• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Machteld Wentzel

Over Machteld Wentzel

zang

Muziek gaat om emotie. Zingen is het uiten van emotie. Het speerpunt in de zangcoaching ligt wat Machteld betreft op intentieoverdracht en beleving van emotie. Techniek ondersteunt daarin het zingen. Door jarenlange ervaring heeft Machteld meerdere invalshoeken in zangmethodieken opgedaan. Het vinden van jouw mogelijkheden en unieke stemgeluid beslaat de kern van de les. Zodat je met vertrouwen en plezier zingt. Machteld houdt ervan om op een lichte wijze, met humor, de diepte in te gaan. Haar andere achtergrond, lifecoach, trainer en trainingsacteur is een bonus in het coachen in muziek.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Machteld Wentzel

 • Sing on Free Voice o.l.v. Machteld Wentzel

  Sing on Free voice
  In “Sing on free voice” gaat het om het verkennen van de stem en het contact met het lijf. Er is tevens aandacht voor de zangtechniek …

  Sing on Free voice
  In “Sing on free voice” gaat het om het verkennen van de stem en het contact met het lijf. Er is tevens aandacht voor de zangtechniek door oefeningen te doen en door individuele tips, maar de focus ligt meer op samenzang en repertoire. We zingen pop, jazz en lekkere soul. De sfeer is laagdrempelig en ontspannen. Heb je nog niet heel veel ervaring met samen zingen en zoek je een groep waar je dit beter in kan leren, dan is dit de juiste groep.
  De lessen worden opgenomen en de nummers staan in een google drive zodat je thuis kan oefenen.
  Als jij je opgeeft, wordt je altijd door Machteld gebeld. Jullie bespreken wat je het liefste doet en kiezen daarbij wat jou past. Je kan een proefles bijwonen en daarna besluiten wat je doet.
  Aantal lessen: 18
  Groepsgrootte: 7-9 pers.

 • Level up o.l.v. Machteld Wentzel

  Level up
  Deze groep zingt heerlijk meerstemmig. De stemmen mengen en swingen in lekkere pop, jazz en soulnummers. Bijzondere arrangementen geven jou de kans om je favoriete nummers samen uit …

  Level up
  Deze groep zingt heerlijk meerstemmig. De stemmen mengen en swingen in lekkere pop, jazz en soulnummers. Bijzondere arrangementen geven jou de kans om je favoriete nummers samen uit te voeren. Level up is een zanggroep met iets meer ervaring in samenzingen.
  Wil je lekker samen zingen en jouw zangvaardigheden verbeteren. Heb je wat meer ervaring en wil je in een niet te grote groep zingen? Wil je meer aandacht krijgen dan in een groot koor? Wil je jouw stem laten horen en toch ook samen zingen? Dan voel jij je op je plek in Level Up.
  We variëren de lessen zodanig in een programma waarin je ook meerstemmige arrangementen kan inzingen en zangtechniek kan verbeteren. Meld je aan voor een proefles!
  Aantal lessen: 18
  Groepsgrootte: 6-9 pers.

 • Zangles Machteld Wentzel

  In de privélessen is vooral aandacht voor eigenheid en emotieoverdracht. De klank die je daarvoor gebruikt, hangt samen met de inhoud van een nummer. Je zoekt samen met mij …

  In de privélessen is vooral aandacht voor eigenheid en emotieoverdracht. De klank die je daarvoor gebruikt, hangt samen met de inhoud van een nummer. Je zoekt samen met mij naar de essentie en we zorgen dat timing en interpretatie daarbij samenvallen. Techniek ondersteunt dit. Jij bepaalt wat we in de les doen, pop, jazz, soul, singersong writing, het is allemaal mogelijk. Ik geef les o.a. les in CVT en EVTS en ik heb jarenlange ervaring in vele technieken en methodieken.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 25  € 34      
13 - 21 jaar € 25 € 34      
21 jaar >   € 42 € 50 € 20 € 15

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Machteld Wentzel zingt al heel lang! Na het Conservatorium zang lichte muziek, is zij zangles in pop en jazz gaan geven aan individuele leerlingen en groepen. Zij heeft lang uitvoerend gewerkt met pop- en jazzbands en eigen composities opgenomen. De laatste 10 jaar heeft zij haar blikveld verruimd en is zij trainingen communicatie en persoonlijke ontwikkeling gaan geven. Daarin werkt zij ook als trainingsactrice. Drama-, en theaterervaring komen zeer van pas bij zingen. Ook de kennis van psychologische processen zijn aanvullend in haar werk als zangdocente. In haar zanglessen komen alle ervaring en skills samen. 

www.lauftraining.nl