Jetta Starreveld

Zang

Iedereen heeft een eigen stemgeluid en iedereen kan zingen. Hier vanuit gaande bespreek ik met elke nieuwe leerling 1.) waarom zing je? 2.) wat zou je willen leren?
Als we aan het werk gaan leg ik in mijn privé zanglessen de nadruk op het ontwikkelen van een gezond en vrij stemgebruik. Goed leren zingen betekent voor mij ‘vrij’ leren zingen: zingen zonder dat je belemmerd wordt door technische tekorten.
Ik besteed daarom in de lessen veel aandacht aan het bewust worden van je eigen klank en reik je - d.m.v. uiteenlopende stemtechnieken (EVTS, CVT, Coblenz, Pahn, maar ook wat klassieke basistechnieken) - verschillende manieren aan om je stem optimaal en gezond te ontwikkelen. Denk daarbij aan het gebruik van je ademhalingsspieren, het inzetten van resonans en het bewust gebruiken van het aanzetstuk (strottenhoofd, mond, tong, kaken, articulatie).
Soms vanuit een heel anatomische benadering, een andere keer meer vanuit een beleving.
Want als een stem ‘vrij’ is kan de zanger(es) zich volledig bezighouden met het uiteindelijke doel: het lied dat hij of zij zingt!
Het tweede deel van de les staat dan ook altijd in het teken van het zingen van repertoire. Welke stijl repertoire gaat in overleg. Waar ligt jouw voorkeur? Jazz, pop, kleinkunst, musical, chansons, klassiek?
Alles kan, en ik begeleid je op de piano.
Zo werken we ook aan muzikaliteit (intonatie, timing, frasering, dynamiek) en interpretatie (tekstinterpretatie, inleving en presentatie).

Bij de groepslessen besteden we de meeste aandacht aan het zingen van meerstemmig repertoire. Uiteraard zal het dan ook wel eens gaan over gezond stemgebruik en stemtechniek. Er wordt altijd goed ingezongen en gewerkt aan een optimale samenklank. Het plezier van samen zingen staat voorop, de mate van zelfstudie wisselt per groep, en het niveau wordt per groep op elkaar afgestemd.

Lessen door deze docent

Blame it on the Bossa Nova o.l.v. Jetta Starreveld

Blame it on the Bossa Nova gaat na de zomer door!
Nieuwe ervaren zangers/essen welkom!
Hou je van Braziliaanse Bossa Nova, Samba of aanverwant Latijns-Amerikaans repertoire?
Heb je ervaring met meerstemmig zingen? Een goed ritme gevoel?
Maar dan in een uitdagend meerstemmig jasje?
Meld je dan nu aan voor "Blame it on the Bossa Nova"!

Zangles Jetta Starreveld

In een individuele les besteed je veel tijd en aandacht aan het persoonlijk ontwikkelen van je stem. Dat doe je op het gebied van techniek (zoals stemhygiëne, bereik en anatomie) en interpretatie (zoals tekstinterpretatie, timing en presentatie). Ik geef ook les aan kleine groepjes, bijvoorbeeld duo's, trio's en kwartetten. Ook hier werk je aan het ontwikkelen van een goed stemgebruik en het opbouwen en zingen van repertoire. Ervaring is niet nodig. Het is wel handig wanneer groepsleden ongeveer hetzelfde niveau hebben.

*maandagmiddag en -avond, donderdagavond

Donderdag Zanggroep- beginners

Tweemaal per maand heeft op de donderdag avond een leuke zanggroep les van Jetta. Er wordt gewerkt aan basis zangtechniek en 2-of 3 stemmig repertoire. De groep bestaat nu uit 7 enthousiaste dames, ze hebben 1,5 uur les en ze zingen vooral samen voor het plezier. Dus er wordt niet naar optredens toegewerkt en elke keer is er wel iets nieuws in te studeren en worden de mooiste nummers herhaald. Het repertoire varieert van pop tot kleinkunst, met af en toe een uitstapje naar wereldmuziek (bijvb iets afrikaans of een mantra voor de ontspanning)
Wil jij vooral plezier en energie krijgen van samen lekkere nummers zingen?

Mixed Salad o.l.v. Jetta Starreveld

MIXED SALAD zoekt een lage ALT!!

De closeharmony groep Mixed Salad werd al in 2006 opgericht op het Muziekpakhuis en zingt in close harmony meerstemmige Jazz en Barbershop. De groep bestaat op dit moment uit 4 zangeressen en we zijn op dit moment naarstig op zoek naar een lage alt of hoge sopraan!
Dus wil je in een goed closeharmony groepje, meld je dan snel aan!
Naast de precieze samenzang die close harmony vereist, besteedt de groep aandacht aan interpretatie en aan het brengen van een lied als groepsvertolker.

www.mixedsalad.nl

Over Jetta Starreveld

Jetta Starreveld studeerde in 2003 af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater.

Uitvoerend zong ze in verschillende muziektheater- en kleinkunst producties – o.a. bij Cabaretgroep Don Quishocking, de Carré productie Van Brederoo tot Shaffy, de Oerol producties Jetje en haar Dansorkest & het Djordi Ferari Orkestar, de AFK productie Dirk Witte en in de Musicals Pippi Langkous in Taka Tuka Land (Senf)& Merrily we Roll Along (Ballet van Vlaanderen).

Haar meest recente productie was Door de nacht klinkt een Lied, over amusements muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hieruit is Het Oorlogscabaret ontstaan, welke een nieuwe voorstelling aan het maken is voor 2018-2019 onder de titel 'Hoor de Vrouwen zingen'

Haar liefde voor historisch Nederlandstalig repertoire kwam ook al eerder tot uiting in de voorstelling Wat niet verloren gaat, over het kleinkunst lied van 1895 tot nu.

Daarnaast is zij als zang- en koordocente verbonden aan de Frank Sanders Academie, Het Muziekpakhuis en Stichting Buitenkunst.

www.jettastarreveld.nl

www.doordenachtklinkteenlied.nl

www.franksandersacademie.nl

www.buitenkunst.nl

Gerelateerd nieuws

 1. Ook Morning Music Academy weer van start in het Muziekpakhuis in het nieuwe seizoen!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 29 juni - Muziekpakhuis Zomerfestival "Picknick" 2019

  ​Zomerfestival PICKNICK Muziekpakhuis 2019 i.s.m. café Toussaint · Muziek…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda