Jetta Starreveld

Zang

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

Iedereen heeft een eigen stemgeluid en iedereen kan zingen. Hier vanuit gaande bespreek ik met elke nieuwe leerling 1.) waarom zing je? 2.) wat zou je willen leren?
Als we aan het werk gaan leg ik in mijn privé zanglessen de nadruk op het ontwikkelen van een gezond en vrij stemgebruik. Goed leren zingen betekent voor mij ‘vrij’ leren zingen: zingen zonder dat je belemmerd wordt door technische tekorten.
Ik besteed daarom in de lessen veel aandacht aan het bewust worden van je eigen klank en reik je - d.m.v. uiteenlopende stemtechnieken (EVTS, CVT, Coblenz, Pahn, maar ook wat klassieke basistechnieken) - verschillende manieren aan om je stem optimaal en gezond te ontwikkelen. Denk daarbij aan het gebruik van je ademhalingsspieren, het inzetten van resonans en het bewust gebruiken van het aanzetstuk (strottenhoofd, mond, tong, kaken, articulatie).
Soms vanuit een heel anatomische benadering, een andere keer meer vanuit een beleving.
Want als een stem ‘vrij’ is kan de zanger(es) zich volledig bezighouden met het uiteindelijke doel: het lied dat hij of zij zingt!
Het tweede deel van de les staat dan ook altijd in het teken van het zingen van repertoire. Welke stijl repertoire gaat in overleg. Waar ligt jouw voorkeur? Jazz, pop, kleinkunst, musical, chansons, klassiek?
Alles kan, en ik begeleid je op de piano.
Zo werken we ook aan muzikaliteit (intonatie, timing, frasering, dynamiek) en interpretatie (tekstinterpretatie, inleving en presentatie).

Bij de groepslessen besteden we de meeste aandacht aan het zingen van meerstemmig repertoire. Uiteraard zal het dan ook wel eens gaan over gezond stemgebruik en stemtechniek. Er wordt altijd goed ingezongen en gewerkt aan een optimale samenklank. Het plezier van samen zingen staat voorop, de mate van zelfstudie wisselt per groep, en het niveau wordt per groep op elkaar afgestemd.

Lessen door deze docent

Blame it on the Bossa Nova o.l.v. Jetta Starreveld

Blame it on the Bossa Nova is op zoek naar sopranen!

In dit seizoen zingen we naast het inmiddels vertrouwde Bossa Nova repertoire ook repertoire uit andere windstreken, waaronder ook inbreng van de koorleden.
De meeste stukken worden op maat gearrangeerd door Jetta.

Heb je ervaring met meerstemmig zingen? Een goed ritme gevoel?
Zin om te zingen in een enthousiaste vocale groep Van ongeveer 10-12 dames ?
Meld je dan nu aan voor "Blame it on the Bossa Nova"!


SiZZTaH’s!

De groep SiZZTaH’s gaat door!
Na als kort project te zijn gestart begin 2020 zullen 9 dames verder gaan met drie-stemmige close harmony repertoire zoals bekend van groepen als bijvoorbeeld The Andrew Sisters, The Boswell Sisters, The Ross Sisters, The Puppini Sisters of The Wailing Jenny’s: Jazzy 3-stemmig repertoire met een hang naar de jaren ’40-‘50.
Repertoire waar enige zangervaring wel voor nodig is!
Helaas is er op dit moment geen plek vrij.
De groep repeteert om de week op donderdag avond. (Ca 20-22 u afhankelijk van de maatregelen rondom corona)

Zangles Jetta Starreveld

Update per 17 maart 2020:
Ik geef ook online individuele lessen!

In een individuele les besteed je veel tijd en aandacht aan het persoonlijk ontwikkelen van je stem. Dat doe je op het gebied van techniek (zoals stemhygiëne, bereik en anatomie) en interpretatie (zoals tekstinterpretatie, timing en presentatie). Ik geef ook les aan kleine groepjes, bijvoorbeeld duo's, trio's en kwartetten. Ook hier werk je aan het ontwikkelen van een goed stemgebruik en het opbouwen en zingen van repertoire. Ervaring is niet nodig. Het is wel handig wanneer groepsleden ongeveer hetzelfde niveau hebben.

*maandagmiddag en -avond, donderdagavond

Zanggroep De Richannies

Deze zang groep komt om de week 1,5 uur zingen op de donderdag avond. Ooit begonnen als een kleine beginners groep zijn ze nu uitgegroeid tot een grotere meer ervaren groep en zingen ze 3/4 stemmig repertoire in de Engelstalige stijlen pop, soul en country met hier en daar een uitstapje naar Nederlandstalige pop en wat wereldmuziek.

Er wordt in de warming up en tijdens het zingen van de nummers aandacht besteedt aan een gezonde stemtechniek en verder staat het plezier in samen zingen voorop.

Afgelopen kerst is er voor het eerst opgetreden op het Muziekpakhuis concert en dat smaakte naar meer!

Deze groep is op dit moment vol. Helaas is er nu dus geen instroom mogelijk. Je kunt wel altijd contact opnemen om eventueel op een wachtlijst te komen of op een later tijdstip in te stromen.

Over Jetta Starreveld

Jetta Starreveld studeerde in 2003 af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater.

Uitvoerend zong ze in verschillende muziektheater- en kleinkunst producties – o.a. bij Cabaretgroep Don Quishocking, de Carré productie Van Brederoo tot Shaffy, de Oerol producties Jetje en haar Dansorkest & het Djordi Ferari Orkestar, de AFK productie Dirk Witte en in de Musicals Pippi Langkous in Taka Tuka Land (Senf)& Merrily we Roll Along (Ballet van Vlaanderen).

Haar meest recente productie was Door de nacht klinkt een Lied, over amusements muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog.  

Haar liefde voor historisch Nederlandstalig repertoire kwam ook al eerder tot uiting in de voorstelling Wat niet verloren gaat, over het kleinkunst lied van 1895 tot nu.

Daarnaast is zij als zang- en koordocente verbonden aan de Frank Sanders Academie en Stichting Buitenkunst.

www.jettastarreveld.nl

www.doordenachtklinkteenlied.nl

www.franksandersacademie.nl

www.buitenkunst.nl

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. 9-01-2019 Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. 21-12-2018 Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws