Kadri Tegelmann

Over Kadri Tegelmann

Klassiek Zang:

Eén van de elementen van lesgeven die ik mooiste vind, is hoe mensen groeien op verschillende manieren. Zingen gaat uiteraard grotendeels om het krijgen van zelfvertrouwen, maar helpt ook bij het activeren van de emotionele kant van een persoon. Daarom is één van de allerbelangrijkste aspecten van onze lessen dat jij je op je gemak voelt en ook de ruimte krijgt om ”fouten” te maken en te experimenteren.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Kadri Tegelmann

  • Klassiek zangles Kadri Tegelmann

    Omdat iedere stem anders is, gaan we samen op zoek naar een manier om de stem zo vrij mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan de verbinding met de adem en …

    Omdat iedere stem anders is, gaan we samen op zoek naar een manier om de stem zo vrij mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan de verbinding met de adem en een klankkleur die eerlijk en helder is. Van wat voor repertoire houd je en wat past er goed bij je? Dat is iets wat we samen uit zullen zoeken. Naast de zangtechniek is ook het studieproces belangrijk. We gaan dieper in op het repertoire en gaan op zoek naar de betekenis en de context, de historische achtergrond en de verhouding tussen muziek en tekst

Bio

Kadri begon haar studie viool en zang in Estland toen haar interesse gewekt werd door haar eerste muziekdocent. In 2006 verhuisde ze naar Nederland om daar haar bachelor en master (Dutch National Opera Academy) te behalen aan het Koninklijk Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam om vervolgens naar de Operastudio van Amsterdam te gaan. Zij zong hier rollen zoals L’enfant in Ravel’s ‘L'enfant et les sortilèges’, Ramiro in Mozart’s ‘La finta Giardiniera’, Gianetta in Donizetti’s ‘L’elisir d’amore’, Mercédès in Bizet’s ‘Carmen’.

Na haar studietijd ging zij op zoek naar wie zij is als artiest met behulp van docenten als Margreet Honig, John Norris en Tobias Truniger. Hierdoor vond zij de vrijheid in haar stem en als kunstenaar en dat gaf haar de mogelijkheid om haar klassiek-geschoolde stem ook te gebruiken in andere genres.

Kadri is naast opera en Lied ook een advocaat voor moderne muziek en theater en heeft gewerkt met componisten zoals Kaija Saariaho, Helena Tulve, Martijn Padding, David Dramm, Leonard Evers etc.

Zij was o.a. een solist bij SILBERSEE, de Ulrike Quade Company en Theater Sonnnevanck en was op tournee met Thomas Azier door Nederland, België en Zwitserland. Ook maakte Kadri onlangs deel uit van de dansvoorstelling ‘Pink Portal’ van de Cecilia Moisio Dance Company.

Recitals en concerten hebben haar terug gebracht naar Estland en verder naar Finland, Duitsland, Slovenië, België en Spanje alwaar ze werken heeft uitgevoerd zoals Saint-Säens ‘Oratorio de Noël’, Mozart’s ‘Krönungsmesse’ en ‘Requiem’, Pergolesi’s ‘Stabat Mater’ maar ook Berio’s ‘Folk songs’, Mahler’s ‘Des Knaben Wunderhorn’ en ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’, Elgar’s ‘Sea Pictures’ etc.

Kadri heeft haar eigen trio met klarinettist Maarten Ornstein en luitist Mike Fentross. Hun eerste CD LAULA! is een collectie van Estse volksmuziek met barok en jazz en was geselecteerd voor Aangenaam Klassiek 2021. Zij speelden o.a. in het Bimhuis, Paradiso en Splendor.