• Les van professionele en internationale musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of samen in een band, orkest of koor

Jetta Starreveld

Over Jetta Starreveld

Zang

Iedereen heeft een eigen stemgeluid en iedereen kan zingen. Hier vanuit gaande vraagt Jetta elke nieuwe leerling: waarom zing je en wat zou je willen leren? In de privé zanglessen legt Jetta de nadruk op het ontwikkelen van een gezond en vrij stemgebruik. Goed leren zingen betekent ‘vrij’ leren zingen: zingen zonder dat je belemmerd wordt door technische tekorten. Daarom besteedt Jetta in de lessen veel aandacht aan het bewust worden van je eigen klank en reikt ze jou verschillende manieren aan om je stem optimaal en gezond te ontwikkelen. Soms vanuit een heel anatomische benadering, een andere keer meer vanuit een beleving. Want als een stem ‘vrij’ is kan de zanger(es) zich volledig bezighouden met het het lied. Het tweede deel van de les staat dan ook altijd in het teken van het zingen van repertoire. Waar ligt jouw voorkeur? Jazz, pop, kleinkunst, musical, chansons, klassiek?
Alles kan, en Jetta begeleidt je op de piano.

Bij de groepslessen wordt de meeste aandacht besteedt aan het zingen van meerstemmig repertoire. Uiteraard zal het dan ook wel eens gaan over gezond stemgebruik en stemtechniek. Er wordt altijd goed ingezongen en gewerkt aan een optimale samenklank. Het plezier van samen zingen staat voorop, de mate van zelfstudie wisselt per groep, en het niveau wordt per groep op elkaar afgestemd.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Jetta Starreveld

 • Zangles Jetta Starreveld

  In een individuele les besteed je veel tijd en aandacht aan het persoonlijk ontwikkelen van je stem. Dat doe je op het gebied van techniek (zoals stemhygiëne, bereik en …

  In een individuele les besteed je veel tijd en aandacht aan het persoonlijk ontwikkelen van je stem. Dat doe je op het gebied van techniek (zoals stemhygiëne, bereik en anatomie) en interpretatie (zoals tekstinterpretatie, timing en presentatie). Ik geef ook les aan kleine groepjes, bijvoorbeeld duo's, trio's en kwartetten.
  Ook hier werk je aan het ontwikkelen van een goed stemgebruik en het opbouwen en zingen van repertoire. Ervaring is niet nodig. Het is wel handig wanneer groepsleden ongeveer hetzelfde niveau hebben.

 • Blame it on the Bossa Nova o.l.v. Jetta Starreveld

  Blame it on the Bossa Nova heet nu De Bossa Nova's en de naam doet het al vermoeden: een dames groep die zich vooral richt op meerstemmig Bossanova repertoire!
  Naast …

  Blame it on the Bossa Nova heet nu De Bossa Nova's en de naam doet het al vermoeden: een dames groep die zich vooral richt op meerstemmig Bossanova repertoire!
  Naast deze speciaal door Jetta op maat gearrangeerde stukken van bijvb Jobim of Luiz Bonfa zingen ze ook ter afwisseling repertoire uit andere windstreken. Het meeste in het portugees, engels, spaans of frans..
  Heb je ervaring met meerstemmig zingen? Een goed ritme gevoel?

  Neem dan contact op met Jetta.

 • Zanggroep De Richannies

  Zanggroep De Richannies komt om de week 1,5 uur zingen op de donderdag avond. Ooit begonnen als een kleine beginners groep zijn ze uitgegroeid tot 12 mooie vrouwenstemmen en zingen ze 3/4 stemmig …

  Zanggroep De Richannies komt om de week 1,5 uur zingen op de donderdag avond. Ooit begonnen als een kleine beginners groep zijn ze uitgegroeid tot 12 mooie vrouwenstemmen en zingen ze 3/4 stemmig repertoire in de Engelstalige stijlen pop, soul en country met hier en daar een uitstapje naar Nederlandstalige pop en wat wereldmuziek.
  Het plezier in samen zingen staat voorop, met ook aandacht voor gezond stemgebruik en samenzang.
  Interesse? Neem contact op met de docent.

 • SiZZTaH’s!

  De vrouwengroep SiZZTaH's bestaat uit max. 9 dames en zingt drie-stemmig close harmony repertoire zoals bekend van groepen als The Andrew Sisters, The Boswell Sisters, The Ross Sisters, The Puppini Sisters...…

  De vrouwengroep SiZZTaH's bestaat uit max. 9 dames en zingt drie-stemmig close harmony repertoire zoals bekend van groepen als The Andrew Sisters, The Boswell Sisters, The Ross Sisters, The Puppini Sisters...inderdaad allemaal zusjes! Het repertoire is meestal jazzy met een hang naar de jaren ’40-‘50.

  Op dit moment zijn de repetities nog online en is instromen niet zo handig. Neem contact op met de docent als je interesse hebt !

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar        
6 - 13 jaar € 22,50 € 30      
13 - 21 jaar € 22,50 € 30      
21 jaar >   € 40 € 46 € 22,50 € 18,50

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Jetta Starreveld studeerde in 2003 af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater. Uitvoerend zong ze in verschillende muziektheater- en kleinkunst producties. Bij Cabaretgroep Don Quishocking, de Carré productie Van Brederoo tot Shaffy, de Oerol producties Jetje en haar Dansorkest & het Djordi Ferari Orkestar, de AFK productie Dirk Witte en in de Musicals Pippi Langkous in Taka Tuka Land (Senf)& Merrily we Roll Along (Ballet van Vlaanderen).

Haar meest recente productie was “Door de nacht klinkt een Lied”, over amusements muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar liefde voor historisch Nederlandstalig repertoire kwam ook al eerder tot uiting in de voorstelling “Wat niet verloren gaat”, over het kleinkunst lied van 1895 tot nu. Naast het Muziekpakhuis is zij als zang- en koordocente ook verbonden aan de Frank Sanders Academie, Het Muziekpakhuis en Stichting Buitenkunst.

www.jettastarreveld.nl
www.doordenachtklinkteenlied.nl

www.franksandersacademie.nl

www.buitenkunst.nl