Jaap van der Panne

Gitaar

Ik geef ook Online gitaarlessen!

Gitaarles in de stijlen blues, (hard)rock, soul, funk, country en pop, maar ook voor jazz en klassiek kun je bij mij terecht. Daarnaast help ik singer/songwriters hun ideeën uit te werken.
In mijn lessen komen o.a. techniek, theorie en improvisatie aan de orde. Wil je jezelf leren begeleiden, te weten komen wat de licks en tricks zijn voor een vette solo of wat je met een akkoordenschema kan doen?
Motivatie is de basis, spelen het doel.

Lessen door deze docent

Gitaarles Jaap van der Panne

Ik geef ook Online gitaarlessen!

Jaap van der Panne geeft les op de akoestische en de elektrische gitaar in de stijlen blues, rock, pop, soul, funk en klassiek. In zijn gitaarlessen zijn motivatie en spelplezier de pijlers. In elke les komen verschillende onderdelen van het spelen aan de orde zoals techniek, ritmiek, theorie en improvisatie. Of je nu jezelf wilt leren begeleiden, te weten wilt komen wat de licks en tricks zijn voor een solo, hoe je een akkoord vormt, wat een toonladder Inhoudt etc, voor alles geldt geen woorden maar daden. Spelen dus!

Over Jaap van der Panne

Lijfspreuk: Het beste van de muziek staat niet in de noten (Gustav Mahler).

Jaap van der Panne studeerde als 'autodidact' vele jaren klassiek en modern gitaar bij verschillende docenten. Ook studeerde hij theorie van de lichte muziek aan de Schuman Akademie. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als gitaardocent, bandcoach en dirigent.

Vanaf september 2014 is hij online met de gitaarcursus 50 SOUL GUITAR LICKS, uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij TrueFire.

https://truefire.com/funk-guitar-lessons/50-soul-licks/c704?utm_source=tfsearch

Naast het lesgeven was hij gitarist (en artistiek leider) van o.a. de soul/funk formatie The Seven Souls, De Lollies op de (kinder)Parade, Go Yellow met Joseph ‘Circus’ Custers, de Koki Boga Big Band, Shake a Leg, Fools Mate. Ook heeft hij als combogitarist artiesten begeleid, waaronder Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Drs. P., Jenny Arean en Mathilde Santing. Daarnaast werkt hij als arrangeur, componist, studiomuzikant en gaf hij colleges op de Tilburgse Rock Akademie. 

Sinds juni 2011 is hij afgestudeerd als acteur en combineert hij zijn muzikale en theatrale ambities. Voor de literaire muziektheatervoorstelling Spetterende Letteren (www.spetterendeletteren.nl) werkte hij o.a. samen met Ellen ten Damme, Douwe Bob, Mylou Frencken, Jeroen Zijlstra, KO (Kyteman Orchestra) Brass, cabaretiers Hans Dorrestijn en Paulien Cornelisse en schrijvers Oscan Akyol, Peter Middendorp en Suzanna Jansen.

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 21 april 2013 Muziekpakhuis in Man Bijt Hond

  ​ · Muziekpakhuis vandaag woensdag 17 april in het televisieprogramma “Man…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws