Created with Sketch.
 • Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Machteld Wentzel

Over Machteld Wentzel

zang

Muziek gaat om emotie. Zingen is het uiten van emotie. Het speerpunt in de zangcoaching ligt wat Machteld betreft op intentieoverdracht en beleving van emotie. Techniek ondersteunt daarin het zingen. Door jarenlange ervaring heeft Machteld meerdere invalshoeken in zangmethodieken opgedaan. Het vinden van jouw mogelijkheden en unieke stemgeluid beslaat de kern van de les. Zodat je met vertrouwen en plezier zingt. Machteld houdt ervan om op een lichte wijze, met humor, de diepte in te gaan. Haar andere achtergrond, lifecoach, trainer en trainingsacteur is een bonus in het coachen in muziek.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Machteld Wentzel

 • Zangles Machteld Wentzel

  In de privélessen is vooral aandacht voor eigenheid en emotieoverdracht. De klank die je daarvoor gebruikt, hangt samen met de inhoud van een nummer. Je zoekt samen met Machteld …

  In de privélessen is vooral aandacht voor eigenheid en emotieoverdracht. De klank die je daarvoor gebruikt, hangt samen met de inhoud van een nummer. Je zoekt samen met Machteld naar de essentie en zorgen dat timing en interpretatie samenvallen. Techniek ondersteunt dit. Machteld geeft les in CVT en EVTS en heb jarenlange ervaring in allerlei technieken en methodieken. Pop, jazz, soul, singersong writing is allemaal mogelijk.

 • Free your voice II o.l.v. Machteld Wentzel

  Als jij je opgeeft, wordt je altijd door Machteld gebeld. Jullie bespreken wat je het liefste doet en kiezen daarbij wat jou past. Je kan een proefles bijwonen en daarna …

  Als jij je opgeeft, wordt je altijd door Machteld gebeld. Jullie bespreken wat je het liefste doet en kiezen daarbij wat jou past. Je kan een proefles bijwonen en daarna besluiten wat je doet.
  Sing on Free Voice (vervolg van Free your voice II) o.l.v. Machteld Wentzel
  In Sing on free voice gaat het om het verkennen van de stem en het contact met het lijf. Er is tevens aandacht voor de zangtechniek door oefeningen te doen en door individuele tips, maar de focus ligt meer op samenzang en repertoire. We zingen pop, jazz en lekkere soul. De sfeer is laagdrempelig en ontspannen. Heb je nog niet heel veel ervaring met samen zingen en zoek je een groep waar je dit beter in kan leren, dan is dit de juiste groep.
  De lessen worden opgenomen zodat je thuis kan oefenen als je wilt.
  Ook als we door Corona een tijdje niet bij elkaar kunnen komen, gaan de lessen door. We richten ons dan net zo goed op zangtechniek, meerstemmige zang door opnames te maken, tweestemmig arrangeren voor elkaar, improvisatie, tekstbehandeling en een compositie oefening.

  Aantal lessen: 18
  Groepsgrootte: 4-8 pers.
  Prijs: € 270,- betaling in 2 keer is mogelijk

 • Sing on Free Voice (vervolg van Free your voice II) o.l.v. Machteld Wentzel

  Zingen en je lijf voelen? De Free your voice singing cursus biedt jou dit. Doe mee, en start met een nieuw samengestelde groep in augustus! Free your voice singing gaat …

  Zingen en je lijf voelen? De Free your voice singing cursus biedt jou dit. Doe mee, en start met een nieuw samengestelde groep in augustus! Free your voice singing gaat om jouw eigen unieke stem te gebruiken en te voelen. Emoties spelen daarbij een rol. Muziek raakt direct de emotie bij anderen en bij jou. Wat er in jouw lijf afspeelt heeft invloed op de zang. Dus je hoort buiten wat er van binnen in jou speelt. Mooi dat je dat met zingen kan laten horen. Je zingt samen en heel soms zing je solo.
  Onderdelen:
  - melodieën zingen en klanken uit wereldmuziek, pop, jazz klassiek
  - ademtechnieken
  - lichaamsgerichte oefeningen vanuit drama en yoga
  - emotie beleving en overdracht
  - improvisaties
  - samenzang
  Ook als er door Corona een kink in de kabel komt, kunnen de lessen doorgaan: in individuele lessen face tot face of online met aandacht voor zangtechniek, ademhalingsoefeningen, lichaamsbewustzijn oefeningen ( yoga, meditatie), muziektheorie, tekst behandeling en omgaan met emoties.
  Aantal lessen: 18
  Groepsgrootte: 6-9 pers
  Prijs: € 270,- betaling in 2 keer is mogelijk

 • Level up start 17 augustus 2020 o.l.v. Machteld Wentzel

  Deze groep zingt al jaren meerstemmig. De stemmen mengen en swingen in lekkere pop, jazz en soulnummers. Scherpe en bijzondere arrangementen geven jou de kans om je favoriete nummers samen …

  Deze groep zingt al jaren meerstemmig. De stemmen mengen en swingen in lekkere pop, jazz en soulnummers. Scherpe en bijzondere arrangementen geven jou de kans om je favoriete nummers samen uit te voeren. Wil je bij een bijzondere en persoonlijke groep, daarbij lekker samen zingen en jouw zangvaardigheden verbeteren, meld je aan voor een proefles!
  Heb je wat meer ervaring en wil je in een niet te grote groep shinen? Wil je meer aandacht krijgen dan in een groot koor? Wil je jouw stem laten horen en toch ook samen zingen?
  Dan voel jij je op je plek in Level Up.
  Mochten de maatregelen voor Corona verscherpt worden dan gaan de lessen gewoon door. We variëren de lessen dan zodanig in een programma waarin je individuele lessen krijgt
  (face to face), meerstemmige arrangementen kan inzingen, zelf arrangementen kan maken en zangtechniek kan verbeteren. Online of niet online en op jouw niveau.

  Aantal lessen: 18
  Groepsgrootte: 6-9 pers.
  Prijs: € 270,- betaling in 2 keer is mogelijk

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 25  € 34      
13 - 21 jaar € 25 € 34      
21 jaar >   € 42 € 50 € 20 € 15

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Machteld Wentzel zingt al heel lang! Na het Conservatorium zang lichte muziek, is zij zangles in pop en jazz gaan geven aan individuele leerlingen en groepen. Zij heeft lang uitvoerend gewerkt met pop- en jazzbands en eigen composities opgenomen. De laatste 10 jaar heeft zij haar blikveld verruimd en is zij trainingen communicatie en persoonlijke ontwikkeling gaan geven. Daarin werkt zij ook als trainingsactrice. Drama-, en theaterervaring komen zeer van pas bij zingen. Ook de kennis van psychologische processen zijn aanvullend in haar werk als zangdocente. In haar zanglessen komen alle ervaring en skills samen. 

www.lauftraining.nl