Machteld Wentzel

zang

Ik geef ook online individuele lessen!

Muziek gaat om emotie. Zingen is het uiten van emotie.
Het speerpunt in de zangcoaching ligt wat mij betreft op intentieoverdracht en beleving van emotie.
Techniek ondersteunt daarin het zingen. Dat moet zeker benadrukt worden. Het vinden van jouw unieke stem!

In individuele lessen kan daar goed mee gewerkt worden. Dat kan face to face, maar ook heel goed online.

Door jarenlange ervaring heb ik meerdere invalshoeken in zangmethodieken opgedaan. Het vinden van jouw mogelijkheden en unieke stemgeluid beslaat de kern van de les. Zodat je met vertrouwen en plezier zingt. Ik hou ervan om op een lichte wijze, met humor, de diepte in te gaan. Mijn andere achtergrond, inzet en ervaring als lifecoach, trainer en trainingsacteur is een bonus in het coachen in muziek.

Lessen door deze docent

Privé zangles Machteld Wentzel

In mijn privélessen is vooral aandacht voor eigenheid en emotieoverdracht. De klank die je daarvoor gebruikt, hangt samen met de inhoud van een nummer. We zoeken samen naar de essentie en zorgen dat timing en interpretatie samenvallen. Techniek ondersteunt dit.
Ik geef les in CVT en EVTS en heb jarenlange ervaring in allerlei technieken en methodieken. Pop, jazz, soul, singersong writing is allemaal mogelijk. Er is plek op maandagmiddag.

Free your voice II o.l.v. Machteld Wentzel

Als jij je opgeeft, wordt je altijd door mij gebeld. We bespreken wat je het liefste doet en kiezen daarbij wat jou past. Je kan een proefles bijwonen en daarna besluiten wat je doet.

18.15-19.30 Free your voice singing
Zingen en je lijf voelen? De Free your voice singing cursus biedt jou dit. Doe mee, we starten met een nieuw samengestelde groep in augustus!
Free your voice singing gaat om jouw eigen unieke stem te gebruiken en te voelen. Emoties spelen daarbij een rol. Muziek raakt direct de emotie bij anderen en bij jou. Wat er in jouw lijf afspeelt heeft invloed op de zang. Dus je hoort buiten wat er van binnen in jou speelt. Mooi dat je dat met zingen kan laten horen. Wil je daarmee werken of wil je daar juist meer grip op hebben?
Zingen heeft invloed op jouw lichaamsgesteldheid. Het doet bijvoorbeeld het stresshormoon cortisol dalen. Zang zorgt ervoor dat er stoffen worden aangemaakt in de hersenen waardoor je je prettig voelt.
Je zingt samen en heel soms zing je solo. Als er samen wordt gezongen dan zullen de melodieën en 2e stemmen in de groepszang makkelijk na te zingen zijn.
Onderdelen:
-melodieën zingen en klanken uit wereldmuziek, pop, jazz klassiek
-ademtechnieken
-lichaamsgerichte oefeningen vanuit drama en yoga
-emotie beleving en overdracht
-improvisaties
-samenzang
Ook als er door Corona een kink in de kabel komt, kunnen de lessen doorgaan: in individuele lessen face tot face of online met aandacht op zangtechniek, ademhalingsoefeningen, lichaamsbewustzijn oefeningen ( yoga, meditatie) , wat meerstemmigheid, beetje muziektheorie, tekst behandeling en omgaan met emoties. De opzet van deze cursus blijft gelijk, nee…in feite doen we nog meer!
Aantal lessen: 18
Groepsgrootte: 6-9 pers
Prijs: € 265,- betaling in 2 keer is mogelijk

Sing on Free Voice (vervolg van Free your voice II) o.l.v. Machteld Wentzel

19.30-20.45 Sing on free voice
Er zijn een paar plekken bij Sing on free voice, als je wilt, geef je nu op en doe mee met de proefles in Augustus!
In Sing on free voice gaat het ook om het verkennen van de stem en het contact met het lijf. Er is ook aandacht voor de zangtechniek door oefeningen te doen en door individuele tips, maar de focus ligt meer op samenzang en repertoire.
Ook als we door Corona een tijdje niet bij elkaar kunnen komen, gaan de lessen door. We richten ons dan net zo goed op zangtechniek, meerstemmige zang door opnames te maken, tweestemmig arrangeren voor elkaar, improvisatie, tekstbehandeling en een compositie oefening.
We zingen pop, jazz en lekkere soul. De sfeer is laagdrempelig en ontspannen. Heb je nog niet heel veel ervaring met samen zingen en zoek je een groep waar je dit beter in kan leren, dan is dit de juiste groep.
De lessen worden opgenomen zodat je thuis kan oefenen als je wilt.
Aantal lessen: 18
Groepsgrootte: 4-8 pers.
Prijs: € 265,- betaling in 2 keer is mogelijk

Level up start 17 augustus 2020 o.l.v. Machteld Wentzel

20.45-22.00 Level up
Deze groep zingt al jaren meerstemmig. De stemmen mengen en swingen in lekkere pop, jazz en soulnummers. Scherpe en bijzondere arrangementen geven jou de kans om je favoriete nummers samen uit te voeren. Wil je bij een bijzondere en persoonlijke groep, daarbij lekker samen zingen en jouw zangvaardigheden verbeteren, meld je aan voor een proefles!
Heb je wat meer ervaring en wil je in een niet te grote groep shinen? Wil je meer aandacht krijgen dan in een groot koor? Wil je jouw stem laten horen en toch ook samen zingen?
Dan voel jij je op je plek in Level Up.
We gaan er niet vanuit, maar mocht Corona ons gaan plagen, dan gaan de lessen gewoon door. WE variëren de lessen dan zodanig in een programma waarin je individuele lessen krijgt ( face to face), meerstemmige arrangementen kan inzingen, zelf arrangementen kan maken en zangtechniek kan verbeteren. Online of niet online en op jouw niveau.
18 lessen
Groepsgrootte: 6-9 pers.
Prijs: € 265,- betaling in 2 keer is mogelijk

Over Machteld Wentzel

Ik zing al heel lang! Na het Conservatorium zang lichte muziek, ben ik zangles in pop en jazz gaan geven aan individuele leerlingen en groepen. Ik heb lang uitvoerend gewerkt met pop- en jazzbands en eigen composities opgenomen.

De laatste 10 jaar heb ik mijn blikveld verruimd en ben ik trainingen communicatie en persoonlijke ontwikkeling gaan geven. Daarin werk ik ook als trainingsactrice. Drama en theater ervaring komt zeer van pas bij zingen.

Ook kennis van psychologische processen vullen aan in het uitvoeren van mijn werk. In de zanglessen die ik geef, komt alles samen. 

www.lauftraining.nl

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. 9-01-2019 Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. 21-12-2018 Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws