Austris Apenis

Hoorn

De hoorn is een zeer divers instrument. In veel verschillende stijlen wordt hij gebruikt, of je nu van klassiek of jazz, filmmuziek of rock houdt, het is mogelijk. Ik geloof dat het belangrijkste voor de nieuwe generatie hoornspelers is om zoveel stijlen te leren als mogelijk en flexibel en creatief te zijn. En vergeet niet, tijdens het leerproces is het ook belangrijk om veel plezier te hebben!!

Lessen door deze docent

Hoornles

Ik baseer mijn lessen op het ontwikkelen van een goede techniek. Dat voorkomt later veel problemen. Muzikaliteit is hierop gebaseerd. Het repertoire voor hoorn is erg groot. Hoorn wordt gebruikt in symfonieorkesten, harmonieorkesten, fanfareorkesten, verschillende ensembles en natuurlijk als solo-instrument. Naast de techniek leg ik ook nadruk op het spelen van verschillende stijlen in diverse settings.

Over Austris Apenis

​Austris is een Letse hoornist en is als Master of Muziek aan het ArtEZ conservatorium afgestudeerd. Daar kreeg hij les van René Pagen, solo-hoornist van Het Residentie Orkest en Stefan Blonk van Het Orkest van de Achttiende Eeuw. In het verleden studeerde Austris aan de Jazeps Vitols Latvia Academy of Music in Riga, Letland.

Austris is een zelfstandig musicus. Hij heeft met talloze orkesten en ensembles samen gespeeld, zoals Het Sinfonia Rotterdam, Het Gelders orkest, De Bezetting Speelt en het Amsterdam Wind Quintet. Hij heeft lessen bij tophoornisten gevolgd, zoals Christian Lambert, Frøydis Ree Wekre, Radovan Vlatkovic en Frank Lloyd.

Austris is een gepassioneerde en enthousiaste, jonge muzikant die gelooft dat afwisseling, aanpassingsvermogen en een open geest de basis vormen van de moderne muzikant. Zo maakt men kunst en verandert men de wereld.

Gerelateerd nieuws

 1. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 2. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 3. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 4. We hebben een hoorndocent!

  ​Het Muziekpakhuis heeft (eindelijk) een nieuwe hoorndocent. Austris is een…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws

Gerelateerde agenda

 1. 14 december - Kerstconcert Muziekpakhuis

  ​Kom naar het gezellige sfeervolle Muziekpakhuis kerstconcert in de Waalse…
  Lees meer


Bekijk de hele agenda