Charllotte

Zangles & Songwriting

Zangles & Songwriting workshops

Lessen door deze docent

Kidsgroep (8-12 jaar) o.l.v. Charllotte

Deze kidsgroep zingt leuke muziek die kids leuk vinden, bijvoorbeeld Pop en R&B. We zingen samen (veelal in het Engels) en maken er óók nog een leuke show van! Als je tussen de 8-12 jaar bent kun je meedoen.

Doe eens een proefles mee (dat kan iedere vrijdag), dan weet je hoe leuk het is!

Songwriting workshops (2 mogelijkheden) o.l.v. Charllotte

De afgelopen tijd was het toevallig hip om een singer-songwriter te zijn, maar het vermogen om liedjes te kunnen schrijven bied je veel meer dan een kans op een prijs in een televisie programma! ;-)

Daarom bied Charllotte twee mogelijkheden:

1.) SONGWRITING WORKSHOP

Woorden:
Tijdens het maken van een liedje schrijf je aan teksten. Teksten over iets wat je belangrijk vindt, iets waar je een mening over hebt, over diepe verlangens of over platte behoeftes. Alles kan verwoord worden als je er de tijd voor neemt.
Charllotte helpt je om achter je woorden en zinnen te komen. Middels brainstorm oefeningen en veel feedback kom je tot ingangen, teksten en uiteindelijk naar vorm. Of geen vorm.
Een ieder die ooit een liedje heeft geschreven weet het:
een song krijgt op een gegeven moment een eigen leven. Het wordt snel duidelijk wat het wél en wat het niet is.

Muziek:
We herontdekken of maken kennis met bekende en succesvolle muzikale structuren die de wetmatigheden van een song zullen verhelderen. Uiteindelijk heb je alle vrijheid. Je kan het vergelijken met schilderen.

1. Songwriting uitgaande van verhaal/tekst
2. Songwriting uitgaande van melodie/riff/chords.
3. Songwriting uitgaande van opdrachten: Oefening baart kunst!
4. Voor wie wil: SHOWTIME!


2.) SONGWRITING NOVEMBER -EDITIE 'SHINE A LIGHT' (held in English en in het Nederlands)

Heerlijk om samen in november 'het licht aan te doen'! Kom schrijven, brainstormen, verwoorden en uitvinden.

Ervaring of niet, dit is jouw stok achter de deur om de donkere maanden met expressievermogen te ontvangen, omlijsten, aanvaarden, tegemoet te komen, voor te zijn. Met een zelfgeschreven liedje. Jouw song!

Zangles Charllotte

“Ik geloof niet dat er één ideale methode is om te leren zingen. Iedere leerling vraagt om een behandeling op maat, afgestemd op de fase waar hij of zij inzit. Je stem is zo individueel en uniek als je vingerafdruk. Mijn lessen vul ik op zo’n manier in, dat ze jou ondersteunen bij wat jíj wilt bereiken. Ik kijk altijd eerst wie ik voor me heb, en dan maken we een plan hoe wij conform aan jouw wensen eruit kunnen halen wat in jouw stem zit.”
Charllotte heeft diverse zangmethodes onder de loep genomen. Ze behaalde diploma’s in EVTS (Estill Voice Training System) en Complete Vocal Technique (CVT), en verdiepte zich in de Lichtenberger methode, Speech Level Singing en aanverwante stromingen. Graag geeft ze haar kennis en ervaring door aan anderen in de vorm van prive- en duolessen.

The Road to Songwriting! o.l.v. Charllotte

The Road to Songwriting!
Van idee naar tekst 
naar jouw eigen lied. Charllotte gaat je liedjes 
leren schrijven en je vervolgens laten zien hoe 
je deze kunt presenteren. Je gaat aan de slag met het schrijven van teksten, het ontwikkelen van melodieën en je leert hoe je deze in een harmonische structuur kunt plaatsen. Zo gauw als
er eigen materiaal is, ontstaat er de volgende 
leuke uitdaging: hoe kun je laten horen en zien 
wat je zelf gemaakt hebt en dat goed overbrengen? In deze cursus leer je dit.

Charllotte is een songwriter in hart en nieren, haar werk
(en haar zangkunsten) krijgt al jaren veel erkenning
door de internationale pers: “Jazzdemand and
Popappeal combined on a high level.” “Een mysterieus
bruisende muse.” Kijk op haar website voor meer
informatie: www.charllottemusic.com

3-10 personen € 325 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

Its Friday koor o.l.v. Charllotte Kerlsted

Bij dit koor wordt de drempel laag gehouden. Je kunt als beginner en als gevorderde zanger(es) meedoen. We zingen samen, soms meerstemmig, pop, jazz en wereldmuziek. Theater- en stemoefeningen zijn een onderdeel van de les, maar relax! Het is tenslotte vrijdag!

Charllotte is een songwriter in hart en nieren, haar werk (en haar prachtige zangkunsten) krijgt al jaren veel erkenning door de internationale pers: “Jazzdemand and Popappeal combined on a high level.” “een mysterieus bruisende muse.” Neem een kijkje op haar website voor meer informatie: www.charllottemusic.com


5-15 personen € 225 & € 20 contributie Muziekpakhuis (Voor cursussen van de Morning Music Academy rekenen we € 20,- per jaar i.p.v. € 40,-).

Over Charllotte

Vocaliste en songwriter Charllotte is geboren in het Duitse Jever en heeft in haar jeugd op verschillende plekken in Duitsland en Engeland gewoond. Haar moeder is van Zweedse afkomst, hierdoor heeft zij veel tijd in Zweden doorgebracht. Op haar negentiende zong Charllotte voor het eerst in bandjes en even later verdiepte ze zich in het Duitse cabaret van Brecht en Weil. Ook maakte zij kennis met de jazz in deze periode en werd ze tijdens de Jazzdagen in Trier met een prijs onderscheden als veelbelovend jong jazztalent. Ook speelde ze in muziektheater-producties en werkte ze als straatmuzikant. Charllotte besloot om van haar droom haar beroep te maken en verhuisde naar Amsterdam om daar aan het conservatorium te studeren bij Lydia van Dam, Sylvie Lane en Annett Andriessen. Sindsdien woont en werkt Charllotte in Amsterdam.

Zij heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Duidelijk herkenbaar voor haar eigen stijl zijn de tijdens haar studie ontdekte Scandinavische invloeden - zoals Zweedse herdermuziek - die met name haar geluid en manier van stemgebruik beïnvloed hebben. Onder haar andere inspiratoren noemt ze Wayne Shorter, Dianne Reeves, Silje Nergaard, Monika Zetterlund, Kate Bush, Joni Mitchell, Moloko, Massive Attack, Joe Jackson en Bobby mcFerrin.

Op haar debuutalbum Wish in the dark  uit 2007 “is duidelijk te horen dat haar hart meezingt” (MusicfomNL). De plaat werd dan ook met maar liefst vier sterren gewaardeerd door Platomania. Met bekende namen uit het jazzcircuit zoals Thijs Cuppen, Sven Schuster en Joost Kesselaar tourde Charllotte langs internationale festivals, zoals het Peace festival (FR) en North Sea Round Town. Charllottes 2e cd Vingar (Zweeds voor ‘vleugels’) kwam uit in 2010 en hierop zingt zij volledig in het Zweeds. Met de virtuoze pianist Kino Haitsma richte zij in 2013 het piano-vocal duo “Kinolotta” op. Op 10 april 2016 vond de release plaats in de uitverkochte Desmet Studio’s van Amsterdam voor een laaiend enthousiast publiek. Ook is het album inmiddels zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers:

"Alsof er iets volstrekt natuurlijks gebeurt, alsof er iets is dat zo moet zijn, altijd al. Zo klinkt deze muziek die ik hoor wanneer ik luister naar Charllotte Karlsted op haar nieuwe album ‘Charllotte’.  ... innemend en intiem, subtiel, speels, oprecht, open en zeer muzikaal!" Frank Huser, Jazzflits

Gerelateerd nieuws

 1. Open Dag & Repair Café zaterdag 18 mei

  ​OPEN DAG en REPAIR CAFÉ · Altijd al willen weten hoe je je gitaar…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 5. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 6. 7 dec 2017 Film Novecento in Concert

  ​Registratie van het bijzondere concert Novecento in Concert van 19…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws