filmpje componisten overleg Novecento

35 jaar Muziekpakhuis: Novecento in Concert

Novecento in Concert 18 en 19 november 2017; het Muziekpakhuis bestaat in 2017 alweer 35 jaar. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Onze docenten zijn druk bezig met het project Novecento in Concert. Zie filmpje.

Klik op: O

Lustrumproject Novecento in Concert

• Een ode aan de muziek door docenten en van het Muziekpakhuis

• Een ode aan het Muziekpakhuis; al 35 jaar zelfstandig en eigenwijs

• Laten zien en horen hoeveel kwaliteit het docentencollectief van het Muziekpakhuis bezit als componisten en uitvoerende musici

• Laten zien en horen wat er kan gebeuren als talent uit verschillende muzikale disciplines gaan samenwerken om een muziekproductie te maken. Inhoud:

We nemen het publiek mee op een muzikale reis met de voorstelling die gebaseerd is op het verhaal Novecento van Alessandro Baricco. Het is het verhaal van “The legend” 1900, de beste pianist van de wereld. Hij is alleen maar te bewonderen door degene die meegaat op het cruiseschip omdat 1900 nooit een voet aan wal zet. De sleutelscenes worden op muziek gezet door docenten/componisten van het Muziekpakhuis. En de composities worden uitgevoerd door docenten en een koor van leerlingen van het Muziekpakhuis. Het verhaal van Baricco gaat over de kracht van muziek, over vriendschap, over virtuositeit, over contact maken via muziek, over het leven van een bijzondere muzikant. Zaken waarin wij ons als Muziekpakhuis herkennen.

Door wie wordt dit project uitgevoerd?

Componisten: Avi Darash, Simon Lutz, Miche Duijves, Charllotte Karlsted, Marcos Baggiani , Peter van Os, Tobias Klein , Raya Hadzhieva, Robin Assen & Marc Winder Regisseur en verteller: Luc van Loo Uitvoerders: 35 docenten van het Muziekpakhuis Koor o.l.v. Heleen Karsdorp: 25 koorzangers/ leerlingen

Dat het Muziekpakhuis al 35 jaar bestaat zonder subsidie is alleen mogelijk door de enorme inzet van iedereen die hier werkt(e), geeft of les heeft. Wij willen deze mensen eren, bedanken en een ervaring delen door middel van onze gezamenlijke taal, de muziek. Wij zijn blij dat het AFK Amsterdamse fonds voor de kunst, Prins Bernardfonds & Gemeente Amsterdam ons concert steunt! .

wanneer: zaterdagavond 18 november 2017 & zondagavond 19 november 2017

aanvang: 20.30 uur

waar: Het Sieraad Postjesweg 1 Amsterdam West route: klik

Ticketverkoop: Bestel tickets

Volg dit evenement op Facebook: evenement Novecento in Concert

Like dit op Facebook: