Ella Botter

Over Ella Botter

Hoboles

De hobo is een houten blaasinstrument met een heldere klank. Wat de hobo bijzonder maakt is het mondstuk. Het dubbelriet, in feite twee stukjes bamboe op elkaar, zorgt voor een groot deel van de klank. De hobo speelt vaak mooie melodieën. Denk bijvoorbeeld aan het Zwanenmeer van Tsjaikovski. De meeste kinderen beginnen rond 8 of 9 jaar met hobo spelen. Afhankelijk van de bouw van het kind en het wisselen van de tanden kan er soms al op 6 jarige leeftijd worden gestart met hoboles; je bent nooit te oud om op les te gaan. De hobo komt veel voor in klassieke muziek, maar ook in pop en musical. Hobo is een prachtig solo-instrument, maar speelt ook heel goed samen met piano of andere blaas- of strijkinstrumenten. De hobo komt ook voor in het symfonie- en het harmonieorkest.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Ella Botter

  • Hoboles Ella Botter

    Tijdens mijn hobolessen staat het genieten van het muziek maken centraal. Het dubbelriet speelt een belangrijke rol bij zowel de klank als het speelgemak van de hobo. Ik zorg ervoor …

    Tijdens mijn hobolessen staat het genieten van het muziek maken centraal. Het dubbelriet speelt een belangrijke rol bij zowel de klank als het speelgemak van de hobo. Ik zorg ervoor dat er altijd een riet is wat fijn speelt. Daarnaast zal ik veel aandacht besteden aan de manier van blazen. Dit is de basis die ervoor zorgt dat de leerlingen al vanaf het begin plezier hebben en muziek kunnen maken. Samen muziek maken is het leukste dat er is, dus speel ik graag met de leerlingen mee in een duet. Gevorderde leerlingen begeleid ik bij het ontwikkelen van hun (muzikale) creativiteit en bied ik, als zij dat willen, rietenlessen aan. In deze lessen geef ik tips voor het bijwerken van rieten en leg ik alle stappen van het rietenmaak proces uit.

Tarieven

Prive Prive

Prive

  30 min 45 min 60 min
Tot 21 jaar € 27 € 40 € 54
Vanaf 21 jaar € 33 € 49 € 66
       

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage. 

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Mijn naam is Ella Botter en ik geef hoboles bij het Muziekpakhuis. Zelf ben ik op elfjarige leeftijd begonnen met hobo spelen aan de muziekschool van Leiden. Het duurde niet lang voordat de hobo niet meer weg te denken was uit mijn leven. Ik genoot van het samenspelen met leeftijdsgenoten in verschillende jeugdorkesten en halverwege de middelbare school stapte ik over naar de School voor Jong Talent in Den Haag om daar de vooropleiding voor het conservatorium te volgen. Na de Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ernest Rombout en Miriam Pastor Burgos en de Master aan Codarts Rotterdam bij Hans Wolters en Maarten Dekkers ben ik nu actief als freelance hoboïste bij verschillende professionele ensembles en orkesten. Daarnaast maak ik onderdeel uit van het pas opgericht Ensemble Rustiek. Ik heb een brede interesse in alles wat met kunst en cultuur te maken heeft en ik sta zeker open voor een samenwerking met andere kunstdisciplines en muziekstijlen.