Joost van Son

Accordeondocent & Pakhuisorkest

In mijn lessen sta jij centraal. Natuurlijk leer je eerst de basisvaardigheden om accordeon te kunnen spelen. Maar je hebt waarschijnlijk ook wensen om een bepaalde richting te volgen. Je kunt accenten leggen op bijvoorbeeld improvisatie, harmonieleer, timing, swing of een bepaalde muziekstijl. Vaak speel je ook samen of voor anderen. Dit laatste is belangrijk omdat dan duidelijk wordt waar je je bevindt in het leerproces.

Lessen door deze docent

Accordeonles Joost van Son

De belangstelling voor de accordeon wordt steeds groter. Muziek uit alle uithoeken van de wereld, vaak met accordeon, bereikt Nederland. Ook in de pop, jazz en andere geïmproviseerde muziek vindt de accordeon zijn weg. In mijn lessen sta jij centraal. Natuurlijk leer je eerst de basisvaardigheden om accordeon te kunnen spelen. Maar je hebt waarschijnlijk ook wensen om een bepaalde richting te volgen. Je kunt accenten leggen op bijvoorbeeld improvisatie, harmonieleer, timing, swing of een bepaalde muziekstijl.

Pakhuisorkest o.l.v. Joost van Son

Wil jij samenspelen in een klein ensemble? 1 accordeon, 1 viool, 1 cello, 1 klarinet, 1 altsax en 1 contrabas. Het repertoire is heel divers met tango, balkan, filmmuziek, Satie etcetera . Je moet op je instrument enigszins gevorderd zijn.

Het Nino Rota orkest o.l.v. Joost van Son

Orkest met akoestische instrumenten door Joost van Son. Nino Rota is vooral bekend als componist van de muziek voor de films van Fellini

Wat betreft Rota speelt Joost van Son in de orkesten La Strada en de Benonies

Minimaal 6 personen
‎€275 & € 25 contributie Muziekpakhuis

Over Joost van Son

Joost van Son werkt al jaren als uitvoerend muzikant. Zijn belangstelling gaat onder andere uit naar Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek, jazz en Italiaanse filmmuziek. Zijn ervaring als musicus vormt de belangrijkste basis voor de lessen, naast de jaren op het conservatorium en zijn ervaring als docent.

Joost studeerde in Amsterdam rechten en enkele jaren muziekwetenschap. Daarna jazz en improvisatie piano aan het Sweelinck conservatorium. Al tijdens zijn studiejaren speelde hij ook accordeon. Dit deed hij in de orkesten La Strada, Que Passa en het Roemeens orkest Mioritza. Zijn liefde voor de accordeon werd bepalend voor het verloop van zijn muzikale carrière.

Hij werkte met bands als de Capsones, Glava, Wapities, de Nits, Zabumba en vele anderen. Speelde in theaterproducties, de Parade (Trossel, Lilian Hak), op de Theaterschool (LEF-projecten) en maakte een tiental cd’s met uiteenlopende groepen. Joost is oprichter en leider van het ensemble La Strada. Hiermee treedt hij al dertig jaar op.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws