Docent worden

Het Muziekpakhuis is altijd op zoek naar gepassioneerde docenten. Mocht je belangstelling hebben of een bijzondere praktijk in willen brengen, dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief.

Stichting Muziekpakhuis is een facilitaire organisatie, waarbinnen docenten als zelfstandig ondernemer een muziekonderwijspraktijk voeren en profiteren van de meerwaarde van een collectief. Je werkt samen door collegiale uitwisseling, gezamenlijke projecten, leerlingenconcerten en diverse commissies. Veel docenten zijn uitvoerend musicus. Dit wordt door het Muziekpakhuis gekoesterd. Het houdt de ontwikkeling van de docent en de bevlogenheid voor muziek levend.

Eigen lespraktijk
Het Muziekpakhuis is ongesubsidieerd en onafhankelijk. Als docent draag je maandelijks een percentage over je omzet af. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen lespraktijk: voor het werven van leerlingen, het innen van lesgelden en het voeren van een administratie. Het Muziekpakhuis stelt lesruimten en basisapparatuur ter beschikking en levert administratieve, publicitaire en organisatorische diensten. De werving van leerlingen wordt bijvoorbeeld vergemakkelijkt doordat de meeste leerlingen op de naam van het Muziekpakhuis afkomen.

Jouw leerlingen
De leerlingen van het Muziekpakhuis zijn over het algemeen kritische consumenten. Zij kiezen voor het Muziekpakhuis omdat ze iets bijzonders willen in hun muzikale ontwikkeling. Veel leerlingen willen niet alleen leren, maar ook uitvoerend bezig zijn. De leerlingenconcerten van het Muziekpakhuis worden dan ook enthousiast bezocht. Naast de reguliere lessen biedt het Muziekpakhuis koren, bandjes, speciale weekendworkshops, naschoolse muzikale opvang en diverse workshops en trainingen voor bedrijven en instellingen.

Werken bij het Muziekpakhuis
Dit betekent dat je enerzijds:
• als zelfstandig ondernemer een grote mate van vrijheid in werken hebt;
• zelf de verantwoordelijkheid draagt voor de inhoud en organisatie van je lespraktijk.
Dit betekent dat je anderzijds:
• gebruik kunt maken van de faciliteiten van het Muziekpakhuis;
• een lespraktijk uitoefent in een inspirerende omgeving en in samenwerking met collega-docenten met eenzelfde onderwijsvisie.

Profiel van onze docenten
• Kundig
• Betrokken en actief
• Creatief en origineel
• Toegewijd en bevlogen
• Ondernemend
• Uitvoerend musicus

CV en motivatiebrief
Heb je belangstelling? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief per e-mail: mwinder@muziekpakhuis.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met creatief coördinator Marc Winder. Hij is bereikbaar via het algemene nummer: 020 – 627 02 02 op maandag, dinsdagochtend & vrijdag.