Alex Rossi

Over Alex Rossi

Mondharmonicales bluesharp en chromatisch

Een mondharmonica is even veelzijdig als Alex zelf is. Leer met een bluesharp te stampen, swingen of snijden. Of speel lyrisch en flexibel zoals Toots en Stevie op een chromatische harmonica. Alex kent als ervaren muzikant alle kneepjes van het vak en brengt dit graag en met enthousiasme aan je over. 

Tarieven Bio Contact

Lessen van Alex Rossi

  • Mondharmonica Alex Rossi

    Als je serieus mondharmonica wilt leren spelen, of als je een hoger niveau wilt bereiken dan is een 1 op 1 interactie binnen privélessen de juiste keuze! Je krijgt geweldige instructies …

    Als je serieus mondharmonica wilt leren spelen, of als je een hoger niveau wilt bereiken dan is een 1 op 1 interactie binnen privélessen de juiste keuze! Je krijgt geweldige instructies en hulpmiddelen om je snel te verbeteren. Door professionele lessen voorkom je slechte gewoonten en misverstanden en ontwikkel je je in een razend tempo. Alex geeft lessen voor de diatonisch mondharmonica (blues harp) en de chromatisch mondharmonica in alle stijlen. Bovendien kan Alex lesgeven in het Nederlands, Engels, Spaans en Portugees. Fysieke lessen zijn in het harte van Amsterdam en als je ver woont dan geeft Alex online les.

Tarieven

Tarieven zijn excl. de jaarlijkse Muziekpakhuisbijdrage.
De groepstarieven zijn indicatief, afhankelijk van de grootte.

  Prive
30 min.
Prive
45 min.
Prive
60 min.
Groep
klein
Groep
groot
0 - 6 jaar          
6 - 13 jaar € 30,87 € 37,37      
13 - 21 jaar € 35,50 € 38,85      
21 jaar > € 40,13 € 48,00 € 56,76    

Contact

Schrijf je in voor je eerste vrijblijvende les, mail ons op info@muziekpakhuis.nl, of bel 020 627 02 02

Bio

Na een illustere carrière als pionier van het Zuid-Amerikaanse blues circuit gooit Alex Rossi, een Braziliaanse harmonica master, zijn hoed in de internationale Jazz-ring. Rossi is een doorgewinterde kunstenaar die moeiteloos en virtuoos speelt. Hij heeft met vele beroemde blueslegendes samengespeeld zoals: Smokin' JoeKubek, Hash Brown, Sam Myers, Holland K. Smith, Robert Ealey, Magic Slim, Curly "Barefoot" Miller, Mike Buck, Hubert Sumlin, Joshua Redman, Susan Tedeschi, Shawn Pittman, David 'Honeyboy' Edwards, Phil Guy, John Primer, Billy Branch en Jeff Healey. Alex Rossi Quartet “Plays Tom Jobim” volgt op Rossi's optreden op de soundtrack van de bekroonde filmhit Nono The Zig Zag Kid, met in de hoofdrol Isabella Rosellini. In 2016 speelt en produceert Rossi een album Tribute to the great Toots Thieleman samen met nog vijf beste mondharmonica spelers ter wereld.