di Musica' te Rome. (1998) Na een periode als solo-harpiste aan het Residentie Orkest te Den haag verbonden te zijn geweest richt ze zich nu op solospel, kamermuziek en coaching van jonge harpisten. Naast een solo CD verschenen er o.a een CD met franse kamermuziek met het Renoir Ensemble (fluit,strijktrio en harp), de CD ‘Mobile’ met hoboïste Pauline Oostenrijk, de CD ‘A l’espagnole’ met Ensemble ‘Les Quatre’ (viool, cello, piano en harp) en in 2018 de CD Music for Flute and Harp met Maurice Heugen,fluit.

www.manjasmits.com