9 oktober 2017 Leerlingen Muziekpakhuis participeren in internationaal concours

Eind oktober doen twee leerlingen van het Muziekpakhuis mee aan het internationale blokfluitconcours dat in het Conservatorium van Amsterdam gehouden wordt. De 10-jarige fluitisten Veronique Veldhuis en Amaya Kandelaars, leerlingen van Teresa Matias, treden op met muziekstukken uit verschillende perioden. In het repertoire zijn niet alleen stukken uit de renaissance ende barok opgenomen, maar ook klassieke en moderne muziek. De begeleiding op piano wordt verzorgd door Marjo van den Doel.

Naast het concours, zijn er optredens van internationale topartiesten, workshops en masterclasses op alweer de derde editie van de Open Recorder Days Amsterdam (ORDA). Dit grootste blokfluitfestival van Europa wordt gehouden van 26 tot en met 29 oktober met optredens van o.a. The Royal Wind Music, Antonio Politano, Spark, Mala Punica en, speciaal voor de allerkleinsten,Fluup!

Ook dit jaar is het Conservatorium (onderdeel van het AHK - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) officieel partner van ORDA. Het festival zal plaats vinden in mooie, nieuwe gebouw aan de Oosterdokskade, nabij Amsterdam Centraal Station.

Like dit op Facebook:

Geschreven door:

Teresa Matias

blokfluit