Wereldmuziekles & -muziekbands volwassenen

Van Tango tot Balkan van Merenque tot Fado. Wereldmuziek komt alle delen van de wereld en valt niet direct in de hoofdstromen klassiek, jazz en pop. Ook filmmuziek scharen wij onder wereldmuziek.

Lessen

El Coro 2 o.l.v. Leticia Bal

El Coro biedt je anderhalf uur lekker zingen en swingen, want het accent van dit koor ligt op de syncopische ritmiek van Salsa muziek. Leticia leert je hoe je je stem inzet als muziekinstrument, bijvoorbeeld door het nabootsen van de piano-, bas- en blazersriffs met de stem. Verder oefen je de uitspraak van het 'Latino-Spaans' en krijg je uitleg over de betekenis van Spaanstalige teksten, met als resultaat dat de muziek authentiek Latin' gaat klinken.
Dit keer is de cursus toegespitst op de muziek van Celia Cruz

meer info

Pakhuisorkest o.l.v. Joost van Son

Wil jij samenspelen in een klein ensemble? 1 accordeon, 1 viool, 1 cello, 1 klarinet, 1 altsax en 1 contrabas. Het repertoire is heel divers met tango, balkan, filmmuziek, Satie etcetera . Je moet op je instrument enigszins gevorderd zijn.

meer info

Son-workshop Son Nuevo o.l.v. Minco Coenraad

Informatie volgt
beginners niveau

meer info

Salsaworkshop Salero, semi-gevorderd niveau o.l.v. Minco Coenraad

Met Salero vorm je een eigen salsaband en speel je nummers van onder andere Fania All-stars en Los Van Van. In de band Salero kun je deelnemen op de volgende instrumenten: zang, bas, gitaar/ tres, piano, accordeon, timbales, conga, bongo, sopraan-, alt-, tenor- of baritonsax, trompet, trombone, dwarsfluit en viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast salsa speel je ook andere stijlen zoals merengue, cumbia en bolero. Als je wilt deelnemen, moet je noten en akkoordenschema's kunnen lezen.

meer info

Salsaworkshop Cerveza Fria, gevorderd niveau o.l.v. Minco Coenraad

De band Cerveza Fria speelt salsanummers van onder andere Oscar d’Leon en Gloria Estefan. In de band Cerveza Fria is plek voor zang, bas, gitaar/ tres, piano, timbales, conga, bongo, sopraan-, alt-, tenor- of baritonsax, trompet, trombone, dwarsfluit en viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast salsa speel je ook andere stijlen zoals merengue, cumbia en bolero. De deelnemers kiezen het repertoire grotendeels zelf. Als je wilt deelnemen, moet je noten en akkoordenschema’s kunnen lezen.

meer info

Filmorkest Peter van Os

Met het filmmuziekorkest 'Shot in the dark' spelen we bekende en onbekende parels uit de filmmuziekgeschiedenis...starring: Morricone, Rota, Chaplin, LeGrand....

Vacatures: viool, altviool, cello, trombone, fluit

meer info

Piano Café o.l.v. Danny van Kessel

Ben je al een beetje bekend met de jazzmuziek en wil je je hierin meer verdiepen? Dan zijn deze groepslessen echt iets voor jou. Iedere les behandelen we een ander thema. De ene les nodigen we een zangeres uit en leer je hoe je haar het beste kunt begeleiden. Een volgende les stort je je op jazz voicings. Een groep bestaat uit maximaal 8 personen. De groepslessen worden om de week gegeven en duren anderhalf uur.

meer info

Latin percussion Jochen Hachgenei

Wil je conga, bongo, timbales, cajón of een ander Latijns-Amerikaans instrument leren spelen? Ik geef individuele les en les in kleine groepen aan beginners en gevorderden. Naast ritmes als bomba, cha cha cha, samba, rumba en salsa hoort ook ritmische scholing bij mijn lesprogramma. Naar wens ook noten lezen. Groepen starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn van hetzelfde niveau.

Iedere woensdagavond. Andere dagen overdag in overleg.

meer info

Son-workshop Los Flamantes, semi-gevorderd niveau o.l.v. Minco Coenraad

Los Flamantes is een band die zich toelegt op de Cubaanse Son in de stijl van de Buena Vista Social Club. Als deelnemer kies je ervoor om in een intiemere bezetting de Latijns-Amerikaanse muziek te leren spelen. Los Flamantes bestaat uit zang, bas, gitaar/tres, conga, bongo, klarinet, fluit en viool. Je repeteert aan de hand van bladmuziek. Naast son speel je ook andere stijlen zoals chachacha en bolero. De deelnemers kiezen het repertoire grotendeels zelf, waarna je de nummers samen instudeert. Als je wilt deelnemen, moet je noten en akkoordenschema’s kunnen lezen.

meer info

Folkworkshop o.l.v. Paul Pallesen

Een cursus van tien weken waarin je de traditionele muziek uit Ierland, Schotland, Engeland, Bretagne en Galicie gaat spelen. Aan de hand van de swingende jigs & reels, hornpipes, polka's, airs en song, leer je de tunes spelen en begeleiden.

Het leren van de tunes gaat op de traditionele manier. Door voor- en naspelen leer je de muziek uit je hoofd. Thuis oefen je met een cd waarop alle tunes staan.

Ben je ouder dan zestien en kan je redelijk viool, gitaar, piano, fluit, mandoline, accordeon, banjo, harp of mondharmonica spelen? Meld je aan!

meer info

Afrikaans Percussie Ensemble

Percussie maakt het mogelijk om mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden te boeien en laten groeien in muziek. Op een speelse manier komen ritmes tot leven door gebruik te maken van 'ritme-taal'. De wereld van percussie en trommels is rijk, groot en breed: djembé, doundoun, kalebassen, koeienbellen, balafoon en schudinstrumenten.

meer info

I Samba, You Samba, We all Samba

I Samba, You Samba, We All Samba

In deze percussieworkshop ga je op reis naar Brazilië en maak je kennis met één van de bekendste muziekstijlen ter wereld: de Samba. Je krijgt de kans om alle instrumenten van de sambagroep te bespelen. De instrumenten zijn onder andere de Surdo, Caixa, Tamborim, Agogo (bel), Ganza (Shaker) en de Pandeiro. Met de anderen behandel je de verschillende ritmes en patronen van elk instrument uitvoerig en ontwikkelt een vurige Batucada.

meer info

Samenspelpool (wereldmuziek)

Wil je samenspelen salsa, folk of klezmerband?
Geef je op voor Samenspelpool!

meer info

Wil je één van deze lessen volgen of staat jouw keuze er niet tussen? Schrijf je in of laat ons jouw wensen weten via hetzelfde inschrijfformulier.

Gerelateerd nieuws

 1. Open Dag & Repair Café zaterdag 18 mei

  ​OPEN DAG en REPAIR CAFÉ · Altijd al willen weten hoe je je gitaar…
  Lees meer

 2. Topavond benefietconcert Muziekpakhuis Paradiso 8 januari!!! & bekijk de foto's

  ​Beste allen die belangeloos hebben meegewerkt: jullie fantastische…
  Lees meer

 3. Paradiso 8-1-2019 Uniek concert voor Het Muziekpakhuis

  ​OP het podium VOOR een podium! · Steun ons en kom naar een uniek concert…
  Lees meer

 4. Muziekpakhuis goes Paradiso 8 januari 2019

  ​ Zie hier voor informatie en tickets. ·
  Lees meer

 5. Start je dag op de Morning Music Academy bij het Muziekpakhuis!

  ​Voor iedereen met muzikale ambitie en tijd in de ochtend! · Op elke…
  Lees meer

 6. 11 sep 2015 Muziekpakhuis zomerfestival "Swinging Circus" fantastisch filmpje

  ​Muziekpakhuis zomerfestival 2015 "Swinging Circus"…
  Lees meer


Bekijk al het nieuws