Charllotte

Zangles & Songwriting

Zangles & Songwriting workshops

Lessen door deze docent

Zangles Charllotte

“Ik geloof niet dat er één ideale methode is om te leren zingen. Iedere leerling vraagt om een behandeling op maat, afgestemd op de fase waar hij of zij inzit. Je stem is zo individueel en uniek als je vingerafdruk. Mijn lessen vul ik op zo’n manier in, dat ze jou ondersteunen bij wat jíj wilt bereiken. Ik kijk altijd eerst wie ik voor me heb, en dan maken we een plan hoe wij conform aan jouw wensen eruit kunnen halen wat in jouw stem zit.”
Charllotte heeft diverse zangmethodes onder de loep genomen. Ze behaalde diploma’s in EVTS (Estill Voice Training System) en Complete Vocal Technique (CVT), en verdiepte zich in de Lichtenberger methode, Speech Level Singing en aanverwante stromingen. Graag geeft ze haar kennis en ervaring door aan anderen in de vorm van prive- en duolessen.

Kidsgroep (8-12 jaar) o.l.v. Charllotte

Deze kidsgroep zingt leuke muziek die kids leuk vinden, bijvoorbeeld Pop en R&B. We zingen samen (veelal in het Engels) en maken er óók nog een leuke show van! Als je tussen de 8-12 jaar bent kun je meedoen.

Doe eens een proefles mee (dat kan iedere vrijdag), dan weet je hoe leuk het is!

Filmmuziek 2020

Charlotte Karlsted
Filmmuziek 2020

Alle instrumenten zijn welkom. Je hoeft geen ervaring met compositie te hebben, wel is het belangrijk dat je zin hebt om creatief bezig te zijn. We gaan via improvisatie en brainstormsessies tot muziek komen die we dan herhaalbaar maken. Wie weet komt er ook nog een mooie filmsong uit voort, zoals veel films dat hebben.

Het eerste stukje film dat we gaan verrijken met muziek is deze clip (toon natuurlijk even uitzetten): https://youtu.be/HfUf5IawJ30
Minimaal 4 personen
‎€300 & € 25 contributie Muziekpakhuis

Over Charllotte

Vocaliste en songwriter Charllotte is geboren in het Duitse Jever en heeft in haar jeugd op verschillende plekken in Duitsland en Engeland gewoond. Haar moeder is van Zweedse afkomst, hierdoor heeft zij veel tijd in Zweden doorgebracht. Op haar negentiende zong Charllotte voor het eerst in bandjes en even later verdiepte ze zich in het Duitse cabaret van Brecht en Weil. Ook maakte zij kennis met de jazz in deze periode en werd ze tijdens de Jazzdagen in Trier met een prijs onderscheden als veelbelovend jong jazztalent. Ook speelde ze in muziektheater-producties en werkte ze als straatmuzikant. Charllotte besloot om van haar droom haar beroep te maken en verhuisde naar Amsterdam om daar aan het conservatorium te studeren bij Lydia van Dam, Sylvie Lane en Annett Andriessen. Sindsdien woont en werkt Charllotte in Amsterdam.

Zij heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Duidelijk herkenbaar voor haar eigen stijl zijn de tijdens haar studie ontdekte Scandinavische invloeden - zoals Zweedse herdermuziek - die met name haar geluid en manier van stemgebruik beïnvloed hebben. Onder haar andere inspiratoren noemt ze Wayne Shorter, Dianne Reeves, Silje Nergaard, Monika Zetterlund, Kate Bush, Joni Mitchell, Moloko, Massive Attack, Joe Jackson en Bobby mcFerrin.

Op haar debuutalbum Wish in the dark  uit 2007 “is duidelijk te horen dat haar hart meezingt” (MusicfomNL). De plaat werd dan ook met maar liefst vier sterren gewaardeerd door Platomania. Met bekende namen uit het jazzcircuit zoals Thijs Cuppen, Sven Schuster en Joost Kesselaar tourde Charllotte langs internationale festivals, zoals het Peace festival (FR) en North Sea Round Town. Charllottes 2e cd Vingar (Zweeds voor ‘vleugels’) kwam uit in 2010 en hierop zingt zij volledig in het Zweeds. Met de virtuoze pianist Kino Haitsma richte zij in 2013 het piano-vocal duo “Kinolotta” op. Op 10 april 2016 vond de release plaats in de uitverkochte Desmet Studio’s van Amsterdam voor een laaiend enthousiast publiek. Ook is het album inmiddels zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers:

"Alsof er iets volstrekt natuurlijks gebeurt, alsof er iets is dat zo moet zijn, altijd al. Zo klinkt deze muziek die ik hoor wanneer ik luister naar Charllotte Karlsted op haar nieuwe album ‘Charllotte’.  ... innemend en intiem, subtiel, speels, oprecht, open en zeer muzikaal!" Frank Huser, Jazzflits

Gerelateerd nieuws

 1. Morning Music Academy weer van start vanaf 24 februari 2020!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 2. 9-01-2019 Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. 21-12-2018 Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. 7 dec 2017 Film Novecento in Concert

  ​Registratie van het bijzondere concert Novecento in Concert van 19…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws