Karen Langendonk

Dwarsfluit & Kamermuziek

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

Heb je altijd dwarsfluit willen spelen en wil je nu echt gaan beginnen?
Speel je al veel langer en zoek je verdieping in wat je al kan ?
Heb je vroeger gespeeld en wil je graag de draad weer oppakken?
Alles is hier mogelijk!

Lessen waarin enthousiasme en plezier in muziek maken voorop staan. Muzikale expressie is heel belangrijk, hoe kan je de muziek die geschreven is, of die je in je hoofd hebt, zo goed mogelijk laten klinken.
Om dit te realiseren is een goede beheersing van je instrument essentieel. Daarom is er veel aandacht voor adembeheersing, toon en vingertechniek.

In de lessen wordt zeer uiteenlopend repertoire behandeld. Hierbij is er veel ruimte voor de wensen en ideeën van de leerling zelf. Naast de solostukken in de individuele lessen is er vanaf het begin veel aandacht en voor samenspel met piano en waar mogelijk (en voor wie wil) worden regelmatig duo’s /trio’s met andere leerlingen gevormd. Want samenspelen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel leerzaam.

Een aantal keren per jaar de mogelijkheid om op te treden, zowel van het Muziekpakhuis, als eigen concerten van de fluitklas. Deze uitvoeringen worden altijd begeleid door een professionele pianist. Voor de uitvoeringen worden solostukken voorbereid en ensembles gevormd, bestaande uit meerdere fluitisten, of in samenwerking met andere instrumentalisten/ zangers uit het Muziekpakhuis.

En… goed fluit leren spelen vraagt natuurlijk wel de nodige oefening thuis. Als je net begint volstaat het om elke dag 15 minuten te oefenen en dit kan je dan langzaam uitbouwen naar een half uur (of meer).

Lessen door deze docent

Dwarsfluitles Karen Langendonk

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

Alle niveau’s en leeftijden. Kinderen kunnen vanaf 6 jaar beginnen met de lessen.
Voor kinderen tot ongeveer 9 jaar bestaat er een speciale kinderfluit, deze klinkt als een ‘echte’ fluit. Maar doordat deze lichter is en een extra kromming heeft, is deze makkelijker te hanteren voor jongere kinderen. Het is mogelijk deze fluiten te huren of te kopen. Zie voor meer info: www.nfdflutes.nl

Kamermuziek & Fluitensembles o.l.v. Karen Langendonk

Sinds een aantal jaren bestaat er binnen het Muziekpakhuis de mogelijkheid om kamermuzieklessen te volgen. Lessen, waarin in allerlei combinaties ( duo, trio, kwartet of meer) gemusiceerd wordt.
De lessen staan open voor allerlei instrumenten, voor mensen met allerlei speelniveau ‘s. Klassiek repertoire staat centraal. Ook klassiek geschoolde zangers zijn welkom.
In 10 lessen van vijf kwartier wordt gewerkt aan de ‘kunst van het samenspelen’; op elkaar reageren, naar elkaar luisteren, begeleiden, of juist leren leiden in een ensemble.

Over Karen Langendonk

Karen Langendonk studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter Odé en Harrie Starreveld. In 2001 sloot zij hier haar master studie af. Daarna volgde zij in het buitenland lessen bij o.a. William Bennet, Philippe Bernold, Jacques zoon en Michael Cox.
Sinds haar studie werkt Karen freelance bij verschillende Nederlandse orkesten.

Daarnaast heeft zij een grote liefde voor kamermuziek en is actief in verschillende ensembles. Met haar eigen ensemble, de Amsterdam Chamber Group, maakte ze de afgelopen jaren verschillende tournees naar o.a. Frankrijk en Portugal.

Naast haar werkzaamheden als fluitiste en fluitdocent is Karen ook actief als mezzosopraan. Na het beëindigen van haar fluitstudie is zij zich hier intensief mee gaan bezighouden. Regelmatig is Karen te horen als soliste bij verschillende koren en orkesten en als fluitiste én zangeres bij de Amsterdam Chamber Group. Deze twee vakken liggen op veel fronten erg dicht bij elkaar. Zowel uitvoerend, als zeker ook in het lesgeven leidt dit tot een interessante uitwisseling van ideeën.

Karen heeft inmiddels vele jaren ervaring in het geven van fluitles aan volwassenen en kinderen en het leiden van allerlei soorten ensembles.
Naast haar eigen privé-lespraktijk, is zij sinds 2005 verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam en werkte zij daarvoor een aantal jaren bij Musica Allegra in Dieren.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Het fluitensemble van het Muziekpakhuis heeft plek voor nieuwe (ver)gevorderde fluitisten!

  Repetities 1x per 14 dagen op donderdagavond. Blok van 10 lessen; kosten…
  Lees meer

 3. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 4. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 5. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws