Magda Mendes

Over Magda Mendes

fado zangcursus

Fado is het Portugese woord voor lot. Hoewel er ook hele vrolijke fado’s zijn, hebben de meeste toch een melancholiek karakter. Er worden thema’s in bezongen als onvervuld verlangen, heimwee en verloren liefdes”, zegt de in Lissabon geboren zangeres Magda Mendes. Het gaat bij de Fado vooral om de bevlogen manier waarop je je verhaal zingt.

De mooiste fado’s die Magda gehoord heeft, werden gezongen door onervaren zangers. In Portugese fadohuizen mag iedereen meezingen. De fado zangcursus bestaat uit zes individuele lessen en een optreden begeleid door een professionele gitarist. 

Tarieven Bio Contact

Lessen van Magda Mendes

 • Fado Cursus zangles Magda Mendes

  Fado cursus, individuele lessen
  Volgende Fado Cursus: januari t/m april 2024


  Programma:
  - Je krijgt zes individuele lessen.
  - Je maakt kennis met de geschiedenis van de Fado, de cultuur, …

  Fado cursus, individuele lessen
  Volgende Fado Cursus: januari t/m april 2024


  Programma:
  - Je krijgt zes individuele lessen.
  - Je maakt kennis met de geschiedenis van de Fado, de cultuur, de verschillende fado-stijlen, de zangers.
  - En je gaat natuurlijk Fado’s zingen. Iedere leerling leert één of liever twee Fado´s die hij/zij solo kan zingen.

  Er is een extra les, een openbare slotconcert voor vrienden en familie: de leerlingen krijgen de kans om op te optreden begeleid door professionele gitaristen. De uitvoering vindt plaats op een podium dat de ambiance van een Lissabons Fado club ademt. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom!

  Voor deze cursus heb ik een wachtlijst, het lukt helaas niet om op korte termijn iedereen in te plannen. In de tussentijd bied ik voor geïnteresseerden die zich in de afgelopen jaren hebben aangemeld en mensen die nieuwsgierig zijn om meer over deze stijl te weten de mogelijkheid om workshops op zaterdag te volgen, dit organiseer ik een paar keer per jaar. Daar behandelen we steeds een nieuwe thema binnen de fado en een nieuwe liedje, deelnemers kunnen één of meerdere workshops volgen.


  Workshops
  In een kleine groep kijken we naar verschillende aspecten van de fado als muziekstijl en die passen we toe tijdens het instuderen van één traditionele fado. Tijdens de volgende workshop gaan we met "Amor de mel amor de fel" aan de slag. Samen zullen we werken aan tekst, melodie, ritme en enkele typische fado-ornamenten. Kennis van de Portugese taal of zangervaring zijn niet vereist.

  Volgende Fado workshop:
  Zaterdag 21 oktober tussen 11:00-16:00 met een lunchpauze.
  De prijs per persoon is €120 excl. 21% btw.

  voor meer info mail: info@magdamendes.com

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

    Prive
45 min.
   

Slotconcert

21 jaar>   € 45,00     € 95,00
           
           
           

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Magda Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de door SENA uitgereikte vakprijs van en voor uitvoerende artiesten. De Portugese zangeres, al twintig jaar woonachtig in Rotterdam maakt kleinschalige, autonome producties. Ze heeft drie albums onder eigen naam uitgebracht, "Casa da Bôxa" geïnspireerd op de muziek van het platteland van Portugal, "Silêncio" met fadoklassiekers uit haar geboortestad Lissabon en het persoonlijke "Oliveiras"  waarmee ze langs de grote podia tourde toen de pandemie uitbraak. Haar liedjes werden voor haar huidige programma "Com o vento - Liedjes van de wind" gearrangeerd door haar vaste begeleider en co-auteur Ward voor een nieuwe bijzondere bezetting bestaande uit viool, cello en gitaar. Met dit nieuwe programma gaat ze met haar ensemble in reprise vanaf september 2023 met een tour langs mooie locaties verspreid over alle twaalf provincies van Nederland.

Voor de tour data kijk op

www.magdamendes.com