Elisabeth Schijns

Over Elisabeth Schijns

Op mijn zesde wilde ik niets liever dan cello spelen en herinner me mijn eerste les in Breda nog als de dag van gisteren. Het plezier en de ambitie om beter te worden brachten me op het conservatorium. Bij Timora Rosler studeerde ik af als ‘Master of Music’met als bijvak barokcello bij Viola de Hoogh. Uitgeleerd was ik nog niet, dus volgde ik een tweede Master aan het conservatorium van Antwerpen bij France Springuel. Om alle cellokennis en technieken maar vooral mijn liefde voor het instrument door te geven, startte ik tijdens mijn studie mijn eigen lespraktijk.

Tarieven Bio Contact

Lessen van Elisabeth Schijns

 • Celloles Elisabeth Schijns

  Celloles
  Wil je graag cello leren spelen of het weer oppakken?
  Ik help je graag op weg!
  Mijn cellolessen zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen, van beginners …

  Celloles
  Wil je graag cello leren spelen of het weer oppakken?
  Ik help je graag op weg!
  Mijn cellolessen zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen, van beginners tot gevorderden. Door middel van verschillende erkende lesmethodes werken we samen naar jouw doel. Bij mijn lessen staan naast een gedegen technische basis, het plezier maken en genieten van de muziek voorop.
  Regelmatig organiseer ik leerlingenconcerten waaraan je kunt deelnemen als je dat leuk vindt. Samen met een pianist of met mij kun je optreden voor familie en vrienden.
  Een-op-een of samen?
  Allebei! Je kan ervoor kiezen privé-, duo- (als je met een vriend/vriendin een gedeelde cello-droom hebt) of groepsles bij mij te volgen. Een combinatie daarvan kan natuurlijk ook. Met individuele lessen leer ik je de juiste techniek en een mooie klank te maken. Met samenspelen ontwikkel je je oren en ga je merken dat er niets leuker is dan met anderen te musiceren.
  Haydn of Harry Potter?
  De cello leent zich uitstekend voor allerlei soorten muziek: van barok tot pop.. Weet jij al welke muziek je wil leren of het podium mee op wil? Dan help ik je in de juiste stijl op weg. Of dat nou Haydn, Beethoven of de Beatles is. Een beetje van alles onderzoeken kan natuurlijk ook. De liefde voor het instrument en plezier in het spelen staan natuurlijk voorop!

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Duoles
45 min.
Ensemble
60 min
0 - 6 jaar € 27,00 € 39,00 € 50,00 € 26,00 € 23,00
6 - 13 jaar € 27,00 € 39,00 € 50,00 € 26,00 € 23,00
13 - 21 jaar € 27,00 € 39,00 € 50,00 € 26,00 € 23,00
21 jaar > € 33,00 € 47,00 € 60,00 € 31,50 € 26,00

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Elisabeth Schijns begon op 6-jarige leeftijd met cellolessen bij Monique Bartels en Monique Heidema in Breda. Zij vervolge haar cello studie aan het conservatorium van Utrecht bij Ran Varon en studeerde af with honours. In 2016 rondde zij haar master als uitvoerend musicus af bij Timora Rosler met een 9,5 en vervolgde haar studie bij France Springuel aan het conservatorium van Antwerpen, waar zij twee jaar later met grote onderscheiding afstudeerde.

Masterclasses van cellogrootheden als Steven Isserlis en Gary hoffman en Gavriel Lipkind hebben haar vele waardevolle muzikale inzichten gegeven.

In 2016-2017 volgde Elisabeth de orkestacademie bij het Gelders orkest, waar haar liefde voor orkestspel enorm is gegroeid. Tegenwoordig remplaceert ze regelmatig in verschillende orkesten, zoals PHION en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Als kamermusicus is zij actief in diverse ensembles waaronder piano trio Panache met Sabine van Lier en Marte Gerritsma.

Elisabeth is een zeer veelzijdig celliste en studeerde tijdens haar studie ook bijvak barokcello bij Viola de Hoogh. Naast het klassieke repertoire speelde zij ook o.a. in de musical ‘Was getekend’ Annie M.G. Schmidt, in voorstellingen in samenwerking met theater Sonnevanck en is zij celliste bij de stichting Muziek aan Bed.

Als soliste speelde zij onder meer op het Francigena Internation Arts festival en Down the Rabbit hole.

Elisabeth geeft sinds 2008 cello en ensemble-lessen in Amsterdam, Utrecht & Driebergen.