Christine van Rooijen

Over Christine van Rooijen

dwarsfluit

De dwarsfluit is letterlijk en figuurlijk een schitterend instrument: hij ziet er prachtig uit en je kunt er betoverend mooi op spelen. Het is een van de oudste instrumenten die er bestaan en er is een schat aan fantastische stukken voor fluit gecomponeerd, in alle stijlen en periodes; meer dan genoeg om een heel leven mee te vullen! De stukken waaraan je werkt en de methode van lesgeven past Christine aan aan de leeftijd, wensen en bijzonderheden van elke individuele leerling.
Tarieven Bio Contact

Lessen van Christine van Rooijen

  • Dwarsfluitles Christine van Rooijen

    Het belangrijkste van het leren bespelen van een muziekinstrument is dat je er veel plezier en voldoening uit haalt. Om dat te bereiken staan in Christine’s dwarsfluitlessen het ontwikkelen …

    Het belangrijkste van het leren bespelen van een muziekinstrument is dat je er veel plezier en voldoening uit haalt. Om dat te bereiken staan in Christine’s dwarsfluitlessen het ontwikkelen van de muzikaliteit, een goede houding, een gedegen techniek en het fluitspelen met een volle, warme toon centraal. Ze stimuleert het samenspelen tussen fluitleerlingen onderling en zorgt ervoor dat leerlingen hun weg vinden naar verschillende orkesten en ensembles, zowel in lichte als klassieke richting. Elk seizoen zijn er meerdere voorspeelavonden en concerten waarop leerlingen kunnen optreden.

Tarieven

Tarieven per les zijn incl. btw.
Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 25 € 37,50 € 46    
13 - 21 jaar € 25 € 37,50 € 46    
21 jaar > € 29 € 44 € 55 €25 €20

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Christine kreeg haar opleiding bij Pieter Odé en Harrie Starreveld aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus.

Christine is thuis in verschillende muziekstijlen en heeft een grote liefde voor het spelen in kamermuziekensembles en orkesten. Dit is iets wat ze ook bij leerlingen stimuleert, omdat samenspelen heel leuk en leerzaam is en veel voldoening geeft. 

Tijdens en na haar studie heeft Christine masterclasses gevolgd bij verschillende grote fluitisten, onder wie Peter Lukas Graf, Patrick Gallois en William Bennett. Dat vond ze heel inspirerend. Om leerlingen de kans te geven ook zo’n extra boost aan hun fluitspel te geven, organiseert Christine regelmatig openbare workshops voor haar leerlingen door ‘meesters op de fluit’, bijvoorbeeld door Vincent Cortvrint en Kersten Mc Call, fluitisten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Aan deze workshops kun je zowel spelend als luisterend deelnemen.

Naast haar werk als fluitdocent treedt Christine regelmatig op, o.a. in Bach’s Mattheus Passion. Daardoor kan Christine haar ervaringen als uitvoerend musicus optimaal combineren met haar docentschap.

Als je meer wilt weten of je hebt zin om eens een les bij te wonen: je bent van harte welkom!