Lieke Loosjes

Hobo en instrumenten 'proeven'

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

De hobo is het mooiste instrument dat er bestaat!
In mijn hobolessen zijn samenspel, muzikale expressie en improvisatie belangrijke onderdelen. Daarnaast komen alle technische aspecten van het hobospelen aan bod, zoals de ademtechniek en de houding.

Lieke geeft ook instrumenten proeven:
In de cursus Instrumenten proeven bekijk, beluister en bespeel je allerlei instrumenten: percussie, gitaar, keyboard/piano en strijk- en blaasinstrumenten.

En dan kan er van alles gebeuren...
Bestaande liedjes zingen en er eenvoudige begeleiding bij leren spelen, en met elkaar nieuwe muziek bedenken en improviseren.
Spelenderwijs onderzoeken, samen spelen en soms ook alleen, je concentreren op iets moeilijks, plezier maken, je fantasie gebruiken en spelen met muziek!

--------

Informatie cursus Instrumenten Proeven

10 lessen van 60 minuten op vrijdagmiddag. €135,- p.p.

Informatie proefles en cursus:
(na de lockdown t/m 19 januari)

Proefles op vrijdag 22 januari 15:45-16:45 uur.

Start cursus op vrijdag 29 januari 15:45-16:45 uur - 1e groep
* indien de 1e groep vol is, start er bij voldoende aanmeldingen een 2e groep van 16:45-17:45 uur

Lessen door deze docent

Hoboles Lieke Loosjes

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook Online individuele lessen!

In mijn hobolessen zijn samenspel, muzikale expressie en improvisatie belangrijke onderdelen. Daarnaast komen alle technische aspecten van het hobospelen aan bod, zoals de ademtechniek en de houding. Naast de gewone hobolessen is het voor gevorderde hoboïsten ook mogelijk om de kunst van het rietsnijden te leren. Door te leren hoe je een riet precies afstemt op je eigen behoefte, geef je nog meer verdieping aan je hobospel.

Instrumenten Proeven o.l.v. Lieke Loosjes 6-10 jaar

Wil je een instrument leren spelen, maar weet je nog niet goed welke? Dan is de cursus Instrumenten proeven waarschijnlijk wat voor jou! In deze cursus bekijk, beluister en bespeel je allerlei instrumenten: percussie, gitaar, keyboard/piano en strijk- en blaasinstrumenten. Samenspelen, improviseren en zingen horen er ook bij. De laatste les treed je op voor jouw familie en vriendjes om te laten zien wat je hebt geleerd.

Over Lieke Loosjes

Lieke Loosjes begon haar muzikale loopbaan met blokfluitlessen. Van haar 10e tot en met haar 16e speelde ze klarinet en es-klarinet. Toen ze 17 was, maakte zij de overstap naar de hobo.

In 2002 startte Lieke haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hier kreeg zij les van Remco de Vries. Ze volgde lessen en masterclasses bij Ali Groen, Bart Schneemann, Maurice Bourque en Omar Zoboli. In 2006 sloot Lieke haar opleiding succesvol af.

Lieke verleent veelvuldig haar medewerking aan verschillende orkesten en ensembles. Ook speelt zij regelmatig solo bij de concerten van diverse koren.

Lieke is sinds 2015 mede eigenaar van het nieuw opgerichte begeleidingsorkest Accompagnato.

Naast haar werk als uitvoerend musicus heeft Lieke ook een zeer brede en sprankelende lespraktijk. Naast individuele en groepslessen hobo geeft zij ook workshops, presentaties en lessen op het basisonderwijs.

Recent heeft zijn de cursus Nascholing Cultuurdocent Primair Onderwijs afgerond. Op het gebied van muziekeducatie heeft zij een project opgezet voor het basisonderwijs. Een muzikale uitvoering voor en door alle leerlingen en docenten van de basisschool.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. 9-01-2019 Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. 21-12-2018 Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws