Filippo Castellazzi

Gitaar

Bij mij leer je van alles over muziek. Ik ben thuis in vele muziekstijlen, zoals jazz, klassiek, pop, blues, hard rock én heavy-metal. Alles is mogelijk. Na het leren van de basis kun je een eigen richting kiezen. Denk aan improviseren, repertoire, techniek, lezen en fingerstyle (om er een paar te noemen). Je ontwikkelt je eigen persoonlijkheid, stijl en sound. Tijdens de lessen krijg je op een eenvoudige manier ook muziektheorie en oortraining.

Lessen door deze docent

Gitaarles Filippo Castellazi

Na het leren van de basis kun je een eigen richting kiezen. Denk aan improviseren, repertoire, techniek, lezen en fingerstyle. Je ontwikkelt je eigen persoonlijkheid, stijl en sound. Tijdens de lessen krijg je op een eenvoudige manier ook muziektheorie en oortraining. Bij mij leer je van alles over muziek. Ik ben thuis in vele muziekstijlen, zoals jazz, klassiek, pop, blues, hard rock én heavy-metal. Alles is mogelijk. Ben je bezig met muziek en wil je daar het liefst in verdergaan? Bij mij kun je een professionele cursus volgen en het Rockschool-diploma behalen.

Over Filippo Castellazzi

In 1998 begint Filippo zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam met Jesse van Ruller en Maarten van der Grinten. Hij behaalde zijn master in 2004.

Discografie

1995: 'Colori Sonori' (Idea music productions)
2004: Filippo Castellazzi Quintet - 'Chiaroscuro'
2005: 'Visse Vasse' met Niels Bjerg, Birgitte Lyregaard en Tineke Postma
2010: Levi Silvanie - 'Bek' (single + dvd)
2010: Luciano Maio Orchestra - 'Sciuscia lu Ventu'
2011: 'Muddle Earth' met de BBC Philharmonic Orchestra (tv-serie)
2011: Levi Silvanie 'Pret Di Paden' (EP)
2011: Soundtrack voor de BBC tv-serie 'Body Farm'
2013: Levi Silvanie - 'Different' (OneWay Melodies)
2013: Soundtrack voor de film 'Love of my Life'


Evenementen en festivals

Filippo trad op met allerlei groepen en bands in verschillende projecten:
- Cantare string orchestra voor de musical 'Anatevka, a fiddler on the roof' (2007)
- BBC Philharmonic Orchestra (2010)
- Tineke Postma, Tino Tracanna, Roberto Cipelli, Levi Silvanie

Hij werkte onder meer mee aan de evenementen: Bimhuis (Amsterdam), Copenhagen Jazz Festival (Denemarken), Zaal 100 (Amsterdam), Budcuyp (Amsterdam), Marphy's Law (Den Haag), Blue Note (Milaan), Master Plan Jazz festival (Denemarken), Tropen Theater (Amsterdam), Concertgebouw (Amsterdam), Meervaart Theater (Amsterdam), North Sea Jazz Festival en North Sea Jazz Festival Curacao.


Ervaring als docent

Filippo is als docent verbonden aan het Muziekpakhuis. Verder werkte hij samen met de Rotterdamse en Amsterdamse Conservatoria. Hij geeft zowel les in het Engels, Nederlands als in het Italiaans.

Didactiek

Filippo schreef het boek 'Sketches of Theory and Ear Training', gepubliceerd door MMA Publishing (Zaandam, 2011). En het boek 'Modern Guitarist, a new harmony approach for modern guitarists', gepubliceerd door Bergez Editions (2009). Tegenwoordig woont en werkt hij als gitarist en componist in Amsterdam.

Meer informatie vind je op zijn website: www.filippocastellazzi.com

Gerelateerd nieuws

  1. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

    ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
    Lees meer

  2. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

    ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
    Lees meer

  3. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

    ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
    Lees meer

  4. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

    ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
    Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

  1. 14 december - Kerstconcert Muziekpakhuis

    ​Kom naar het gezellige sfeervolle Muziekpakhuis kerstconcert in de Waalse…
    Lees meer


Bekijk de hele agenda