• Les van ervaren musici
 • Speel jouw muziek met de docent die bij je past
 • Alleen of in een band, orkest of koor

Altviool

Over Altviool

De altviool is de grote zus van de viool, met een warme en zachte toon die lijkt op de menselijke stem. Dit verborgen juweeltje van een instrument heeft een zeer veelzijdige rol, zoals een ritmesectie in het barokrepertoire, ondersteunt grote melodieën in het orkest, de ruggengraat van elk kwartet, en kan ook de leiding nemen en solist zijn!

Dit instrument heeft veel kanten die even krachtig als subtiel kunnen zijn. En laten we niet vergeten dat altviolisten bekend staan als de vriendelijkste van de strijkersfamilie!

 • Altvioolles Mara Tieles

  Ik laat studenten van alle niveaus met passie voor muziek zien hoe ze hun praktijk kunnen optimaliseren en versterken om hun doelen te bereiken en hun creatieve potentieel te vinden. …

  Ik laat studenten van alle niveaus met passie voor muziek zien hoe ze hun praktijk kunnen optimaliseren en versterken om hun doelen te bereiken en hun creatieve potentieel te vinden. Ik ontwerp individuele lesplannen om het natuurlijke talent van de leerlingen te vergroten. Originaliteit is iets om naar te streven!

  Ik pas de Socratische methode toe, waarbij vragen worden gesteld en introspectie wordt aangemoedigd tijdens de lessen om studenten aan het denken te zetten over de fundamentele manier waarop zij het bespelen van hun instrument kunnen benaderen. Vaak verandert de les in een uitwisseling waardoor de student een actieve deelnemer kan zijn in het leerproces.

  Tijdens de lessen leer je een solide technische basis en raak je van slechte oude gewoontes af door de fundamentele principes van de altviool techniek te begrijpen. Leer hoe jij jouw dagelijkse bewegingen integreert in de benadering van het instrument. Breng bewustzijn en balans in je spel.

  In de lessen komt ook muziektheorie en geschiedenis aan bod. Hierdoor vergroot je je muzikale invloeden en ontwikkel je je creativiteit.

  Ik help je erachter te komen wat voor jou het beste werkt, door je de meest effectieve stappen te laten zien die zijn afgestemd op jouw behoeften. Je leert hoe je goed en effectief studeert.

  Je zult ook leren hoe je een positieve en bemoedigende innerlijke criticus kunt koesteren door je denkproces te begrijpen, zodat je je spel kunt optimaliseren. Vaak kunnen overtuigingen de student ervan weerhouden het gewenste doel te bereiken.