Josefine Straesser

Over Josefine Straesser

klassiek koor

Het klassieke koor o.l.v. Josefine gaat binnenkort van start op het Muziekpakhuis.

Op basis van het niveau en de wensen van de deelnemers zal er een mooi en interessant repertoire worden onwikkeld.

Het doel is fijn samen zingen en optreden tijdens een van de concerten van het Muziekpakhuis.

Voor de wekelijkse repetities moet nog een dag en een tijd worden gevonden, binnenkort meer informatie hierover.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Josefine Straesser

 • Klassiek koor o.l.v. Josefine Straesser

  Altijd al willen zingen? Kom naar de open repetitie op vrijdagavond 5 april, 20:00 uur tot 21:30 uur in het Muziekpakhuis te Amsterdam.
  Iedereen is welkom, met name tenoren en bassen! Er wordt …

  Altijd al willen zingen? Kom naar de open repetitie op vrijdagavond 5 april, 20:00 uur tot 21:30 uur in het Muziekpakhuis te Amsterdam.
  Iedereen is welkom, met name tenoren en bassen! Er wordt onder leiding van Josefine Straesser divers klassiek repertoire gezongen.
  Doel is om in september 2024 te starten met een nieuw kamerkoor (klassiek repertoire) bij Muziekpakhuis Amsterdam.
  Auditie is van te voren niet nodig. Aanmelden voor de open repetitie van 5 april aanstaande bij Josefine Straesser: j.straesser@icloud.com
  Vermeld daarbij je stemsoort (S/A/T/B).
  Deelname: 15 euro

Bio

Josefine Straesser (mezzo sopraan) groeide op in een muzikaal gezin. Op haar vijfde startte ze met pianospelen en volgde pianolessen bij Ineke Don in Haarlem. Na eerst een studie rechten te hebben afgerond besloot Josefine op vijfentwintig jarige leeftijd zich volledig te wijden aan muziek en rondde zij enkele jaren later haar bachelor zang (klassiek) met succes af aan het conservatorium. Josefine volgde zanglessen bij Sinan Vural, Bernadette Bouthoorn, Maria Alves en masterclasses bij Wiebke Goëtjes en Johanette Zomer. Op dit moment wordt Josefine gecoacht door de sopraan Valerie Vervoort in Antwerpen. Met haar scriptie 'Wat is een natuurlijk vibrato?' won Josefine de eerste prijs van de Nederlandse vereniging van Zangpedagogen (NVZ), waar zij tevens lid van is.  Zie voor meer informatie over de NVZ de website.

Sinds 2017 begon Josefine steeds meer koren onder haar hoede te krijgen en startte zij met directielessen bij Rob Vermeulen, Fokko Oldenhuis en Wiecher Mandemaker, waarna zij in 2021 werd toegelaten tot de Master Koordirectie te Antwerpen. Op dit moment volgt Josefine lessen koordirectie bij Luc Anthonis te Antwerpen (BE).

Josefine is dirigent van het klassieke kinderkoor 'Noord-Hollands selectiekoor en de cantorij van de Nassaukerk te Amsterdam en diverse kamer- en projectkoren, zoals de jaarlijkse buurtcantate in Westerpark te Amsterdam met elk jaar nieuwe muziek gecomponeerd door Nico Hovius. Tevens was Josefine repetitor van het Nederlands Concertkoor vanaf 2012 tot 2016 en heeft zij ervaring met het instuderen van grote koorwerken, zoals bijvoorbeeld The Bells van Rachmaninov, Otello van Verdi, Turdandot van Puccini en de Grande Messe des Morts van Berlioz. Ook was Josefine repetitor van de vrouwenstemmen bij het instuderen van de Anne Frank cantate van Hans Kox. In 2015 kreeg het Nederlands concertkoor een lovende recensie in de Volkskrant voor de  uitvoering van deze Anne Frank cantate in het concertgebouw te Amsterdam.
Josefine begeleidt zelf vaak haar koren op de piano.